Loading...

Tirol "proeven & beleven" : 16 juli 2023


Oostenrijks Tirol is al jaren een zeer populaire bestemming bij de Vlamingen.       Naast de bekende “Gemütlichkeit”, charme, levensstijl en tradities is dit ook te danken aan de vele “Tiroler specialiteiten” en die komen tijdens deze reis allemaal aan bod.  We bezoeken een schnapsbranderij, kaasmakerij, wijnboer, houtsnijschool, wolweverij, …  met daarnaast enkele toeristische toppers zoals Innsbruck,  Stuibenfall, de hoogste waterval in Tirol, Swarovski en natuurlijk de prachtige bergwereld van ons vakantiegebied.  In ons hotel passeren uiteraard ook alle culinaire Tiroler specialiteiten de revue.

 

1ste dag : Vertrek om 6u30 in Lebbeke. Na de vrije ontbijtstop rijden we over Luxemburg naar Hinterweidenthal voor het vrije middagmaal. Verder over Stuttgart en Reutte naar onze verblijfplaats Nassereith.  Welkomsdrink, avondmaal en overnachting.

Hotel Gurgltalblick *** ligt nabij het centrum van Nassereith. De kamers zijn mooi en comfortabel ingericht en voorzien van een badkamer met bad of douche, wc, haardroger, tv, kluisje en zithoek. Dit gezellige hotel heeft een stijlvol restaurant, bar, lift, salon, tuin en mooi terras met ligstoelen. De dag begint met een ontbijtbuffet en verder goede twee of driegangen maaltijden met saladebuffet.

2de dag : Na het  ontbijtbuffet verkennen we de mooie omgeving van ons verblijfplaatsje. Aan de Nassereithersee genieten we van een lekkere schnaps…  Voor de vrije lunch rijden we naar Hall, de Zoutstad van het Inntal.  Deze bekleed een prominente rol in het middeleeuwse leven van het land.  De historische gebouwen weerspiegelen de rijkdom uit het verleden.  Daarna rijden we verder naar Wattens en brengen een bezoek aan Swarovski, wereldberoemd om zijn kristalbewerking.

 

3de dag : Na het ontbijt rijden we naar rijden we naar “Stift Stams” een barokjuweel en één van de vooraanstaande scholen van Tirol.  Daarna bezoeken we uitgebreid Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. We maken een geleide wandeling langs de Hofkirche, het gouden dak en de Maria Theresiastrasse.  Natuurlijk krijgt u hierna nog wat vrije tijd om te winkelen of om te genieten op een gezellig terrasje.

 

4de dag : In de voormiddag rijden we naar Wildermieming voor een rondwandeling.   Dit dorp heeft een authentieke charme en is omgeven door een imposante natuur.  Daarna bezoeken we het mondaine Seefeld, één van de grootste toeristische trekpleisters van Tirol.  Deze schilderachtige gemeente ligt omgeven door het Wetterstein en het Karwendelgebergte. In Oberbeieren bezoeken we Mittenwald, het wereldberoemde vioolbouwerscentrum sinds de 17de eeuw.  De prachtige gevelbeschilderingen zijn als een kleurrijk prentenboek en vertellen verhalen van een roemrijk verleden.

 

5de dag : In het Lechtal bezoeken we de wereldberoemde houtsnijschool van Tirol in Elbigenalp.  Na de vrije lunch in het gezellige dorpje Holzgau bezoeken we een kaasmakerij in Steeg… uiteraard met proevertjes.  Op de terugweg, in Ehrwald worden we ingewijd in de wereld van Oostenrijkse dranken : schnaps, brandewijn, likeur, …


6de dag : Na een voormiddagbezoek aan Imst genieten we van een vrije namiddag in Nassereith. ’s Avonds is er onze “huttenavond” met live muziek en drank inbegrepen.

 

7de dag : Vandaag maken  we een daguitstap naar één van de mooiste dalen in Tirol, het “Otztal”. In Umhausen bezoeken we een wolweverij, nog één van de “Tiroolse specialiteiten” waar we alles gaan over leren.  Na een halte aan de “Stuibenfall”, de hoogste waterval van Tirol is er ook nog een bezoek voorzien aan een plaatselijke wijnboer. Er is ook nog een halte in het gezellige en toeristische dorp Oetz voorzien.


8ste dag : Na een vroeg ontbijt moeten we met spijt onze verblijfplaats verlaten.  Met de gebruikelijke haltes onderweg bereiken we Lebbeke omstreeks 20 uur.


Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, foto-, muziek- en grillavond, huttenavond met muziek (drank inbegrepen), de bezoeken aan de kaasmakerij, schaapswolweverij, houtsnijschool en wijnboer (met proeverij), alle uitstappen en gidsbegeleiding.

 

Afreisdatum : zondag 16 juli 2023     8 dagen

Prijs halfpension :                        € 940

Getrouwheidskaart of 60+ :               € 910 

Toeslag éénpersoonskamer :                 €   90

Annulatie- en bijstandsverzekering :    €   64

Nieuw

Inschrijven op deze reis