Loading...

Vorarlberg a la carte : juli 2019


Vorarlberg is het meest westelijk gelegen Bundesland van Oostenrijk en is omringd door Tirol, Duitsland, Liechtenstein en Zwitserland.  Het is dus ideaal gelegen om de wijde regio te verkennen.  De beroemde Silvretta Pass, Sankt Anton, het Lechtal, Bregenz, de Bodensee, Lindau, Feldkirch en het Bregenzerwald… het komt allemaal aan bod.   Wij zorgen alvast voor een sterk gevarieerd programma waarbij u alle dagen kunt kiezen uit een busuitstap of een begeleide wandeling …  Echt à la Carte !

1ste dag : vertrek te Lebbeke om 6u00. Via Aken, Ludwigshafen, Ulm en Bregenz rijden we naar onze verblijfplaats Stuben voor het avondmaal en de overnachting.

In ons verblijfshotel Après Post **** te Stuben verblijven we in mooie en ruime kamers met complete badkamer, telefoon, radio en tv.  In het stijlvolle hotel heerst een gezellige sfeer en kunnen we genieten van een optimale service, daar  zorgt de familie Brändl persoonlijk voor. Ontbijtbuffetten, uitstekende lunches en lekkere viergangendiners zullen gesmaakt worden door de lekkerbekken. 

2de dag : na het ontbijtbuffet kunt u de mooie omgeving in en rond Stuben op eigen tempo bewandelen of deelnemen aan onze verkenningstocht in groep.   Om 11 uur is er de welkomstcocktail met voorstelling van het programma.   Na het middagmaal maken de liefhebbers een begeleide wandeling naar de Rodelhütte, gevolgd door wat vrije tijd in het mooie Sankt Anton am Arlberg,  dat zowel in de zomer als in de winter veel toeristen trekt.  De niet-wandelaars kunnen Sankt Anton uitgebreider verkennen.

3de dag : door het Bregenzerwald bereiken we Bregenz, dat prachtig gelegen is aan de  Bodensee.  De lunch nemen we in Lochau, een kleurrijk dorpje aan het meer.   In de namiddag nemen we voldoende tijd om het bloemenstadje Lindau te verkennen.  Via Feldkirch rijden we terug naar ons verblijfhotel Après Post.   Alternatief wandelaars : een begeleide wandeltocht via het mooi gelegen bergmeer Körbersee naar Lech.

4de dag : vandaag rijden we de bergen in voor de wonderbare visvangst…ieder  kan zijn eigen (dikke) vis vangen, die ter plaatse bereid wordt tijdens de grillparty, leute en plezier verzekerd!    Na de middag gaan we met de bus of via een mooie wandeling naar mondaine Lech, dat in 2004 uitgeroepen werd tot één van de mooiste dorpen van Europa.  Lech is o.a. de favoriete bestemming van de Nederlandse Koninklijke familie.  Na het avondmaal krijgt u de gelegenheid tot het bijwonen van een Tiroleravond  in Sankt Anton am Arlberg (facultatief : inkom : ca 17 € / persoon). 

5de dag : rustdag voor de wandelaars en gezamenlijke busuitstap : na een stevig ontbijt rijden we naar het hooggebergte, door Stanzertal, de Trisannabrücke en het Paznauntal naar het Silvretta-massief.  Eenmaal boven aan het stuwmeer hebben we een schitterend en onvergetelijk uitzicht over het berglandschap met zijn eeuwige sneeuwtoppen.  We dalen af in het Montafondal langsheen een spectaculaire traject, met zijn vele haarspeldbochten maar vooral met zijn mooie uitzichten.  Langs de oostzijde van de Arlbergpass bereiken we terug ons verblijfhotel.

6de dag : voormiddag rit naar Feldkirch, het best bewaarde Middeleeuwse stadje van Vorarlberg met heel wat gezellige winkelstraatjes, maar ook het kasteel Schattenburg, de Katzenturm en stadsmuren uit de 13de eeuw.  Na het middagmaal rijden we naar Bürs voor een vrij bezoek of om er een begeleide wandeling door de “Bürser Schlucht” te maken, waarlijk een mooie afsluiter !  Voor de laatste avond voorziet de familie Brändl een galadiner.

7de dag : In de vroege morgen verlaten we Stuben…jammer maar mooie liedjes kunnen niet blijven duren.  Via Memmingen, Ulm, Heilbronn, Kraichgau, Koblenz en Aachen rijden we terug naar België.  Regelmatig houden wij een tussenhalte en zo bereiken we op comfortabele manier Lebbeke omstreeks 20uur.

Extra’s inbegrepen : welkomstcocktail, alle busuitstappen en begeleide wandelingen, grilbuffet, een dia- en  verrassingsavond en het galadiner.

Afreisdatum :  zondag 14 juli 2019 -  7 dagen

Prijs volpension : (behalve de lunch v/d laatste dag) € 789

Getrouwheidskaart of 60+ : € 751

Toeslag éénpersoonskamer : €  90
PROTECTIONS Reis- en bijstandsverzekering : €  35


De fooi  voor de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie.

Vorarlberg

Inschrijven op deze reis