Loading...

Geschiedenis


HistoriekOns autocarbedrijf werd in 1929 als "De Vriend's Cars" gesticht door Emiel De Vriendt (1901 - 1981). Deze start met één taxi op een moment dat er nog maar vijf auto's rondrijden in héél Asse, helpt zelf z'n eerste autobus bouwen en is op héél wat vlakken een echte pionier. Samen met zijn vrouw, Bertha Steenhoudt (1920 - 1996), en zijn vijf kinderen zorgt hij er voor dat het bedrijf alsmaar groter wordt en bouwen ze een goede reputatie op die ver buiten thuisbasis Asse steeds meer bekend werd.

Het autocar - en autobusbedrijf legde zelf lijndiensten in naar bvb. de populaire markt van Halle en was één van de eerste autocarbedrijven die meerdaagse bedevaarten inrichtte naar Lourdes. Sinds 1970 kwam het bedrijf naar buiten met een eigen brochure met buitenlandse reizen. Talrijk zijn de gezinnen (voornamelijk uit het Pajottenland) die hun allereerste buitenlandse reis met een autocar van "De Vriend's Cars" hebben meegemaakt…

Historiek 2Sinds 1985 is het vooral onder impuls van Wilfried (de jongste zoon van Emiel en actief in de firma sinds 1965) dat deze buitenlandse reizen een vast en trouw publiek jaar na jaar weten te behagen. Wilfried beperkt zich niet langer tot de "klassieke" bestemming, maar richt ook meerdaagse ontdekkingsreizen in naar bvb. Turkije, Griekenland, Portugal en de Scandinavische landen. Sinds 1995 treed ook de derde generatie meer en meer op het voorplan als Wilfried zijn zoon David begint met buitenlandse wandelvakanties.

In 1998 gaan Wilfried, Madeleine en hun kinderen David en Belinda los van de rest van de familie alleen verder en wordt het Opwijks bedrijf "Autocars Sint-Paulus" overgenomen. In oktober van datzelfde jaar verhuisde het bedrijf naar Opwijk en sindsdien is de naam ook veranderd in "Reizen De Vriendt".

Geschiedenis 3Het huwelijk tussen beide busbedrijven bracht geen afvloeiing van personeel teweeg, wel integendeel. Reizen De Vriendt en Autocars Sint-Paulus leggen samen zo'n 15 autocars in, die worden ingezet voor alle soorten werk ; van school - en personeelsdiensten over vervoer van vrijgezellen avonden, familiefeesten en voetbalploegen tot dagreizen voor scholen, bedrijven en senioren en meerdaagse buitenlandse reizen.

In september 2008 verhuisden we naar onze nieuwbouw in de industriezone D’Helst te Lebbeke om van hieruit onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.  We hebben er een hangaar voor onze nieuwste bussen, er is een was- en tankzone, een gratis parking voor onze klanten, we hebben ruime burelen, een moderne garage, een gezellig chauffeurslokaal, enz…  Begin 2009 werden al onze klanten uitgenodigd voor de officiële inhuldiging tijdens ons eerste opendeurweekend.  Dit weekend kende zoveel succes, zodat we niet anders konden dan dit vanaf dan ieder jaar te herhalen.