Loading...

Rijnland-Wijnland & Heidelberg : april 2019


Het Rijnland is en blijft een geliefkoosd reisdoel voor een korte vakantie ! Op de wijnroute van het “Rheinland-Pfalz” liggen uitgestrekte wijngaarden, daartussen sfeervolle dorpjes en stadjes met de typische vakwerkhuizen. Burchten en kastelen kleven op de bergflanken en trekken onze aandacht. Het wijnbouwgebied van de Pfalz wordt ook het Toscane van Duitsland genoemd. Heidelberg is een romantische oude stad, die oprijst uit de Neckarvallei en gedomineerd wordt door een imposante burcht. Een landschapsreis met een harmonieuze combinatie van cultuur, natuur en culinaire lekkernijen.

1ste dag : Vertrek om 7 uur vanuit Lebbeke. Via Aachen en Kerpen rijden we naar de abdij van Maria Laach, mooi gelegen op een heuvel, vlakbij een vulkanisch meer. Het benedictijnenklooster is qua stijl één van de zuiverste Rijnlandse Romaanse kerkgebouwen uit de Middeleeuwen. Na ons bezoek aan de kloosterkerk is er vrije lunchtijd. Wij vervolgen onze weg over de autobaan tot Dalsheim. Vandaar volgen we de “Deutsche Weinstrasse” tot in het wijnstadje Bad Dürkheim. De laatste rit brengt ons naar Wiesloch voor het avondmaal en de overnachting.

Best Western Plus Palatin Hotel **** ligt rustig in de schitterende wijnstad Wiesloch. De ruime kamers zijn voorzien van  tv, telefoon, kluisje, gratis wifi en een aparte badkamer met douche, toilet en föhn. In het stijlvolle restaurant Premiere begint de dag met een ontbijtbuffet en voor een heerlijke diner kan je er ook terecht. Verder is er een lift, cocktailbar, blue point bar, salon, sauna en beautyfarm.

2de dag : Na een stevig ontbijt rijden we naar Bad Wimpfen voor een geleid bezoek. De gebouwen en monumenten die nog steeds het stadsbeeld bepalen, dateren uit de tijd van de Staufen. Er is de grootste keizerplaats ten Noorden van de Alpen met zijn markante torens, het steenhuis, de Hohenstaufenpoort, de Paltskapel en de middeleeuwse ringmuur.

Na het middagmaal volgen we de vallei van de Neckar, met zijn talrijke historische bezienswaardigheden, door het wijngebied bereiken we Heidelberg. Reeds van oudsher vormen het wereldberoemde Heidelbergste slot en de historische en pittoreske stadskern met de “Alte Brucke” bronnen van inspiratie voor schilders en dichters. Als oudste universiteitstad heeft de wetenschap er steeds een rol gespeeld. Romantisch, idyllisch, kosmopolitisch en dynamisch, zonder enige moeite weet Heidelberg vermeende tegenstelling te verenigen… Na het bezoek aan deze merkwaardige stad rijden we terug naar onze verblijfplaats voor het avondmaal en de overnachting.

3de dag : Sagen, ridderverhalen, voorstellingen van romantische ridderlijkheid, tijdens onze tocht over de “Nibelungen- en de “Siegfriedstrasse” met idyllische dorpjes en eeuwenoude stadjes zoals Eberbach, prachtig gelegen aan Neckar. Deze 700 jaar oude stad draagt de sporen van een groot verleden. Amorbach met zijn indrukwekkende abdijkerk moeten we zeker bezoeken. Het “Rathaus” in Michelstadt is iconisch, eveneens de oude binnenstad, die een combinatie is van gezelligheid en nostalgie. We rijden door een mooi natuurgebied dat begrenst wordt door de rivieren Main en Neckar.

4de dag : In de voormiddag bezoeken we de Dom van Speyer : de grootste romaanse kerk ter wereld en op de werelderfgoedlijst van Unesco… dus een bezoek zeker waard. Daarna richting noorden voor het middagmaal met aangepaste wijnen (bij een wijnboer). Daarna rijden we langsheen de autobaan terug naar België en Lebbeke waar we omstreeks 20 uur toekomen.

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, laatste middagmaal met aangepaste wijnen en alle uitstappen.

Afreisdatum : vrijdag 19 april 2019  -  4 dagen
Prijs volpension : € 462
Getrouwheidsprijs of 60+ :  € 440
Toeslag éénpersoonskamer : €  75

Annulatie- en bijstandsverzekering :  €   20

De fooi voor de chauffeur en gids is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering.

Rijn

Inschrijven op deze reis