Loading...

Kerstweekend Heidelberg : 13 december 2024


Iedereen weet dat de bakermat van de kerstmarkten in Duitsland ligt …  Wat is er mooier dan in de Kerstperiode te genieten van een Glühwein en in een gezellig Duits stadje of dorp tussen mooi versierde houten kraampjes te slenteren ?  Als daar dan ook nog eens een historische ruïne op de achtergrond bij komt, is de idylle perfect.  We ontdekken o.a. de kerstmarkten van Heidelberg en Schwetzingen, dat u zal verbazen met zijn sfeervol verlichte Ehrenhof. 

 

1ste dag : Vertrek om 8u00 vanuit Lebbeke.         Via Aachen rijden we naar de abdij van Maria Laach, mooi gelegen op een beboste heuvel, vlakbij een vulkanisch meer.  Het benedictijnenklooster is qua stijl één van de zuiverste Rijnlandse romaanse kerkgebouwen uit de Middeleeuwen. Na ons bezoek aan de kloosterkerk is er vrije lunchtijd.  Wij ver-volgen onze weg over de autobaan tot Dalsheim. Vandaar volgen we de “Deutsche Weinstrasse” tot in het wijnstadje Bad Dürkheim.  De laatste rit brengt ons naar Walldorf voor het avondmaal en de overnachting

Leonardo Hotel Heidelberg-Walldorf **** is een rustig gelegen hotel, net buiten het centrum van Walldorf en nabij Heidelberg, één van de mooiste steden van Duitsland.  Je kan er een duik nemen in het binnen- en buitenzwembad, er is een overdekt terras, bar Leo en een wellness-afdeling.  We genieten er van een uitgebreid ontbijtbuffet en van heerlijke diners in het gezellige restaurant. 

2de dag : Na ons uitgebreid ontbijt rijden we naar Schwetzingen , dat bekend staat om zijn rijke cultuur. De belangrijkste bezienswaardigheden is ongetwijfeld Slot Schwetzingen en de prachtige kasteeltuinen vol met sculpturen en imposante bouwwerken. Gedurende het kerstmarktseizoen is op de Schlossplatz en in de Altstad een gevarieerd aanbod aan winterspecialiteiten. ‘Ich heb mein Herz in Heidelberg verloren’ weerklinkt het populaire lied en terecht, want Heidelberg is een romantische oude stad, dat oprijst uit de Neckarvallei die gedomineerd wordt door een imposante burcht. Er heerst een bijzondere kerstsfeer op de universitätsplatz, marktplatz, Kornmarkt en Karlsplatz. Via de hoofdstraat wandel je langs de winkelstraat naar de verschillende kerstmarktpleintjes. Dat maakt van Heidelberg één van de mooiste steden van Duitsland.

 

3de dag : Voor de laatste reisdag hebben we nog wat speciaals voorzien. We rijden een doorheen het mooiste gedeelte van de Rijnvallei dat onderscheiden is door de Unesco als Werelderfgoed. Knusse steden en dorpen lang de Rijn zorgen voor de nodige afwisseling. Bingen, Bacharach, Sankt Goar, Boppard, … liggen als parels aan de oevers van de Rijn. In Bad Breisig hebben we onze laatste vrije middaglunch en vandaar rijden we terug naar België.  Met nog een laatste halte onderweg bereiken we Lebbeke rond 20u00.

 

Extra’s inbegrepen : alle uitstappen en kerstmarktbezoeken.


Afreisdatum : vrijdag 13 december 2024   3 dagen

Prijs halfpension :  € 320

Getrouwheidsprijs of 60+ :  € 295

Toeslag éénpersoonskamer   €   60

Nieuw

Inschrijven op deze reis