Loading...

NR 420 - Nostalgie & glasfabriek Arques


  • Nostalgie… net over de grens ! In een prachtige boerderij uit de 18de eeuw wordt het levensmilieu voorgesteld van een dorp uit de jaren 1900.
  • In de namiddag rijden we richting Arques en ontdekken er de magische wereld van het glas, met gekende namen als Arcoroc, Cristal d’Arques…!

Vertrek : 08u00 (laatste opstapplaats). We rijden naar Loker voor de kennismaking met onze gids en een lekkere koffie met koffiekoek.  Na het ontbijt rijden we richting Steenwerck naar een prachtige boerderij uit de 18de eeuw waar we het levensmilieu uit de jaren 1900 ontdekken. Alle oude beroepen komen aan bod zoals de mandenmaker, kleermaker, klompenmaker maar ook de hoeden- en stoffenwinkel, de kruidenier, de eetkamer, een slaapkamer, een beetje nostalgie bij het schooltje, enz… Er staan ook volksspelen waarop vrij kan gespeeld worden, succes verzekerd ! In de rustieke kroeg of estaminet kan men genieten van een streekbiertje.

Middagmaal : soep - kalkoenfilet met frambozensaus, groentjes & kroketjes - dessert

Langs Bailleul en Hazebrouck rijden we naar Arques waar we een enorm groot glasfabriek bezoeken.       De dames zullen het zeker wel kennen ! Een boeiend bezoek om te ontdekken hoe ze met ons Belgisch zand glas maken, elke dag opnieuw. We krijgen hier alles te weten over de ontstaangeschiedenis en de productie van het glas. We wandelen door de productielijn en zien ook het glas maken. Nadien vrije tijd in de tentoonstellingsruimte. We ronden de namiddag af met een drinkstop in de Moulin Snick, een oude watermolen prachtig gelegen op het snelstromende water van de rivier de Aa in een mooie groene omgeving.

Inbegrepen : de autocarreis, koffie met koffiekoek, bezoek boerderij Steenwerck, het driegangen middagmaal, het bezoek aan de glasfabriek en de gidsbegeleiding.

Opmerking : Deze reis is enkel mogelijk op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag !

Prijzen 2024 per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 74 €

vanaf 40 tot 44  personen : 67 €

vanaf 25 tot 29 personen : 79 €

vanaf 35 tot 39 personen : 69 €

vanaf 45 tot 49 personen : 64 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers : 67 €   /   van 55 tot 59 betalers : 64 €
Autocar 79 plaatsen : van 60 tot 65 betalers : 67 €   /   van 66 tot 78 betalers : 64 €

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen