Loading...

Rondreis Scandinavië : 1 juli 2024


Op deze reis naar het hoge noorden doen we enkele Scandinavische hotspots aan. We combineren het Scandinavische landschap met enkel fantastische steden. Bruisend Kopenhagen, betoverend Oslo, havenstad Göteborg en nog zoveel meer. We ontdekken het Hoge Noorden en doorkruisen Denemarken, Zweden en Noorwegen in stijl. We gaan snel ontdekken waarom het in de zomer gezellig vertoeven is in deze vikinglanden en waarom de inwoners er dan ook zelf op uit trekken in eigen streek. Ontdek de culturele verschillen tussen deze landen. Scandinavië in de zomer is een trekpleister voor menig ontdekker, zowel qua natuur als cultuur.  Laat je meeslepen en beleef een uniek stukje van de wereld.


1ste dag :  vertrek in Lebbeke om 5u30. We doorkruisen Nederland en Duitsland om in Puttgarden de ferry te nemen naar Denemarken, waar we doorrijden naar het eiland Seeland. Daar nemen we onze intrek in ons hotel aan het strand van Køge, een prachtig dorpje in de buurt van Kopenhagen om de Scandinavische sfeer alvast op te snuiven.
 

In Denemarken verblijven we in het Comwell Køge Strand Hotel **** en Comwell Kolding ****. In Zweden in Scandic Backadal Hotel **** in Göteborg en in Noorwegen in Scandic St. Olavs Plass ***.  Al deze luxehotels zijn voorzien van alle comfort met o.a. liften, gratis wifi, …  Alle kamers beschikken over airconditioning, tv en badkamer. Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd en ’s avonds een driegangendiner.


2de dag : ‘Bruisend Kopenhagen, Denemarken’s Diamant.’ – In de voormiddag brengen we een bezoek aan de Carlsberg brouwerij met het gloednieuwe Carlsberg Exhibition, waar het verhaal en de geschiedenis van één van de bekendste bieren ter wereld wordt verteld. Na de vrije lunch brengen we een bezoek aan Kopenhagen, de fietshoofdstad van Denemarken. Via een stadswandeling bezoeken we de hoogtepunten van Kopenhagen; Het Tivoli pretpark, het stadhuis, Christiansborg Slot, klein Amsterdam, de residentie van de koninklijke familie in Amalienborg en zoveel meer.

 

3de dag : ‘de Sontbrug naar Zweden’ We nemen de Sontbrug, de enige wegverbinding tussen Denemarken en Zweden, een indrukwekkend stukje architectuur.  Aangekomen in Zweden bezoeken we de universiteitsstad Lund waar we starten met een stads-wandeling vanaf de Lund kathedraal, een prachtig bouwwerk.  Na de middag rijden we door naar Göteburg, de 2de grootste stad van Zweden en tevens belangrijke metropool.

 

4de dag‘Smögen en Bohuslän regio – een stukje vakantieparadijs” – Bohuslän is een prachtige regio die vakantie ademt in de zomerperiode.  Het wordt zeker één van jullie favoriete plekken in Zweden, met leuke dorpjes, het ene nog schilderachtiger dan het andere en het ademt rust en schoonheid.  Smögen is zo een pareltje dat we bezoeken met zijn gekleurde vissershuisjes.  Nadien rijden we de grens over naar Noorwegen.

 

5de dag‘Oslo – Parel van het Noorden’ – Oslo is een pareltje om te ontdekken : je hebt niet het gevoel van in een zeer grote stad rond te lopen en alles is vrij relax. In de voormiddag snuiven we een stukje cultuur op door een bezoek aan Vigeland Beeldenpark.  Een must om hier te vertoeven als je in Oslo bent. We wandelen rond in het park en bezoeken de beroemde beelden.  Hou je camera alvast klaar! In de namiddag bezoeken we de stad via een stadswandeling en bewonderen o.a. het Koninklijk kasteel, het stadhuis, het prachtige operagebouw enz…  Oslo zal je niet snel vergeten !

 

6de dag‘Via Zuid-Noorwegen terug naar Denemarken’ Vandaag reizen we een stukje door Noorwegen. We rijden naar Kristiansand via het prachtige landschap van Zuid-Noorwegen. In Kristiansand nemen we de ferry terug naar het vasteland van Denemarken. Vanuit Hirtshals rijden we door Jutland naar ons hotel in Kolding

 

7de dag : ‘Gezellig Denemarken” Op de laatste dag brengen we nog een laatste bezoek aan enkele trekpleisters in Denemarken, we rijden naar de westkust waar we Ribe, het oudste stadje van Denemarken nog een bezoekje brengen. In de buurt ligt ook nog een verrassing, iets wat in België onmogelijk is om te doen, maar in Denemarken kan dit wel. Na nog wat bezoekjes zakken we terug af naar Kolding waar ons hotel ligt.

 

8ste dag : Op terugreis’ – ‘s Ochtends vertrekken we vanuit Kolding en reizen door Duitsland terug naar Lebbeke met een koffer vol herinneringen. Terug rond 21 uur.
 

Extra’s inbegrepen : alle uitstappen, ferryovertochten Puttgarden – Rødby en Kristiansand – Hirtshals, de tolbrug Öresundsbron, stadswandelingen in Kopenhagen, Göteborg en Oslo, bezoek Carslberg brouwerij  en Nederlandstalige gidsbegeleiding.


Afreisdatum : maandag 1 juli 2024  - 8 dagen

Prijs halfpension : € 1.390

Getrouwheidsprijs of 60+ : € 1.360

Toeslag éénpersoonskamer :  €  330

Nieuw

Inschrijven op deze reis