Loading...

Provence, Ardèche & Camargue : 27 augustus 2023


Het prachtige natuurgebied ten zuiden van de Alpen met een uitgelezen zonnig klimaat oefent nog steeds een magische aantrekkingskracht uit. Een natuurpracht van zuiderse sfeer met de bedwelmende geur van lavendel, tijm en rozemarijn. De Camargue wordt beschouwd als één van de meest exotische streken van de Provence. De kloven van de Ardèche vormen het indrukwekkendste natuurmonument van Zuid-Frankrijk. Dit is een reis vol afwisseling van natuurpracht en een grote rijkdom aan historische monumenten.  Een reis op maat van levensgenieters die hun zonnebatterijen willen opladen in goed gezelschap.

 

1ste dag : Vertrek om 6 uur te Lebbeke. We rijden via Luxemburg en Nancy naar Dijon, vrij ontbijt en vrije lunch langs de snelweg.  Over de autoroute du Soleil via de wijngaarden van Bourgondië en de Beaujolais naar Lyon. Via de Rhône-Vallei bereiken we onze verblijfplaats Orange voor de inname van onze logies en het avondmaal.

 

Kyriad Hotel Orange Centre *** is gevestigd in een 17e-eeuws gebouw in het hart van Orange, vlakbij het Romeins theater en de Triomfboog.  Er is een lift en gratis Wifi en elke kamer is uitgerust met geluidsisolatie, airconditioning, satelliet-tv en een eigen badkamer.  Het restaurant verzorgt dagelijks een ontbijt en traditionele regionale gerechten. De maaltijden kunnen bij mooi weer op de terrassen geserveerd worden.

 

2de dag : Vandaag bezoeken we uitgebreid Orange, een mooi stadje met een duidelijke aanwezigheid van de Romeinse beschaving.  Onze gids begeleid ons o.a. langs de Triomfboog, het Romeins Theater en de kathedraal de Notre-Dame-de-Nazareth.  Uiteraard voorzien we ook wat vrije tijd om op één van de vele terrasjes van een lekker Rhône wijntje te genieten, een “must do” door de vele wijngaarden rond de stad.         

 

3de dag : Na het ontbijt brengen we een geleid bezoek aan Avignon, de stad der Pausen en van het wereldberoemde liedje “Sur le Pont d’Avignon”.  Op de Place des Papes kunnen we de Romaanse Kathedraal en het Pausenpaleis bezoeken, maar u kan er ook voor kiezen om op eigen tempo nog wat door deze mooie stad te slenteren.  In de namiddag brengt een korte rit ons naar Pont Du Gard, het Romeinse aquaduct, 2000 jaar oud en gebouwd voor de watervoorziening van Nîmes.  Een spectaculair staaltje van Romeinse bouwkunst.  De inkom van het museum en Aquaduct is facultatief. 

 

4de dag : Daguitstap naar de Rhônedelta met als hoofddoel Saintes-Maries-de-la-Mer, de bekende ontmoetingplaats en bedevaartsoord van de zigeuners.   Dit typisch vissersstadje met z’n witte huizen ligt in het hart van de Camargue en aan de boorden van de Middellandse Zee.   U kunt er deelnemen aan een facultatieve (+/- 15 €) boottocht op de vele inhammen van de Rhône… om te genieten van de natuurpracht.  Daarna rijden we door het natuurreservaat van de Camargue met zijn wilde paarden, stieren en de schitterende roze gevederde flamingo’s (met uiteraard een fotostop).

 

5de dag : Roussillon is één van “les plus beaux villages de France”.  Het is een gezellig dorpje met tal van terrasjes, schilderachtige straatjes en prachtige okerkleurige huizen uit de 17de eeuw.  De liefhebbers kunnen er “le Sentier des Ocres” volgen, een pad door de roodkleurige rotsvlakte te midden van pijnbomen, okerkleurige rotspieken en de “bloedrotsen”.  In de namiddag bezoeken we Gordes, nog zo’n Provençaalse parel, indrukwekkend gelegen op een vooruitspringende rots van het Luberon-gebergte.  Ook L’Isle-sur-la-Sorgue, het Venetië van de Provence, gaan we vandaag verkennen.    

 

6de dag : Vandaag bezoeken we Arles, waar nog veel sporen uit haar geschiedenis zichtbaar zijn. Zo zijn er meerdere Romeinse overblijfselen te bezichtigen, met de Arena, de obelisk en het Antiek theater.  Ook de Saint-Trophimekerk en het stadhuis gaan we bewonderen in de oude binnenstad. Via een enig mooie weg en “Les Alpilles” rijden we naar het arendsnest Les-Baux-de-Provence. Onze wandeling door dit middeleeuwse dorp met zijn schilderachtige straatjes is een betoverende ervaring.

 

7de dag : In het toeristische Vallon-Pont-d’Arc ontdekken we wat een echte gezellige provençaalse markt is...  Na de vrije lunch beginnen we onze verkennende tocht langs de bijzonder mooie toeristische route langs Gorges de l’Ardèche met vele mooie panorama’s.   We houden nog een halte in het middeleeuws dorpje Aiguèze, gelegen op een steile rots met zicht op het dal van de Rhône en de rivier Ardèche.

 

8ste dag :  Na een vroeg ontbijt verlaten we ons hotel en Orange. Via Lyon, Dijon en Luxemburg met onderweg de nodige haltes bereiken we Lebbeke omstreeks 21u00.

 

Extra’s inbegrepen : Nederlandstalige gidsbegeleiding en alle autocaruitstappen.

 

Afreisdatum : zondag 27 augustus 2023                                 8 dagen

Prijs halfpension :                                                                        € 970

Getrouwheidskaart of 60+ :                                                       €  930

Toeslag éénpersoonskamer :                                                         €  260

Inschrijven op deze reis