Loading...

Romantiek aan de Mont Saint-Michel : 2 oktober 2024


Een zonsondergang in het gezelschap van jouw geliefde met zicht op de Mont Saint-Michel…  Het staat ongetwijfeld op het “verlanglijstje” van iedere romantische ziel ?!?  Het licht speelt er met de elementen in een veranderend landschap waarin de Mont Saint-Michel wordt weerspiegeld… Onvergetelijk.  Verder op ons programma : genieten van oesters met een glaasje wijn in Cancale, het gezellige havenstadje Saint-Malo, het charmante Beuvron-en-Auge en het romantische Honfleur. 


1ste dag : Vertrek om 7 uur vanuit Lebbeke naar Péronne voor de vrije koffiestop.  Daarna rijden we langs Amiens en Rouen, de hoofdstad van Haute-Normandie, met onderweg de vrije middaglunch.  In de namiddag laten we ons verrassen door het romantische dorpje Beuvron-en-Auge, één van “Les Plus beaux villages de France”.  Na ons bezoek met ook wat vrije tijd voor een terrasje aan dat pareltje met typische Normandische vakwerkhuizen, vervolgen we onze weg naar de Mont Saint-Michel.   Na de inname van onze logies genieten we van een glaasje bubbels met zicht op de Mont Saint-Michel, gevolgd door het avondmaal en de overnachting. 

 

Ons verblijfshotel Hôtel Vert ** is eenvoudig, maar heeft als grote troef dat het “aan de poort” van de Mont Saint-Michel gelegen is (te voet bereikbaar of met de gratis pendelbusjes).  Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, tv en telefoon.  In het restaurant  wordt ’s ochtends een ontbijtbuffet geserveerd en ’s avonds een driegangendiner.

 

2de dag : Na het ontbijt beginnen we aan ons begeleid bezoek aan de Mont Saint-Michel, een fata morgana die uitrijst boven de vochtige, glanzende slikken.  De Mont Saint-Michel heeft als specifieke eigenaardigheid op een rotsachtig eilandje te zijn gebouwd.  We ontdekken er alle architecturale juweeltjes: de pre-romaanse kerk, de abdijkerk, romaanse en gotische kloostergebouwen.  Vrije lunch en vrije tijd om door de gezellige straatjes te kuieren.  Te voet of met de pendelbus terug naar ons hotel.

 

3de dag : We rijden we langs de “Côte d’Emeraude” naar het mooie en gezellige haventje van Cancale, dat bekendheid verworven heeft door zijn grote mossel- en oesterbanken.  Op de beroemde oestermarkt worden we getrakteerd op een oesterproeverij met bijpassend glaasje wijn.  In de namiddag bezoeken we Saint-Malo. Als een stenen schip torenen de stadswallen van Saint-Malo aan de monding van de Rance trots uit boven de stranden en de haven. De gevels en torens die boven de vestingwerken uitsteken, zorgen voor het unieke silhouet van de stad.  De kustweg biedt  weidse panorama’s op de baai en de steile rotswanden.  Volgens de Bretoenen liggen daar aan de kust de mooiste km’s van héél Frankrijk.

 

4de dag : We verlaten ons hotel en rijden naar de Côte Fleurie en Honfleur, “Parel van Normandië” met “Le Vieux Bassin” en de schilderachtige vakwerkhuizen van Quai Sainte Catherine.   Na het laatste vrije middagmaal rijden we over de indrukwekkende Pont de Normandie terug richting België.  Met onderweg nog een laatste tussenhalte bereiken we Lebbeke omstreeks 20 uur.

 

Extra’s inbegrepen : alle uitstappen en gidsbegeleiding, een glaasje bubbels met zicht op Mont Saint-Michel en de oesterproeverij met een glaasje wijn.

 

Afreisdatum : woensdag 2 oktober 2024    -    4 dagen

Prijs halfpension :                   € 540

Getrouwheidskaart of 60+ :    € 510

Toeslag éénpersoonskamer :    € 100

Nieuw

Inschrijven op deze reis