Loading...

Wandelvakantie baai Mont Saint-Michel : 20 augustus 2023


Waar je ook kijkt, overal is de baai van Mont Saint-Michel “tussen Normandië en Bretagne” verbluffend.  Het licht speelt met de elementen in een veranderend landschap waarin de Mont Saint-Michel wordt weerspiegeld.  Al wandelend gaan we dit “Wonder van het Westen” tijdens verschillende tochten kunnen bewonderen.      Het hoogtepunt wordt onze begeleide “waddentocht” door de baai en het moerasgebied naar Mont Saint-Michel.  Ook Cancale, Pointe du Grouin, de piratensteden Granville en Saint-Malo, Honfleur en het Bretoense binnenland komen aan bod. 

 

1ste  dag : Vertrek om te Lebbeke om 7u00.  Via  Péronne (vrije koffiestop) en Rouen rijden we door de regio van de Calvados (vrije lunchstop onderweg).  Verder via Caen en Avranches naar Le Val Saint-Père in de Baie van “Le Mont-Saint Michel”. Inname logies, verkenningstocht in de beroemde “Pré Salé” met een eerste zicht op Mont Saint- Michel in de verte, welkomstdrink en avondmaal.

 

Verblijf in Hotel Les 13 Assiettes* * * waar we overnachten in mooie bungalows, gelegen in een bloemenpark met een klein openluchtzwembad.    Alle kamers zijn voorzien van  douche, wc en tv.   In het  stijlvolle restaurant  met  “le classement 2 cheminées” van “Logis de France” kunt u genieten van een verfijnde en heerlijke regionale keuken.

 

2de dag :  In Granville, de Normandische “piratenstad” maken we een stadswandeling door de oude stad. Binnen de stadsmuren staan behalve prachtige panden ook het Museum voor Moderne Kunst en het museum van Oud-Granville.  Vanaf  “Le Roc” hebben we een uitzicht op de grens van de Baai van Mont Saint-Michel en “Het Kanaal”.  Vanuit Carolles maken we een gevarieerde wandeling : deels langs de kust (met o.a. de Cabane Vauban), deels door het groene binnenland en de vallei van de Lude.

 

3de dag : Vandaag beginnen we onze dag met een bezoek aan Mont Saint-Michel, een fata morgana die uitrijst boven de vochtige, glanzende slikken.  Het heeft als specifieke eigenaardigheid op een rotsachtig eilandje te zijn gebouwd.  We ontdekken er architec-turale juweeltjes en snuiven er de sfeer op in de gezellig drukke straatjes.  Vanop de omwallingsmuren hebben we een goed zicht op de baai en de terugtrekkende zee…  Om er in de namiddag onder leiding van een plaatselijke, gediplomeerde wandelgids de unieke tocht door de baai en het waddengebied naar  Mont Saint-Michel te maken…  een unieke ervaring !

 

4de dag : We rijden het binnenland in naar Fougères.  De vakwerkhuizen en geplaveide straatjes, genesteld aan de voet van de grootste vesting van Europa, hebben er niets van hun schoonheid verloren.  Al wandelend zien we er bijna duizend jaar geschiedenis!     In de namiddag ontdekken we Avranches met o.a. zijn botanische tuin (gratis inkom).  De oriëntatietabel biedt een prachtig uitzicht over de baai van Mont-Saint-Michel.

 

5de dag : Dagtocht vanuit het gezellige haventje van Cancale, dat bekendheid verworven heeft door zijn grote mossel- en oesterbanken.  We volgen langs het “douanepad” de kustlijn tot het gekende Pointe du Grouin en keren terug langs de Côte d’Emeraude (Smaragdkust).  In de gezellige haven van Cancale sluiten we af met nog wat vrije tijd om te genieten van verse oesters van de oestermarkt, een fris drankje op een terras of de sfeer … 

 

6de dag : Als een stenen schip torenen de stadswallen van Saint-Malo uit boven de stranden en de haven.  Zij zorgen voor het unieke silhouet van de stad.  Na ons vrij bezoek aan Saint-Malo rijden we via de mooie vallei van de Rance naar het dorp Saint-Suliac.  Dit voormalige vissersdorpje hoort nu bij de “mooiste dorpen van Frankrijk”.  Wij maken er een gevarieerde namiddagwandeling door de smalle straatjes (de “ruettes”), langs de haven, de kapel van de Maagd van Grainfolet en de Rance.

 

7de dag : terugreis via Caen naar het prachtig havenstadje Honfleur voor een begeleide wandeling en de vrije lunch.  Daarna rijden we over de indrukwekkende “Pont de Normandie” door de regio van Seine-Maritime langs Rouen en Amiens naar Péronne voor de laatste tussenstop.  Aankomst  Lebbeke rond 20u30.

 

Extra’s inbegrepen : alle uitstappen en begeleide wandeltochten, een welkomstdrankje en de lokale gids voor het “wadlopen” naar Mont Saint-Michel.

 

Afreisdatum : zondag 20 augustus 2023  -  7 dagen

Prijs halfpension :  € 850

Getrouwheidskaart of 60+ :   € 810

Toeslag éénpersoonskamer :     € 80
Annulatie- en bijstandsverzekering : € 56

Nieuw

Inschrijven op deze reis