Loading...

Westerwald : 27 mei 2023 (Pinksteren)


Het laaggebergte van het Westerwald, een mooi natuur-gebied, is gelegen tussen de Sieg, de Lahn en de Rijn. U kan er nog ten volle genieten van de stilte en de frisse zuivere lucht, want het Westerwald is zeker nog niet platgelopen door het massa-toerisme. Bovendien is het heel gezellig kuieren in de vele romantische dorpjes, waar men de typische vakwerkhuizen nog kan bewonderen. Wij bezoeken o.a. Hachenburg, de parel van het Westerwald. De barokke charme van de stad zal u zeker bekoren. Eveneens op het programma staan Köningswinter, Linz am Rhein, Bad Mariemberg, Dillenburg, Bad Ems en Koblenz.  Reis mee en ontdek de onbekende bezienswaardigheden van deze regio.

1ste  dag : vertrek om 7u30. Via Luik bereiken we Nordrhein-Westfalen. Langsheen Aken en Keulen bereiken we Köningswinter. Prachtig gelegen aan de Rhein en aan de voet van de “Drachenfels” (facultatief middagmaal). Verder over Bad Honnef naar Linz am Rhein, een kleurrijk stadje met oude vakwerkhuizen. Een geleide wandeling door de pittoreske straatjes laat u de charme van dit Rheinstadje ervaren. Vandaar rijden we via Neuwied en door het Westerwald naar het Nisterdal en ons verblijfshotel.

Hotel Rückert *** is centraal gelegen in Hoch-Westerwald. Dit gemoedelijk familiehotel bestaat uit een hoofdgebouw (lift) en een bijgebouw (zonder lift). De verzorgde kamers zijn voorzien van douche, toilet en tv. Verder beschikt het hotel over een overdekt zwembad, sauna en infraroodcabine (vrij gebruik). Een gezellige bar is eveneens aanwezig. In het stijlvolle restaurant zorgt de chef des huizes voor zorgvuldige bereide maaltijden.

 

2de dag : Na het ontbijtbuffet rijden we naar Hachenburg, een aantrekkelijk Kneippkuuroord. Reeds van ver prijkt slot Hachenburger hoog boven op de basaltberg. We brengen een bezoek aan dit toeristisch stadje met zijn schilderachtige marktplein. We kunnen gezellig rondkuieren door de kleine pittoreske steegjes met hun mooi gerestaureerde vakwerkhuizen. Daarna rijden we naar Bad Marienburg voor een bezoek aan de Cisterciënzerabdij Marienstatt met als bezienswaardigheid het eeuwenoude koorgestoelte, het Rieger-Orgel en het historisch genadebeeld.  Na een bezoekje aan de barokke kloostertuin kunnen we in de biergarten van een lekker kloosterbiertje genieten. Vandaar rijden we naar Dillenburg, met een indrukwekkende burcht op de top van een 295m hoge berg.  Omdat de stad tijdens de 2de wereldoorlog vrijwel geen schade heeft geleden zijn er talrijke historische monumenten bewaard gebleven zoals de Willemstoren,  de Kazematten, Villa Grün, de stadskerk, Hessische staatsstoerij Dillenburg, Wilhemslindelaan, Hofgarten, Alter Rathaus en de haast ontelbare vakwerkhuizen.     We gaan een keuze moeten maken uit de vele bezienswaardigheden…

 

3de dag : na een stevig ontbijt rijden we door het mooie Westerwald naar Bad Ems, een statige kuurplaats met monumentale gebouwen. Daarna rijden we via de vallei van de Lahn naar Lahnstein en Koblenz, gelegen aan de monding van de Moezel in de Rijn. De sfeervolle Altstadt bewandelen is altijd een hele ervaring. Er zijn voldoende mogelijkheden langsheen de Rijn promenade voor de vrije middaglunch. In de loop van de namiddag rijden we via Kerpen en Aachen en terug naar België. Met onderweg nog een laatste tussenhalte bereiken we Lebbeke omstreeks 19u30.

 

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, alle uitstappen, muziekavond in het danslokaal, gratis benutten van zwembad/sauna en infraroodcabine.

 

Afreisdatum : zaterdag 27 mei 2023   -  3 dagen

Prijs halfpension :  € 375

Getrouwheidskaart of 60+ : € 360

Toeslag éénpersoonskamer :   € 50

Annulatie- en reisbijstandsverzekering : € 24

Nieuw Volzet

Inschrijven op deze reis