Loading...

Salzburgerland : 13 augustus 2023


Het betoverende Salzburgerland heeft een bekoorlijk, veelzijdig en verheven landschap te bieden. Dat gastvrijheid hier geen ijdel begrip is, hebben reeds talloze vakantiegangers mogen ervaren door de heerlijke “Gemütlichkeit”.  Bij die immense bergwereld met een overdonderende natuurpracht is er ook een ware culturele schatkist aanwezig, met Salzburg stad, Salzkammergut met de Wolfgangsee en Bad Ischl. Dat alles begeleid door heerlijke muziek van Mozart, Franz Lehar, The Sound of Music en Ralph Benatzky van “Im Weissen Rössl am Wolfgangsee”,… het wordt een boeiende reis en belevenis!

 

1ste dag: Vanuit Lebbeke (vertrek 6u) rijden we over Keulen, Frankfurt en München naar Mühlbach am Hochkönig, een typisch bergdorpje en onze verblijfplaats voor de inname van onze logies en de verwelkoming door de familie Mayr.

 

Ons verblijfshotel Alpenrose *** in Mühlbach am Hochkönig is een echte topper met een uitstekende keuken en vriendelijke bediening.  Er is een gezellige bar, lift, gratis Wifi, sauna, solarium, zonneterras en kegelbaan.  Alle kamers hebben bad/douche, wc, tv en de meeste zijn ook voorzien van een balkon. 

 

2de dag:  In de voormiddag verkennen we op een rustig tempo onze verblijfplaats Mühlbach.  Na de vrije lunch brengt een spectaculaire busrit ons naar Arthurhaus, het hoogst gelegen punt van Mühlbach (1500m).  Vanop een terras kunt u er genieten van de indrukwekkende bergwereld van onze vakantieregio of u kunt kiezen om onze gids te volgen tijdens een mooie wandeling naar een dichtbij gelegen berghut. 

 

3de dag: Vandaag is het dorpsfeest in Mühlbach: Alle verenigingen passeren er de revue in hun typische kleder-dracht en de plaatselijke muzikanten verbazen ons met hun houten instrumenten…  Na deze unieke belevenis brengt een mooie natuurrit ons naar het gezellige dorpje Maria Alm voor een geleid bezoek, voorafgegaan door een rit met de kabellift (inbegrepen in onze Hochkönig Card) naar de indrukwekkend gelegen Steinbockalm op de top van de Gabühel (1634m).  

 

4de dag: Vandaag maken we een autocaruitstap naar de Salzkammergut met zijn overweldigende berglandschappen.  We bezoeken eerst het romantische dorp Mondsee, prachtig gelegen aan het gelijknamige meer en bekend om de gotische Basilika Mondsee.   Aan de Wolfgangsee worden we rondgeleid in het dorpje Sankt Wolfgang, o.a. bekend door de operette “Im Weissen Rössel am Wolgangsee” van Ralph Benatzky. Een bezoek aan de parochiekerk mag zeker niet ontbreken, want hier is het beroemdste gotische altaar van Michaël Pacher te bewonderen.  Daarna rijden we naar de mondaine kuur-en badplaats Bad Ischl, de geliefde zomerresidenties van Kaiser Franz Jozef en Kaiserin Sissi, maar ook van de componist Franz Lehar.

 

5de dag: We maken met onze autocar een daguitstap naar Salzburg, de prachtige hoofdstad van het Salzburgerland en de geboortestad van Wolfgang Amadeus Mozart.  U kunt er het geboortehuis van Mozart  bezoeken, maar ook de Dom,  de Benedictijnen-abdij Stift Sankt Peter, de barokke gebouwen, pleinen, fonteinen, steegjes en sfeervolle winkelstraten maken een bezoek aan Salzburg méér dan de moeite waard!   De liefhebbers kunnen iets buiten het centrum de mooie Mirabel tuinen bezoeken, net als de vesting Hohensalzburg.  ’s Avonds genieten we van een heerlijk Bauernbuffet met live muziek.

 

6de dag:  Na een uniek ontbijt in de bergen (als het weer dit toelaat) maken we een tochtje met de kabelbaan naar de Karbachalm (inbegrepen in onze Hochkönig Card).  Deze berghut is iets onder de 1921 m hoge top van de Schneeberg gelegen en staat uiteraard garant voor enkele indrukwekkende zichten op de regio rond ons verblijfsplaatsje.  In de namiddag bezoeken we Zell am See, waar een imposante gletsjer uitsteekt boven het landschap en de Zeller See, een kristalhelder meer.

 

7de dag: Door het schilderachtige  Kleinarltal rijden we naar de Jägersee, geflankeerd door een majestueuze bergwereld.  Na een rustige wandeling rond of een boottochtje op dit prachtig gelegen meer kunnen we nog even nagenieten op een terrasje.  Op de terugweg houden we nog even halt in het bloemendorpje Wagrain.  In ons hotel worden we getrakteerd op koffie met Apfelstrudel en hebben we nog wat vrije tijd.             

 

8ste dag: Terugreis langs de goede Duitse autosnelwegen via München, Nürnberg, Frankfurt, Keulen en Aken naar België (terug in Lebbeke rond 21u).

 

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, de Hochkönig Card (gratis gebruik bergliften, gratis inkom Bergbaumuseum,…), Nederlandstalige gidsbegeleiding en alle uitstappen, 1 x gratis Apfelstrudel en koffie op het terras, een uitgebreid Bauernbuffet met livemuziek, 1 x ontbijt in de bergen (bij goed weer) en een afscheidsschnaps. 


Afreisdatum : zondag 13 augustus 2023  -  8 dagen

Prijs halfpension  :  € 1.050

Getrouwheidskaart of 60+ :  € 1.020

Toeslag éénpersoonskamer (alleen in een tweepersoonskamer):  € 210

Verzekering PROTECTIONS (Annulering + reisbijstand) : € 64

Inschrijven op deze reis