Loading...

Zuidwest Engeland - Devon : 25 augustus 2024


Regio van kusten, heuvels en nationale parken

Het zuidwesten van Engeland wordt de rivièra van Engeland genoemd dankzij het zachte en weelderige klimaat. Het graafschap Devon situeert zich tussen de kustlijnen van Bristol en het Kanaal en bestaat vooral uit heuvels. Vanuit onze uitvalsbasis Torquay bezoeken we het Dartmoor National Park, een ruige hoogvlakte van brem en heide waar schapen en pony’s de bezoekers verrassen op de weg.  De havenstadjes Plymouth, Brixham en Dartmouth liggen verscholen in een baai of aan een riviermonding. Totnes is een eeuwenoud marktstadje.  We bezoeken ook Exeter, de hoofdstad van Devon.
 

1ste dag:  vertrek om 7u00 in Lebbeke. We rijden tot Calais waar we inschepen voor de ferry naar Dover. Vrij middagmaal aan boord.  Via Kent, Surrey, Hampshire, Wiltshire en Somerset rijden we naar het graafschap dat we verkennen tijdens deze reis: Devon. Torquay ligt aan de Engelse Rivièra, aan de baai van Torbay waar het geniet van een weelderig klimaat, zandstranden en een levendige sfeer.  Het stadje is ook perfect als uitvalsbasis.

We verblijven in The Torbay Hotel **** in het hart van het mooie Torquay, gelegen in het zuiden van Devon.  We hebben er een prachtig uitzicht op de haven, op loopafstand van de winkels.  Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche/bad, wc en haardroger met verder ook een flatscreen tv, telefoon en koffie- en theefaciliteiten.  Eveneens aanwezig: lift, twee bars en een zonneterras.

 

2de dag:  we wandelen kort via de Royal Terrace Gardens naar de jachthaven van Torquay. De veerboot brengt ons naar Brixham. We krijgen een heerlijke blik op de baai.  Brixham is een verbluffend mooi havenstadje aan de Engelse Seafood Coast. We genieten van een wandeling over de promenade langs het water en nemen de tijd om het stadje te verkennen op eigen tempo. We rijden door naar Dartmouth, een prachtig historisch stadje aan de monding van de Dart in een erkend gebied van uitzonderlijke schoonheid. Het oude marktstadje is doordrenkt van geschiedenis en is het hele jaar door de perfecte bestemming voor een bezoek. We verkennen het stadje en voor de liefhebbers voorzien we een gemakkelijke wandeling naar Little Dartmouth langs het mooie South West Coath Path.
 

3de dag:  We bezoeken vandaag Dartmoor National Park.  Totnes is onze eerste bestemming. Een stad aan de rivier de Dart met een rijke geschiedenis.  We ontdekken langs de mooie straten fraaie Tudor-stadshuizen, een middeleeuws stadsdeel, Totnes Castle, enz… en nemen de tijd voor een terrasje. Na de middag rijden we door naar Dartmoor National Park, een plateau in het midden van Devon en een ruig heidegebied. Bewoning is er in een aantal dorpen. Op de heide heersen de granieten heuveltoppen (‘Tors’), de schapen en dartmoorpony’s. We bezoeken de befaamde Clapper Bridge (middeleeuwse brug midden in de natuur) in Postbridge. De rit gaat verder over het uitzonderlijk natuurschoon van de hoogvlakte. We rijden langs Buckfastleigh en Buckfast Abbey, Ashburton, Buckland in the Moor en Princetown. Via Newton Abbot rijden we terug naar Torquay.  


4de dag: Plymouth is een grotere havenstad met historische betekenis. Van hier begon Sir Francis Drake (piraat en ontdekkingsreiziger) zijn wereldreis en veroveringstochten.         We bezoeken Sutton Harbour (vissers- en jachthaven) en de historische wijk The Barbican. Na het middagmaal brengen we een bezoek aan de Plymouth Gin Distillery.  Dit is de oudste distilleerderij van Groot-Brittannië die nog in bedrijf is.  We krijgen een inkijk in de fabriek en het productieproces, vernemen alles over haar geschiedenis en sluiten af met een proeverij. Er is ook nog voldoende vrije tijd voorzien om de stad verder te ontdekken.

5de dag: in Exeter krijgen we een rondleiding door een lokale gids van de Red Coat Tours. De hoofdstad van Devon ademt 2000 jaar geschiedenis. In het hart ligt de kathedraal die een van de mooiste voorbeelden is van gotische architectuur in het land.  De compacte omvang maakt dat de stad ook aangenaam is voor flaneren en shopping. Na het middagmaal rijden we naar de oostkant naar de Dartmoor heide. De route vandaag voert ons langs Whiddon Down en Moretonhampstaed. Haytor rock  is een enorme granieten rots in een gebied dat wordt beschouwd als een plek van uitzonderlijk natuurschoon en is de beroemdste ‘Tor’ van Dartmoor. We eindigen onze rit in Widecombe-in-the-Moor. Dit is één van de meest pittoreske dorpjes op de heide, met een mooie ‘village green’.


6de dag: na een vroeg ontbijt rijden we naar Lulworth Cove, een fraai gelegen baai aan de Jurassic Coast in het graafschap Dorset.  Deze baai is één van 's werelds mooiste voorbeelden van een dergelijke landvorm en is werelderfgoed. Vlakbij ligt de rotsboog van Durdle Door.  We rijden verder richting Dover. Na een tussenstop langs de autosnelweg schepen we in voor de ferry naar Calais.  Terug in Lebbeke rond 22u00.


Extra’s inbegrepen: alle autocaruitstappen, de Kanaal-overtochten en de gidsbegeleiding. Het bezoek aan een Gin distilleerderij, de Redcoat Tour in Exeter en de ferry naar Brixham.


Opmerking : Vraag tijdig uw Internationaal reispaspoort aan / Engelse Ponden te voorzien !
 

Afreisdatum: zondag 25 augustus 2024     -  6 dagen

Prijs halfpension:  €  980

Getrouwheidsprijs of 60 + :  €  957

Toeslag éénpersoonskamer :    €  160

 

Nieuw

Inschrijven op deze reis