Loading...

Riviercruise Dordogne & Garonne : augustus 2019


“Leven als God in Frankrijk”.  Ontdek aan boord van ons 5 Ankers luxe cruiseschip twee rivieren en het estuarium van de Gironde.  Aan boord geniet u van een volledige verzorging en wordt u omringd door een vriendelijke en servicegerichte bemanning.  Onderweg is er genoeg afwisseling, want u zit steeds dichtbij de bezienswaardigheden die in vertraagd tempo aan u voorbijglijden.   Een cruise vanuit Bordeaux langs de Grands Crus van de Médoc en Saint-Emilion, de citadel van Blaye en het kasteel van Roquetaillade 

1ste dag : Vertrek om 5u30 vanuit Lebbeke, met de nodige stops onderweg voor koffiepauze en lunch richting Bordeaux. Bij aankomst in Bordeaux schepen we in op de MS Cyrano de Bergerac. Aan boord worden we warm onthaald met een voorstelling van de bemanning in de bar en met een verwelkomingsdrankje. Nadien genieten we van het avondmaal aan boord en een sfeervolle avond.

Aan boord van ons luxe ***** cruiseschip van Croisi Europe vindt u salon, bar, receptie, panoramisch restaurant, zonnedek en boetiek.  De tweepersoonshutten zijn uitgerust met airco, safe, radio en tv en de badkamer met douche, wc en haardroger.

2de dag : Tegen de middag meren we aan in Paulliac en nemen daar het middagmaal aan boord. Na het middagmaal vertrekken we met de bus en maken we kennis met de Médoc, een streek met prestige. We vervolgen onze route over de welgekende “Route des Châteaux” langsheen Châteaux Lafite Rothschild, Latour en Mouton Rothschild. We brengen een bezoek aan één van de vele wijnboeren (uiteraard met degustatie).                   Via Saint-Esthèpe en Saint-Laurent-Médoc vervolgen we onze weg terug richting Pauillac waar we weer inschepen aan boord om terug uitgebreid te kunnen genieten.

3de dag : Na het ontbijt varen we met de boot langs het estuarium van de Gironde en zetten koers richting Blaye. Eenmaal daar aangekomen met middagmaal aan boord, ontdekken we hier het werk van Vauban in Blaye, een prachtig voorbeeld van de manier waarop hij zijn verdedigingssysteem wist aan te passen aan bestaande vestingwerken. De Citadelle de Blaye, het Fort Pâté en Fort Médoc zijn hier enkele voorbeelden van. “La Route de la Corniche”, een smalle en pittoreske weg, brengt ons verder langs de oevers van het estuarium. Hier ontdekken we oude vissershuizen, vreemde hutten… en houden halte in het dorpje Bourg, gebouwd op een rotsachtig element en omgeven door middeleeuwse vestingen. Nadien terug richting Blaye met een bezoek aan de majestueuze citadel, door Unesco beschermd als werelderfgoed.

4de dag : Vandaag varen we verder van Blaye naar Libourne voor een bezoek aan het middeleeuwse stadje Saint-Emillion, gekend van zijn voortreffelijke wijn.  Het stadje heeft een rijke geschiedenis en is gelegen in een schitterende omgeving waar vele kastelen herinneren aan de oorlogen die er gevoerd zijn. Saint-Emilion heeft zowat 200 km onderaardse gangen onder het centrum en omliggende wijngaarden. Verder is het stadje gekend voor zijn Macaronen, bij ons de welgekende “Macarons”. Na het inschepen is er de drink met de kapitein en de gala-avond.

 5de dag : Van Libourne zetten we onze koers verder richting Cadillac (middagmaal aan boord).  In Cadillac vrije namiddag of een facultatief bezoek aan het kasteel van Roquetaillade. Dit prachtige en prestigieuze kasteel is geklasseerd als historisch monument uit de 12de en 14de eeuw, met zijn unieke interieurs uit de 19de eeuw en Frans meesterwerk van Viollet-Le-Duc. Avondmaal aan boord met animatie in de bar.

6de dag : Na het middagmaal aan boord brengen we vandaag een bezoek aan de alom welgekende stad “Bordeaux”. De oude stad van Bordeaux wordt gekenmerkt door zijn schitterende 18de eeuwse architectuur en eveneens aangemerkt als Unesco werelderfgoed. Ook zijn hypermoderne tramsysteem in de binnenstad en de vele leuke winkelstraten in de oude stad zoals Rue Sainte Catherine maken van deze stad zeker een bezoek waard.

7de dag : Na een stevig ontbijt aan boord is het spijtig genoeg tijd om afscheid te nemen van Bordeaux en ons cruise schip en zetten we terug koers richting Lebbeke. We voorzien aankomst te Lebbeke omstreeks 21 uur.

Extra’s inbegrepen : alle autocarverplaatsingen en Nederlandstalige gidsbegeleiding.  Aan boord : welkomstcocktail, gala-avond, show, animatie, gratis wifi en alle standaard dranken aan boord : tijdens de maaltijden en aan de bar.

Afreisdatum : woensdag 14 augustus 2019 -  7 dagen

Prijs volpension / All-in aan boord :   € 1.230

Getrouwheidsprijs of 60+ :  € 1.195

Toeslag éénpersoonskajuit (beperkt) : €  342

Toeslag tussendekkajuit : €  110

Toeslag bovendekkajuit : €  135

Op deze reis gelden uitzonderlijk andere reisvoorwaarden :

  • 200 € / persoon voorschot 
  • Het saldo ontvangen wij graag 2 maand voor afreis
  • Reisverzekering : enkel annulering : 4,50 % op de totale reissom,
    Annulering + reisbijstand : 6 % op de totale reissom


De fooi voor de chauffeur en gids is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie.

Cruise

Inschrijven op deze reis