Loading...

Wenen & het Wienerwald : 23 juli 2023


Wenen is een stad die tot ieders verbeelding spreekt… “een gedroomde stad!”       De voormalige hoofdstad van een wereldrijk, daarna de hoofdstad van de Donaumonarchie en nog steeds een cultuurmetropool; de hele Oostenrijkse kunstgeschiedenis vindt men terug in de Weense gebouwen. Wenen is ook een muzikale stad met zijn onvergetelijke walsen en operettes, gecomponeerd door Beethoven, Schubert, Mozart en de familie Strauss.  We bezoeken onder leiding van een plaatselijke gids alle Weense topattracties en maken ook nog een uitstap naar het Wienerwald met Stift Heiligenkreuz en Slot Mayerlingen.

 

1ste dag: Vertrek om 6u30 vanuit Lebbeke over Keulen en Frankfurt met regelmatig een tussenstop naar de regio Nürnberg voor het avondmaal en de tussenovernachting.

Tip : voorzie een kleine reistas voor de tussenovernachting.

 

2de dag: na het ontbijt rijden we naar Oostenrijk. Via Linz naar Melk voor de vrije lunch en een vrij bezoek aan de mooiste barokabdij van Oostenrijk of het prachtige Stiftspark (inkom niet inbegrepen). Daarna volgen we de oever van de Donau door de wijnstreek van de Wachau naar ons verblijfshotel.  Inname logies, avondmaal en overnachting.

Het Austria Trend Hotel Wien *** is een prachtig hotel dat in de best beoordeelde zone van Wenen ligt.  Het Johann Strauss Café ademt de sfeer van een typisch Weens koffiehuis uit en het restaurant serveert traditionele Weense specialiteiten, nationale en internationale gerechten.  Alle kamers hebben een inrichting met rococo-elementen en moderne voorzieningen en zijn voorzien van airco, tv, minibar en een badkamer. Er is een souvenirwinkel, een kapsalon en  gratis WiFi.

3de dag: : na het ontbijt wandelen we samen met onze plaatselijke nederlandstalige gids door de straten van de Weense binnenstad. In de loop van de eeuwen verbleven hier heel wat bekende figuren. Mozart, Falco, Sigmund Freud, Gustav Klimt, Marie Antoinette, Josefine Mutzenbacher, keizer Franz Joseph en Maximilan Schell… U ontdekt de Stephansdom, het herkenningspunt van Wenen en het belangrijkste gotische gebouw in Oostenrijk.  Uw gids zal u ook het Schönbrunn Paleis laten bewonderen.  U bezoekt de Grote Galerij en de Maria Theresa's staatsievertrekken. Napoleon verbleef ook in dit deel. Toegang tot het Keizerlijk Rijtuigmuseum in het Schönbrunn Paleispark met overblijfselen van meer dan 600 voertuigen uit de voertuigen van het Weense hof.

 

4de dag: Vandaag beginnen we met de keizerlijke appartementen en het Sisi-museum, die zich in het Hofburg Paleis bevinden. Na de rondleiding kunt u de Imperial Silver Collection bezoeken. Waardevol glas, zilver, porselein en kook- en bakgerei uit de hofkeuken geven inzicht in de hoofse eetcultuur. U bezoekt eveneens de State Hall, onderdeel van de voormalige hofbibliotheek uit de 18e eeuw.  Een enorme koepel en talrijke fresco's zorgen voor een keizerlijke flair.  Meer dan 200.000 voorwerpen zijn ondergebracht in dit barokke juweel.

5de dag: Daguitstap Wienerwald: vandaag bezoekt u de abdij van Heiligkreuz, de op één na oudste cisterciënzerabdij van Oostenrijk, genoemd naar het relikwie van het kruis dat een Oostenrijkse hertog aan de monniken gaf. We brengen ook een bezoek aan Karmel Mayerling, het voormalige jachtslot van kroonprins Rudolf.  Tijdens de rondleiding ziet u de prachtige Elisabethkapel en enkele toonzalen met de keizerlijke schenkkelk, met de ontheiligde staatskist van Mary Vetsera en fotopanelen.

 

6de dag: na het ontbijt  haalt de stadsgids u een laatste keer op om nog enkele prachtige bezienswaardigheden van Wenen te laten zien. In de namiddag heeft u vrije tijd.

 

7de dag: na het ontbijt  rijden we over Welz naar Passau, de stad aan de 3 rivieren (de Groene Donau, de melkwitte Inn en de zwarte Ilzz). Passau is een gezellige stad met talrijke kunsthistorische gebouwen. Daarom voorzien we ook voldoende vrije tijd om op eigen tempo de schilderachtige hoekjes te ontdekken. De laatste rit brengt ons naar Nürnberg of omgeving voor het avondmaal en de tussenovernachting.

 

8ste dag : nog een laatste ontbijt en via de goede Duitse autosnelwegen en met de nodige haltes onderweg bereiken we Lebbeke omstreeks 20 uur.

 

Extra’s inbegrepen : alle busuitstappen, de plaatselijke Nederlandstalige stadsgids en inkom van : Stephansdom, Schloss Schönbrunn, Kaiserliche Wagenburg, Hofburg Silberkammer, het Kaiserappartement, het Sisi museum, de Oostenrijkse nationale bibliotheek, Stift Heiligenkreuz en Jachtslot Mayerlingen.

 

Afreisdatum : zondag 23 juli 2023   -   8 dagen                    

Prijs halfpension :     € 1.100
Getrouwheidskaart of 60+ :   € 1.055

Toeslag éénpersoonskamer :  € 250

Annulatieverzekering :  6 %

Annulatie- en bijstandsverzekering :  8 %

Inschrijven op deze reis