Loading...

Zwarte Woud : 18 mei 2023 (O.H.H.)


Een schilderachtige streek met een nog ongerepte natuur.  Prachtige glooiende dalen, begroeid met donkere groene bossen, heerlijk geurend naar hars en mos. Door de liefelijke valleien rijden we langs meren en watervallen, kastelen en kloosters, statige steden en vriendelijke dorpjes… De Schwarzwaldhochstraße, de Mummelsee, de kloosterruïne en watervallen van Allerheiligen, Gengenbach, maar ook Straatsburg in de Elzas zijn allemaal toppers die op ons programma staan.  Door zijn vele contrasten: een reis naar ieders smaak !

 

1ste dag : Vertrek om 6u30.  Door de Belgische Ardennen rijden we richting Luxemburg met een vrije ontbijtstop in Arlon. Vandaar naar Nancy voor de vrije middaglunch en een begeleide stadswandeling met als hoogtepunt de prachtige Place Stanislas.               We vervolgen onze weg langs Straatsburg en bereiken in de late namiddag Oberkirch, onze gezellige verblijfplaats en één van de mooist bebloemde dorpen van het Zwarte Woud.  Inname logies, welkomstdrink door de eigenaars aangeboden en avondmaal.

 

Uw verblijfshotel Renchtalblick *** is prachtig gelegen, rustig, maar toch nog op een wandelafstand van het centrum. Alle kamers beschikken over douche, wc, tv, telefoon en de meeste met balkon. In het sfeervolle restaurant is de Duitse keuken voortreffelijk en overvloedig, daar zorgt de “Chef und Küchenmeister” persoonlijk voor.

 

2de dag : Na een eerste keer te hebben genoten van het uitgebreide ontbijtbuffet voorzien we een geleide wandeling in onze zeer mooie verblijfplaats. Oberkirch is een wijn- en vakantiedorp, dat beschut gelegen is in het Renchdal, omgeven door wijnvelden en bossen. Na de vrije middaglunch rijden we langs de bergflanken van het Zwarte Woud naar Gengenbach, ongetwijfeld het mooiste stadje van heel de regio.  We bezoeken de prachtige gotische St. Mary Kerk en bewonderen er de vele pastel gekleurde vakwerkhuizen, waarvan de mooiste te vinden zijn in de “Engelgasse”. ‘s Avonds is er een bezoek aan de schnappsstokerij van ons hotel voorzien (uiteraard met proevertjes).

 

3de dag : In de voormiddag bezoeken we de watervallen van Allerheiligen, één van de mooiste van Duitsland.  Deze kunt u ontdekken via het wandelpad langs de watervallen vanaf de ruïne van het klooster van Allerheiligen, een magische plek…  In de namiddag rijden we naar de beroemde “Schwarzwald-Hochstrasse” met een aanéénschakeling van prachtige natuurlandschappen.  De Romantische “Mummelsee” lijkt rechtstreeks uit een prentenbroek te komen.  In Kappelrodeck houden we halte omwille van de mooiste bebloemde vakwerkhuizen, maar is er ook een wijnproeverij voorzien.  De terugreis gaat via de “Badische Weinstrasse” naar Oberkirch voor opnieuw een lekker avondmaal.

 

4de dag :  Na het ontbijtbuffet zeggen we “Auf Wiedersehen”, rijden we de Rijn over en de Elzas binnen. In Straatsburg hebben we nog een geleid bezoek voorzien.  Onze gids toont ons de mooiste plekjes van “Petit France”, het levendige toeristische centrum van de stad. Het staat bekend om zijn typische geplaveide straten, kanalen en goed bewaarde vakwerkhuizen. Ook aan de Kathedraal, één van de grootste en beroemdste kathedralen van Frankrijk wordt voldoende aandacht besteed.  Na de vrije lunch vervolgen we onze terugreis via Luxemburg. Terug op Belgisch grondgebied is er nog een tussenhalte voorzien. We bereiken Lebbeke terug omstreeks 20u00.

 

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, bezoek aan “schnapps” stokerij met proevertjes, een wijnproeverij, Nederlandstalige gidsbegeleiding en alle uitstappen.

 

Afreisdatum : donderdag 18 mei 2023 (O.H.H.)   4 dagen

Prijs halfpension :  € 490

Getrouwheidskaart of 60 + : € 450

Toeslag éénpersoonskamer :  € 45

Volzet

Inschrijven op deze reis