Loading...

Zwitserse & Franse Alpen : 9 juli 2023


Een succesvolle reisbestemming op slechts een dagje rijden met fantastische landschappen, besneeuwde bergtoppen, groene bergweiden, weelderige valleien en blauwgroene meren. We bezoeken typische dorpjes en prachtige toeristische oorden zoals Chamonix, Annecy, Evian, Châtel, Lindarets, Avoriaz …  Een zomervakantie om met volle teugen te genieten van een heerlijk klimaat, een weldoende zon en de zuivere lucht in een nog ongerepte natuur. Neem daarbij de geraffineerde Zwitserse keuken die de grootste lekkerbek tevreden zal stellen en u hebt de ideale streek voor een rustgevende vakantie.

 

1ste dag : Vertrek om 6 uur te Lebbeke.  Langs de - volgens alle omstandigheden – meest gunstige reisroute rijden we naar onze vakantieregio. Onderweg lassen we een vrije ontbijt- en middagstop in, alsook een namiddagstop.  Inname logies en eerste avondmaal

 

In Villages Clubs du Soleil Morzine *** verblijf je op een centrale locatie in het charmante centrum van Morzine.   Er is een wellness center waar je kunt ontspannen en een zwembad (op 1 km).   De kamers zijn comfortabel ingericht met douche/bad, wc, tv en worden gedurende ons verblijf twee keer schoongemaakt.  Voor het eten schuif je aan in het restaurant, waar de smakelijke maaltijden al op je staan te wachten.   Ontbijt, lunch en diner worden in buffetvorm geserveerd.  Wijn is inclusief bij de maaltijden.  Één keer per week is er een thema diner, ’s avonds is er animatie..

 

2de dag: In de voormiddag verkennen we ons 'Village hotel' evenals het sympathieke Morzine.  Dit lieflijke vakantieoord wordt ook de 'Porte du Soleil' genoemd en is prachtig gelegen tussen het meer van Genève en het Mont Blanc massief.    Na het middagmaal rijden we naar het meer van Montriond en het typische 'geitendorp' Les Lindarets. Van daar gaat het hogerop naar Avoriaz, een beroemde wintersportplaats, die in de zomer ook door heel wat wandelaars wordt bezocht. Ze komen er gewoon genieten van het in overvloed aanwezige natuurschoon.

 

3de dag: Via Cluses, Sallanches en Les Houches rijden we naar het beroemde zomer- en winteroord Chamonix, gelegen aan de voet van het Mont Blanc massief. We bezoeken dit mondaine stadje, gelegen in een majestueus natuurkader.  Na de nodige vrije tijd en de middaglunch rijden we over Argentière en de Col des Montets langs het Zwitserse Martigny om zo in Châtel te belanden. In dit bergdorp wacht ons een comfortabel treinritje dat ons langs de belangrijkste bezienswaardigheden brengt. Na nog wat vrije tijd vertrekken we via Abondance naar ons hotel in Morzine.

 

4de dag: Vandaag is het marktdag! Natuurlijk bezoeken we dit sympathiek wekelijks evenement, maar eerst gaan we langs bij een kaasmakerij, waar we met alle facetten van dit eeuwenoude ambacht kennis maken. Na de middaglunch rijden we door de 'Vallée de la Dranse' en 'les Gorges du Diable' naar Evian-les-Bains aan de zuidoever van het meer van Genève. Deze stad is internationaal bekend om zijn minerale bronnen, casino, statige badhuizen en sfeervolle winkelstraten.  Na wat vrije tijd rijden we verder naar Yvoire, een gezellig middeleeuws stadje dat terecht de titel van “l'un des plus beaux villages de France” draagt… ideaal om neer te strijken op één van de vele terrasjes.

5de dag: Over Les Gets, Cluses en Thônes bereiken we Annecy.  Dit verrukkelijk stadje, gelegen aan de oever van het meer van Annecy, heeft heel wat te bieden: schilderachtige steegjes en arcades, charmante huisjes, pittoreske kanaaltjes, stoere burchten, gezellige winkelstraten, … kortom: dit mag je niet missen! Een facultatieve bootvaart op het meer is zeker ook een belevenis!

6de dag: Na het ontbijt rijden via La Vallée du Giffre  naar Sixt-Fer-à-Cheval, ook een van de 'Plus beaux Villages de France'!  Het bergmassief dat dit dorpje als een arena omsluit is indrukwekkend evenals de vele watervallen die er zich in de diepte storten. Na de middaglunch in ons hotel hebben we tijd om nog een laatste maal te genieten van ons gastvrij Morzine of om samen met de gids een wandeltocht te ondernemen.

 

7de dag: Na een vroeg ontbijt rijden we terug richting België en Lebbeke om er, na de nodige tussenstops onderweg, rond 21u. aan te komen.

 

Extra’s inbegrepen : Nederlandstalige gidsbegeleiding, alle uitstappen, wijn bij de maaltijden in ons hotel, de gastenkaart Multipass met heel wat voordelen en avondanimatie in ons hotel (dansavond, cabaret, …)


Afreisdatum : zondag 9 juli 2023   -  7 dagen
Prijs volpension :                                 € 1.050
Getrouwheidskaart of 60+ :                € 1.000

Toeslag éénpersoonskamer :                  €   140 

Inschrijven op deze reis