Loading...

Wildweekend in de Zuid-Eifel : 21 oktober 2022


In de herfst maken we kennis met de meest prachtige kleuren die moeder natuur ons te bieden heeft en dit is zeker zo in de bosrijke omgeving van de Zuid-Eifel.   In deze periode vergroot de aantrekkingskracht van deze schilderachtige streek nog meer dankzij zijn nog ongerepte natuur, prachtige glooiende dalen, begroeid met kleurrijke bossen en zijn gezellige dorpen vol typische vakwerkhuizen.   Als de herfst is aangebroken, komt ook het wildseizoen weer op gang.  In ons gastvrije hotel genieten we van twee heerlijke wildmenu’s.

 

1ste dag : Vertrek om 8 uur te Lebbeke. Via Leuven naar Ans voor de vrije koffiestop.  Over Verviers naar St Vith en Rodt voor de vrije middaglunch.  Daarna is er nog gelegenheid voor een wandeling in de prachtige bossen van het Oostkanton. Vervolgens rijden we naar de Abdijstad Prüm voor een bezoek.  Dit kleine stadje ligt in de deelstaat Rijnland Palts en werd door de Karolingers gesticht in 721. Vandaag vinden we nog resten uit het verleden, met de “Sankt-Salvator-Basilika” een kloosterkerk, als onderdeel van een imposante benedictijnenabdij.  Na ons bezoek rijden we door de mooie vallei van de Enz, over Manderscheid naar Neuerburg, een kleurrijk stadje in de Zuid-Eifel met sfeervolle pleintjes en straten, ideaal voor de namiddagstop.   Vandaar nog een korte rit naar ons verblijfplaatsje voor de kamerverdeling en het viergangen wildmenu.   

 

Hotel Kickert *** in Mettendorf  is een traditioneel familiehotel dat in deze periode in gezellige herfsttinten is ingericht.  In het restaurant gaan we kunnen genieten van landelijke, klassieke, alsook wildgerechten…   Daar zorgt de eigenaar persoonlijk voor.  Er is een lift, kegelbaan, binnenzwembad, sauna, solarium, gratis wifi, alsook een grote tuin met terras en een Wirtsstube (café).  Alle ruime kamers zijn voorzien van douche, wc en tv.

 

2de dag : Na een stevig ontbijtbuffet maken we een mooie rit door de Zuid-Eifel en bereiken we Gerolstein met een gezellig centrum en mooi gelegen langs de rivier de Kyll. Gerolstein is ook meteen de naam van één van de bekendste bronwaters. Na het middagmaal rijden we naar Daun. In de omgeving liggen veel bossen en “de drie maren” of vulkaanmeren, waarvan het “Weinfelder maar” zeker een bezoek waard is.  Daarna rijden we naar Wallenborn voor een bezoek aan een uniek natuurverschijnsel een “Koudwatergeiser”, de interval van de erupties is 35 minuten, dan ontstaat een waterzuil van 3 tot 4 meter. Via Steinborn bereiken we Bitburg, beroemd om zijn Pils en Bier, “Bitte ein Bit” waarvan men kan genieten op één van de vele terrascafétjes in het autovrije wandelgebied.   In ons hotel genieten we ’s avonds van een zesgangen wildmenu met bijpassende wijnen. 

 

3de dag : Na het ontbijt rijden we in een rustig tempo over berg en dal naar Vianden, een bekoorlijk stadje aan de oevers van de Our. Voor het laatste “verwen” middagmaal rijden we naar ons verblijfshotel.  Daarna rijden we terug naar België, met onderweg nog een laatste tussenhalte.  Omstreeks 20 uur zijn we terug in Lebbeke.

 

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, alle uitstappen, 6-gangen wildmenu met aperitief en een halve fles wijn en een 4-gangen wildmenu.

 

Afreisdatum: vrijdag 21 oktober 2022           3 dagen

Prijs volpension :                                                           € 360

Getrouwheidskaart of 60+ :                                          € 344

Toeslag éénpersoonskamer:                                             €   24

Annulatie- en bijstandsverzekering :                               €   18

Volzet

Inschrijven op deze reis