Loading...

Balade Champenoise : 22 juni 2024


 

Een buitengewoon avontuur van gastronomie, vertier en bubbels in de champagnestreek…   De vereniging van de wijnboeren van Côteaux Sud d’Epernay heten u van harte welkom voor een heel uitzonderlijke dag met champagne degustaties rond een “sneukeltocht” waarvan u kan genieten in het hartje van de wijngaarden.  U legt een aangeduid parcours af van ongeveer 8 km, met 6 gastronomische haltes,  telkens geanimeerd door plaatselijke muzikanten.  Een uitzonderlijke dag van genieten, wandelen en champagne à volonté met aangepaste maaltijden. Op zaterdag bezoeken we Epernay en Champagnehuis Lecomte, op maandag bezoeken we Reims.


Opmerking: Om ten volle te kunnen genieten van alle degustaties, moet u de wandeling helemaal aankunnen. Alternatieve vervoersmiddelen / inkortingen zijn niet voorzien.

 

1ste dag : Lebbeke (vertrek om 7u30).  Door de Franse Ardennen en de "Route du Champagne" rijden we naar de vallei van de Marne en Epernay.  Vrije ontbijtstop onderweg, vrije lunch in Epernay.  In Vinay bezoeken we het champagnehuis Lecomte et Fils met een uitgebreide proeverij van hun heerlijke champagnes.  Vandaar naar ons verblijfshotel voor de kamerindeling en het avondmaal : een glaasje champagne, voorgerechtenbuffet, zalmfilet met saus “au Champagne”, kaas- en dessertbuffet en 1/4de liter wijn/persoon, water en een koffie.

Verblijfshotel Logis Bagatelle **: alle kamers hebben douche, wc, telefoon en tv.  De keuken is bekroond met twee sterren van “Logis de France” en zal u met zijn buffetten zeker weten te bekoren.   Op zaterdagavond voorzien wij een viergangen diner “Bouquet”: voorgerechtenbuffet, hoofdschotel, kaas- en dessertbuffet, inclusief aperitief, 1/4de liter wijn, water en koffie inbegrepen ! Op zondagavond (na de Balade) voorzien wij een driegangenmenu, inclusief 1/4de liter wijn, water en koffie.

2de dag : Na het uitgebreide ontbijtbuffet brengt een korte rit ons naar de zuidelijke wijnflanken van Epernay waar we gaan deelnemen aan de unieke “Balade Champenoise”.  Ieder legt op zijn/haar eigen tempo een goed gemarkeerd “parcours” door de wijnvelden af en kan onderweg 6 keer genieten van een plaatselijke specialiteit: een aperitiefhapje, voorgerecht, vis- en vleesgerecht, kaas en een dessert… telkens vergezeld van 4 verschillende soorten champagne waar men uitgebreid en        à volonté kan van proeven en van live muziek! Deze gastronomische wandeling door de wijnvelden heeft maar 1 dag per jaar plaats en is dus echt een unieke belevenis.     

 

3de dag : Na het ontbijtbuffet verlaten we ons hotel en rijden we naar Reims, ook wel “le Sourire de l’Europe” genoemd.  Deze kunststad biedt vele historische bezienswaardigheden, zoals Porte Mars, le Palais du Tau en de Kathedraal, een schitterend  voorbeeld van gotische bouwkunst…  maar ook enkele gezellige, verkeersvrije winkelstraten.  Ieder vult zijn/haar vrije tijd zelf in.        In een restaurant vlakbij de kathedraal is onze driegangenlunch voorzien.   We verlaten Reims in de loop van de namiddag en voorzien nog een laatste tussenstop in de minder bekende kunst- en geschiedenisstad Cambari.  We zijn terug in Lebbeke omstreeks 19u30.

 

Extra’s inbegrepen : bezoek aan champagnehuis Lecomte met proeverij, zaterdagavond een viergangenmenu met aperitief, zondagavond een driegangenmenu, telkens incl. wijn, water en koffie. Op zondag de Balade Champenoise : een wandeling door de wijnvelden met 6 gastronomische etappes en champagne degustaties à volonté.


Afreisdatum : zaterdag 22 juni 2024 - 3 dagen                    

Prijs volpension : € 450
Getrouwheidsprijs of 60+ : € 430

Toeslag éénpersoonskamer :  € 60

Annulatie- en bijstandsverzekering :  € 27
 

Volzet

Inschrijven op deze reis