Loading...

Wandelvakantie in de Elzas : 15 juli 2024


Langs de pittoreske “Route du Vin” ontdekken we al wandelend juweeltjes van Elzasser dorpen met vakwerkhuizen en prachtige, rijk met bloemen versierde gevels, genesteld op de flanken van de met wijndruifvelden bezaaide heuvels.  Een stadswandeling in het prachtige centrum van Colmar, typische dorpjes zoals Riquewihr, Kaysersberg en Eguisheim, een wijnproeverij en een wandeling langs kasteelruïnes, … het zit allemaal in ons programma !


1ste dag : Vertrek uit Lebbeke om 7uur.  Via Arlon (vrije koffiestop), Luxemburg en Metz (vrije lunchstop onderweg) naar de Elzas en Kintzheim, onze verblijfplaats.  Na de inname van onze logies maken we nog een kleine verkenningstocht met zicht op het indrukwekkende kasteel Haut-Koenigsbourg.  Avondmaal en overnachting.

 

We verblijven in hotel Cigoland *** met zicht op kasteel Haut-Koenigsbourg, waar alle kamers beschikken over bad of douche, wc, tv en telefoon.  In het sfeervolle restaurant kunt u genieten van zeer verzorgde maaltijden.  De keuken (op basis van regionale specialiteiten) werd immers beloond met het kwaliteitslabel “Logis de France” dat staat voor een prima combinatie van traditie en kwaliteit.

 

2de dag : In onze vakantieregio zijn er maar liefst vier dorpjes die bekroond zijn als één van “Les Plus Beaux Villages de France”.  Vandaag wandelen we door de wijnvelden naar twee van hen : Hunawihr en het wereldberoemde Riquewihr.  In dit laatste, typische Elzasser-dorpje voorzien wij voldoende vrije tijd voor de lunch en om er door de gezellige straatjes te kuieren.  In de namiddag maken we een kleine tocht door Sélestat, dat u aangenaam zal verrassen.  Het historische hart van Sélestat is een echt openluchtmuseum.

 

3de dag : In de voormiddag bewandelen we de indrukwekkende kastelenroute (Haute-Ribeaupierre, St. Ulrich en Giersberg-Chateau) van het levendige Ribeauvillé met zijn talrijke vakwerkhuizen.  Afsluiten doen we vandaag in Bergheim, nog één van de “mooiste dorpjes van Frankrijk”, maar ook bekend als heksendorp.  Na een wandeling op de 14e-eeuwse stadsmuren voorzien we nog wat tijd voor een terrasje.  

 

 4de dag :  Stadsbezoek aan Colmar met een begeleide stadswandeling en daarna nog voldoende vrije tijd om de mooiste plekje nog eens te bekijken, een museum mee te pikken, enkele winkelstraatjes te doen of om gewoon wat te genieten op een terrasje. In Colmar, de wijnhoofdstad van de Elzas, is het Kleine Venetië de romantische wijk bij uitstek. De mooie vakwerkhuizen met gekleurde gevels van de Vishandelkade en de brugjes met bloemen onderstrepen de charme van deze plek.  ’s Avonds wijnproeverij in ons hotel.


5de dag :  Husseren-les-Chateaux is het hoogste punt op de beroemde wijnroute van de Elzas, waar tussen de 11e en de 12e eeuw drie kastelen werden gebouwd.  Er zijn nu nog slechts drie vestingtorens van roze zandsteen van over, die op een beboste heuvel staan, met een prachtig uitzicht over de laagvlakte en Eguisheim.   De glooiende heuvels vol wijnranken rond dat dorp, ooit verkozen tot favoriete dorp van alle Fransen, is ons wandeldecor voor vandaag.  Na de lunch en nog wat vrije tijd in het charmante Eguisheim maken we nog een wandeling vanuit het wijndorp Turckheim. 

 

6de dag : Na het inladen rijden we naar het prachtige Kaysersberg (vroeger een belangrijke keizerlijke stad), waar we langs de kasteelruïne en door de wijnvelden onze mooie wandelvakantie afsluiten.     Na de vrije lunch vatten we onze terugreis aan.  Met onderweg nog twee tussenstops rijden we terug naar Lebbeke (aankomst rond 20 uur).

 

De wandeltochten zijn niet gevaarlijk en gebeuren steeds onder begeleiding.  Een beetje conditie en stevige wandelschoenen zijn wel vereist.

 

Extra’s inbegrepen : alle uitstappen en begeleide wandelingen, een wijnproeverij en 1 x gratis inkom voor Parc Cigoland.

 

Afreisdatum : maandag 15 juli 2024 -  6 dagen

Prijs halfpension :                                   €  750

Getrouwheidskaart of 60 + :                  €  726

Toeslag éénpersoonskamer :                     €  150

Reis- en bijstandsverzekering :                 €    54

Inschrijven op deze reis