Loading...

Zwarte Woud : juni 2019


Wie éénmaal het Zwarte Woud heeft bezocht, keert er steeds terug, zo groot is de aantrekkingskracht van deze schilderachtige streek met een nog ongerepte natuur. Prachtige glooiende dalen, begroeid met donkere groene bossen, heerlijk geurend naar hars en mos. Liefelijke valleien, rotsen en ravijnen, statige steden en vriendelijke dorpjes… Neem daarbij de gastvrije bewoners, die je vriendelijk zullen groeten. Door zijn vele contrasten : een reis naar ieders smaak !

1ste dag : Vertrek 7u. Door de Belgische Ardennen richting Luxemburg voor de ontbijtstop in Wanlin. Vandaar via Luxemburg, Thionville en Metz naar St. Avold voor de facultatieve middaglunch in een autostrade restaurant. Daarna rijden we door de uitlopers van de Vogezen en vervolgen onze weg langsheen Strassbourg naar het Zwarte Woud en zo bereiken we in de late namiddag Oberkirch. Na de kamerverdeling voorzien we een geleide wandeling in onze zeer mooie verblijfplaats. Oberkirsch is een wijn- en vakantiedorp, dat tot één van de mooist bebloemde dorpen van het Zwarte Woud wordt gerekend en is beschut gelegen in het Renchdal en omgeven door wijnvelden en bossen.

Verblijfshotel Renchtalblick *** is prachtig gelegen, rustig maar toch nog op  wandelafstand van het centrum. Alle kamers beschikken over douche/wc, tv, telefoon en de meeste met balkon. In het sfeervolle restaurant is de Duitse keuken voortreffelijk en overvloedig, daar zorgt de “Chef und Küchenmeister” persoonlijk voor.  

2de dag : Na een stevig ontbijtbuffet rijden we langs de bergflanken van het Zwarte Woud naar Gengenbach, ongetwijfeld het mooiste stadje van heel de regio. Met de prachtige gotische St. Mary Kerk, de pastel gekleurde vakwerkhuizen, waar de mooiste te vinden zijn in de “Engelgasse”. Verder bezoek op eigen tempo. In de namiddag rijden we naar de beroemde “Schwarzwald-Hochstrasse” met een aanéénschakeling van prachtige natuurlandschappen. De Romantische “Mummelsee” lijkt rechtstreeks uit een prentenbroek te komen. In Kappelrodeck houden we halte omwille van de mooiste bebloemde vakwerkhuizen. De terugreis gaat via de “Badische Weinstrasse” naar Oberkirch voor het avondmaal en overnachting.

3de dag :  Na het ontbijtbuffet maken we een vrije wandeling door Oberkirch gevolgd door een bezoek aan een “Schnapps” stokerij met nodige proevertjes. Na het middagmaal zeggen we “Auf Wiedersehen”. Via de autobaan gaat het vlot terug naar Frankrijk en Luxemburg. Terug op Belgisch grondgebied is er nog een tussenhalte voorzien. Daarna vatten we de laatste rit aan zodat we onze thuishaven bereiken omstreeks 21u.

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, bezoek aan een schnappsstokerij en alle uitstappen.

Afreisdatum : zaterdag 8 juni 2019 (Pinksteren) -  3 dagen

Prijs volpension : € 312

Getrouwheidsprijs of 60+ : € 297

Toeslag éénpersoonskamer : €  40

Annulatie- en bijstandsverzekering :  € 15

De fooi voor de chauffeur en gids is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering.

Volzet
Zwarte Woud

Inschrijven op deze reis