Loading...

West-Zweden : 2 juli 2023


Dompel je onder in de Scandinavische cultuur, de prachtige streek van West-Zweden, met zijn grillige kustlijn, het land van meren en bossen, natuur op zijn best.  Ontdek samen met ons de charmante oude dorpjes, de rust, de vikingcultuur, kastelen, ongerepte Zweedse natuur en de boeiende steden Göteborg en Malmö.  We maken een unieke reis door West-Zweden, een hotspot voor een prachtige zomerreis en bezoeken o.a. het pittoreske Smögen en de Bohuslän regio,  reizen door het land van bossen en meren, het prachtige Marstrand met een bezoek aan het kasteel van Carlsten en nog zoveel meer.  West-Zweden is een prachtige oase binnen Scandinavië.

 

1ste dag :  ‘Op reis’- vertrek in Lebbeke om 5u30. We rijden richting Nederland en Duitsland om in Puttgarden de ferry te nemen naar Denemarken, waar we doorrijden naar het eiland Seeland.  Daar nemen we intrek in ons hotel, gelegen aan het strand van KØge, een prachtig dorpje in de buurt van Kopenhagen… om de Scandinavische sfeer alvast op te snuiven.

In Denemarken verblijven we in het Comwell KØge Strand Hotel ****.   In Zweden in het Best Western Plus Åby Hotel **** in Mölndal.  Er is gratis Wifi, de fitnessruimte Friskis & Svettis en een eigen restaurant en terras.  Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een kluisje, een bureau, tv en een badkamer.   Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd en ’s avonds een driegangendiner.
 

2de dag : ‘Van Europese vasteland naar Scandinavisch schiereiland.’ Er is een brugverbinding tussen het vasteland van Europa en het scandinavisch schiereiland.  Deze brug nemen we in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken en rijden via de 16km lange Sontbrug naar Malmö, de derde grootste stad van Zweden.  Hier bezoeken we de stad via een stadswandeling. Ons eerste bezoek op het scandinavisch schiereiland waar we genieten van zuidelijk Zweden. Nadien rijden we door naar Göteborg, onze hoofdverblijfplaats gedurende deze week.

 

 3de dag : ‘De Göteborg archipelago en stad’ De zweedse westkust is bezaaid met eilanden. We bezoeken de omgeving rond Goteborg met een cruise naar de Göteborgse archipelago, dit zijn de eilanden die je rond Göteborg aantreft met lunch op de boot.  Een prachtig stukje typisch West-Zweden waar we kunnen genieten van de prachtige omgeving.  We bezoeken ook Göteborg, na Stokholm de grootste stad van Zweden met zijn eigen typische sfeer.

 

4de dag‘Smögen en Bohuslän regio” – De Bohuslän regio is een prachtige regio die vakantie ademt in de zomerpeiode.  Het is voor velen de favoriete streek in Zweden, met leuke dorpjes, het ene al schilderachtiger dan het andere en het ademt rust en schoonheid. Smögen is zo een pareltje dat we bezoeken met zijn gekleurde vissershuisjes. We rijden vandaag door een prachtige kustregio die nog meer dorpjes en vergezichten te bieden heeft, één van de hoogtepunten van de reis, de bohuslän regio.

5de dag‘Land van meren en bossen’– Zweden heeft een enorme oppervlakte natuur, in het binnenland vind je een uitgestrekt landschap van meren en bossen, honderden kilometers lang.  Je kan Zweden niet bezoeken zonder een stukje van dit binnenland mee te nemen en even de natuur en de rust op te zoeken waar de Zweden zelf hun zomers in een vakantiehuisje in het bos langs een meer doorbrengen.

 

 6de dag‘Marstrand en het kasteel van Carlsten’ We bezoeken vandaag een typisch stukje Zweedse cultuur.  Marsstrand is een typisch Zweeds dorpje gelegen op één van de vele eilandjes aan de westkust van Zweden en een echt plezier om in rond te lopen. Er is ook een stukje geschiedenis te vinden in het kasteel van Carlsten, wat we bezoeken. Een ontspannend dagje in de regio Göteborg

 

7de dag : ‘Laatste stukje Zweden en een stukje Denemarken” Deze dag brengen we nog een laatste bezoek aan Zweden via het stadje Lund, gekend als een universiteitsstad. Het is een stad met een klein centrum waar we een stadswandeling doen en nog even door de straatjes kuieren om wat te shoppen of van de omgeving te genieten.  Nadien nemen we terug de brug naar het Europese vasteland naar ons hotel in KØge.

 

8ste dag : Op terugreis’ - 's Ochtends vertrekken we vanuit KØge en reizen we door Duitsland verder naar Lebbeke (+/- 21u) met een rugzak vol nieuwe ervaringen.

 

Extra’s inbegrepen : alle autocaruitstappen, ferryovertochten naar Denemarken, rondvaart naar de Göteborg Archipelago, bezoek kasteel Carslten,  ferryovertochten Marstrand eiland, stadswandelingen in Göteborg, Malmö en Lund, Nederlandstalige gidsbegeleiding gedurende gans de reis.

 

Afreisdatum : zondag 2 juli 2023  -  8 dagen

Prijs halfpension :   € 1.300

Getrouwheidskaart of 60 + :  € 1.270

Toeslag éénpersoonskamer :  € 250

Annulatieverzekering :  6 %

 

Annulatie- en bijstandsverzekering :  8 %

 

Nieuw

Inschrijven op deze reis