Loading...

Riviercruise “Glacier Express : juli 2019


Straatsburg-Alt-Breisach-Mulhouse-Bazel-Schaffhausen-

Meer van Constance(Bodensee)-Eiland Mainau

Een riviercruise is een ontspannen en uiterst comfortabele vakantie.  Aan boord geniet u van een volledige verzorging, omringd door een vriendelijke en servicegerichte bemanning.  Onderweg is er genoeg afwisseling want we zitten steeds dichtbij de bezienswaardigheden die in vertraagd tempo aan ons voorbijglijden.   Wij maken een cruise op de Rijn doorheen de mooiste regio’s van drie landen.  In Zwitserland maken we o.a. een excursie aan boord van de “Glacier Express” : de beroemdste trein ter wereld neemt ons mee op een prachtige tocht door de indrukwekkende Alpen. 

1ste dag : Vertrek te Lebbeke om 7.00u.  Via Namen (vrije koffiestop onderweg) rijden we richting  Metz voor de vrije middaglunch en een begeleid bezoek aan de stad met zijn overdekte markt en de St-Etiennekathedraal of "Lantaarn van God" met de wereldberoemde glasramen.  Vandaar gaat het verder richting Straatsburg voor de inscheping aan boord van ons **** luxe riviercruiseschip.  Welkomstdrankje en daarna voorstelling van de bemanning en diner aan boord, gevolgd door een excursie met motorbootjes : “Straatsburg by Night”.

Aan boord van de Luxe cruiseschepen van Croisi Europe vindt u salon, bar, receptie, panoramisch restaurant, zonnedek en boetiek.   De tweepersoons-hutten zijn met airco, safe, radio en TV en de badkamer met douche, wc en haardroger.

2de dag : Uitgebreid ontbijtbuffet aan boord en aankomst in Alt-Breisach.  Excursie naar het automuseum van Mulhouse : Cité de l’Automobile, het grootste automuseum van de wereld.   ‘s Namiddags varen we naar het Zwitserse Bazel.  Gala-avond.

3de dag : Excursie aan boord van de trein “Glacier Express”.  De beroemdste trein ter wereld neemt u mee op een prachtige tocht van 4 uur door de Alpen. In een idyllisch decor met de bergen die zich majestueus oprichten naar de hemel en in een ongerepte natuur beleeft u een uniek moment. Aankomst in Tiefencastel en terugkeer met onze autocar naar Bazel en ons schip voor het avondmaal en de overnachting.

4de dag : Vandaag maken we een uitstap naar de watervallen van de Rijn en het meer
van Constance (Bodensee). De watervallen van de Rijn behoren tot de natuurlijke schoonheid die in Zwitserland bewonderd kan worden. Ze vormen ongetwijfeld één van de meest spectaculaire trekpleisters. Verder naar het meer van Constance. Lunch op het eiland Mainau, een uniek pareltje waar perfecte harmonie heerst. Terugkeer naar Bazel en ‘s nachts varen we terug naar Straatsburg.  Diner en dansavond.

5de dag :  Ontbijtbuffet aan boord van het cruiseschip.  In de late voormiddag bereiken we terug Straatsburg.  Lunch aan boord, ontscheping en terugreis.  Met onderweg nog een vrije avondstop bereiken we omstreeks 21.00u Lebbeke.

Extra’s inbegrepen : alle autocarverplaatsingen en Nederlandstalige gidsbegeleiding gedurende de hele reis.   Aan boord : welkomstcocktail, gala-avond, dansavond en alle standaard dranken tijdens de maaltijden en aan de bar.  De rondvaart met motorbootjes door Straatsburg, het geleid bezoek aan het automuseum, de reis aan boord van de trein Glacier Express van Andermatt naar Tiefencastel – met lunch op de trein, de excursie naar de watervallen van de Rijn en de Bodensee (met het eiland Mainau).

Afreisdatum :  zaterdag 6 juli 2019 - 5 dagen

Prijs All-In aan boord (exclusief de drank bij de lunch op dag 3 en 4) : € 1.080

Prijs Getrouwheidsprijs /60+ : € 1.050

Toeslag éénpersoonskajuit : € 333

Toeslag bovendekkajuit : € 115

Op deze reis gelden uitzonderlijk andere reisvoorwaarden :

  • 200 € / persoon voorschot 
  • Het saldo ontvangen wij graag 2 maand voor afreis
  • Reisverzekering : enkel annulering : 4,50 % op de totale reissom,
    Annulering + reisbijstand : 6 % op de totale reissom

De fooi  voor de chauffeur en gids is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie.

Volzet
Riviercruise Glacier Express

Inschrijven op deze reis