Loading...

Wandelvakantie Wildschönau : juli 2019


Het “Wildschönaudal” is ongetwijfeld één van de meest idyllische dalen van Tirol. Onze schitterende verblijfsregio ligt ingesloten door de machtige berggroepen van  de Kitzbühler Alpen en het Kaisergebirge.  De prachtige wandeltochten(steeds onder begeleiding, al dan niet in twee groepen) en busuitstappen die wij er maken, zullen u aangenaam verrassen en volop laten genieten van al het aanwezige natuur-schoon: de indrukwekkende bergen, bossen, meren en bloemrijke dorpjes,  maar ook van de gemütlichkeit in de berghutten… 

1ste dag : Vertrek om 6u00 te Lebbeke, via Aken, Keulen en Frankfurt (vrij ontbijt en lunchstop langs de autobaan), München en Kufstein naar Wildschönau en Auffach voor de welkomstdrink, het avondmaal en de inname van onze logies.

Hotel Auffacher Hof **** is een klassehotel met een prachtige ligging en met een hartelijke familiale sfeer, daar zorgt de familie Stockmayr persoonlijk voor. De luxueuze kamers hebben allen een complete badkamer, wc, tv, telefoon, safe en balkon.   Een uitgebreid ontbijtbuffet  (met o.a. Herr Stockmayr die jouw omelet “op maat” bakt) en een 4 gangen avondmaal met menukeuze en groentenbuffet  zorgen ervoor dat we niets te kort komen.  Dit traditierijk hotel beschikt over lift, stijlvol restaurant, wellness, sauna, gezellige bar, mooi zitsalon en zonneterras.

2de dag : De eerste voormiddag maken we een verkenningstocht in en rond onze prachtig gelegen verblijfplaats Auffach.  Na het facultatieve middagmaal gaan we met de lift naar de Schatzbergalm met uniek uitzicht op de machtige Kitzbühler Alpen en het Kaisergebirge voor een eerste indrukwekkende wandeling : de “Rundweg” naar de top van de Schatzberg (1.903m).

3de dag : Het Wildschönaudal telt naast Auffach nog enkele andere mooie dorpen, één daarvan is Niederau en van daaruit nemen we vandaag de lift naar de Markbachjoch.  Deze top is een geliefde vertrekplaats van parachutespringers, wat al zeker de moeite is om eens te aanschouwen.  Van daaruit wandelen we in twee groepen verder :             de langste wandeling staat garant voor een ganse dag genieten van prachtige panorama’s en enkele berghutten en gaat helemaal terug naar onze verblijfplaats Auffach.   De lichtere wandeling is een rondweg via twee Almen en de Speicher-See.

4de dag : Na het ontbijt verplaatsen we ons naar Mühltal, nog één van de vier hoofddorpen van het Wildschönaudal voor een mooie wandeling doorheen de wildromantische “Kundler Klamm”, een prachtige uitgesleten kloof en één van de mooiste Naturschluchten van Oostenrijk.   Na een drankstop kunt u terugwandelen of terugkeren met het toeristische treintje…

5de dag : Vandaag maken we een autocaruitstap door het mooie Brixental naar Kitzbühel, het wereldberoemde en mondaine skioord, waar het aangenaam wandelen is in de “Hinterstadt”.  In de namiddag maken we kennis met Sankt Johann in Tirol, een typisch Tirools stadje met vele beschilderde huisgevels in de autovrije winkelstraten.

6de dag : De Franziskusweg, een lichte, aangename “Rundweg” tussen Oberau en Niederau brengt ons langs de Handswerkmarkt, waar ook het Bergbauernmuseum Z’Bach gevestigd is.  ’s Avonds kunnen we genieten van het Platzconcert (20uur)

7de dag : Onze plaatselijke wandelgids stippelt een wandeltocht “op maat” van ons wandelgezelschap uit, wat een mooie afsluiter van onze wandelvakantie zal worden…

8ste dag :  Na een vroeg ontbijt verlaten we Auffach.  Via München en Frankfurt met de gebruikelijke haltes onderweg keren we terug naar Lebbeke.  Aankomst rond 20u30

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, alle begeleide wandeltochten (soms in twee groepen) en busuitstappen, de Wildschönau Card met gratis gebruik bergliften, ingang Bergbauernmuseum, openluchtzwembad en Handwerksmarkt.

Afreisdatum : zaterdag 20 juli 2019  - 8 dagen

Prijs half pension : € 770

Getrouwheidsprijs of 60 + : € 737

Toeslag éénpersoonskamer :  €  90
Annulatie- en reisbijstandsverzekering : €  40

Volzet

Inschrijven op deze reis