Loading...

Salzburgerland à la carte : 9 augustus 2020


 

Een reis “à la carte” naar de prachtige bergwereld van het Salzburgerland: werkelijk een must voor iedere natuurliefhebber!  Dagelijks kunt u kiezen uit een begeleide wandeling of autocaruitstap om optimaal van het natuurschoon van dit indrukwekkende gebied te kunnen genieten, dus werkelijk “à la carte” !!!  Uiteraard is er ook ruimte voor cultuur met Salzburg stad en de Wolfgangsee.  Laat het Salzburgerland ook uw hart veroveren!


1ste dag: Vanuit Lebbeke (vertrek 6u) rijden we over Keulen, Frankfurt en München naar Mühlbach am Hochkönig, onze verblijfplaats  en een typisch bergdorpje aan één van de meest dominerende bergen van de Alpen, een echt wandelparadijs!


In ons verblijfshotel Alpenrose *** hebben alle kamers douche, wc, tv, telefoon en natuurlijk een prachtig uitzicht op het nabijgelegen gebergte.  De familie Mayr zorgt ervoor dat u zich er onmiddellijk thuis voelt; vriendelijke bediening, een uitstekende keuken, lift, zitsalon, een gezellige bar, kegelbaan, gratis wifi, solarium, sauna en zonneterras.


2de dag: In de voormiddag maken we een begeleide verkenningstocht in en rond Mühlbach am Hochkönig, met gegarandeerd de eerste prachtige zichten op onze verblijfplaats.  Na de vrije middaglunch brengt een spectaculaire busrit ons naar Arthurhaus, het hoogst gelegen punt van Mühlbach (1500m).  Daar kunt u kiezen tussen een begeleide wandeling naar een dichtbij gelegen berghut of genieten van de indrukwekkende panorama’s vanop het terras van restaurant Arthurhaus.


3de dag: Met onze autocar maken we een daguitstap naar het wondermooie Salzkammergut met de Fuschlsee en Sankt Wolfgang aan de Wolfgangsee (bekend door de operette "Het Witte Paard").  De wandelaars volgen de Europa Weitwander-weg om zo te kunnen  genieten van het prachtige, afwisselende landschap dat ons vakantiegebied te bieden heeft.  We wandelen de ganse dag op een hoogte van +/- 1500 m en passeren onderweg o.a. enkele mooi gelegen en gezellige  berghutten en “de drie watervallen”. 

 

4de dag: De wandelaars maken een mooie tocht op het grondgebied van Dienten am Hochkönig naar de indrukwekkend gelegen Steinbockalm op de Gabühel (1634m).   De niet-wandelaars kunnen daar ook geraken via een kabellift (gratis met onze gastenkaart - o.v.) en bezoeken verder het gezellig en pittoresk dorpje Maria Alm, genesteld in een glooiend landschap aan de voet van het bergmassief Steinernes Meer.


5de dag: We maken met onze autocar een daguitstap naar Salzburg, de prachtige hoofdstad van het Salzburgerland en de geboortestad van Wolfgang Amadeus Mozart.  U kunt er het geboortehuis van Mozart (nu museum) bezoeken, maar ook de Dom, de Benedictijnenabdij Stift Sankt Peter, de barokke gebouwen, pleinen, fonteinen, steegjes en sfeervolle winkelstraten maken een bezoek aan Salzburg méér dan de moeite waard!   Voor de wandelaars is het vandaag een rustdag, maar zij kunnen (als ze meegaan naar Salzburg) er voor kiezen om onze wandeling “Salzburg anders” mee te maken.  We passeren de mooie Mirabel tuinen, de vesting Hohensalzburg en de Stadtalm, zowaar een berghut met zicht op de stad. 

6de dag:  Een korte busrit brengt de niet-wandelaars naar Sankt Johann am Pongau voor een vrij bezoek.  De wandelaars maken een gevarieerde dagtocht naar de berghut van de familie Mayr, onze vriendelijke hoteleigenaars.  Na de middag worden ook de niet-wandelaars daarheen gebracht om samen te genieten van de Oostenrijkse “gemütlichkeit” met muziek, een schnaps, koffie en taart.

 

7de dag: We beginnen onze dag met het volgen van de festiviteiten in ons verblijfsplaatsje met een processie, muziekoptredens en uiteraard spijs en drank…  Na de middag maken de wandelaars hun laatste wandeltocht en sluiten de niet-wandelaars af met een mooie busuitstap naar het Kleinarltal en de romantische Jagersee.


8ste dag: Terugreis langs de goede Duitse autosnelwegen via München, Nürnberg, Frankfurt, Keulen en Aken naar België (terug in Lebbeke rond 21u).

Nota wandelprogramma : De wandeltochten zijn niet gevaarlijk en gebeuren steeds onder begeleiding.  Een beetje conditie en stevige bergschoenen zijn wel vereist.  


Extra’s inbegrepen : alle begeleide wandeltochten, een schnaps van onze hotelbaas, de Hochkönig Card (gastenkaart), taart en koffie in een berghut, een uitgebreid Bauernbuffet, een thema-avond en alle autocarverplaatsingen.

 

Afreisdatum : zondag 9 augustus 2020 - 8 dagen

Prijs halfpension  :   € 840

Getrouwheidskaart of 60+ : € 800

Toeslag éénpersoonskamer :   € 70

Annulatie- en bijstandsverzekering :  € 40

Mühlbach am Hochkönig
Hotel Alpenrose Mühlbach
Salzburg Mirabel Garten

Inschrijven op deze reis