Loading...

Nazomeren in Zuid-Eifel : september 2019


De Zuid-Eifel wordt gekenmerkt door een breed palet van wondermooi natuurschoon. Bossen, dalen, weiden, tuinen, burchten, kastelen en schilderachtige stadjes bewonderen we vanuit onze comfortabele autocar tijdens ons prachtritten kris kras doorheen het ongerepte Eifelgebied.  Neem daarbij het vermaarde restaurant van ons verblijfshotel en u heeft alle ingrediënten om van een geweldig weekend te genieten.

1ste dag : Vertrek om 8u30 te Lebbeke, langsheen Waver naar Courrière voor de ontbijtstop. Via Assesse en Emptinne bereiken we Marche-en-Famenne voor een rondwandeling langsheen karaktervolle gebouwen die de geschiedenis bepalen van deze stad, daarna vrije lunchpauze. Via Champlon naar Bastogne voor een kort bezoek aan de Mardasson, langsheen Ettelbruck en Diekirch naar Mettendorf voor de kamerverdeling.

Hotel Kickert *** in Mettendorf is een traditioneel familiehotel.  Alle kamers zijn bereikbaar per lift en uitgerust met douche, wc en tv.  Er is een kegelbaan, zwembad, sauna en solarium.  De chefkok bereidt landelijke, klassieke alsook exclusieve gerechten … pure verwennerij !

2de dag : Na een stevig ontbijtbuffet rijden we naar Niederprüm. Met een mooie rit door de Zuid-Eifel bereiken we Gerolstein met een gezellig centrum en mooi gelegen langs de rivier de Kyll. Gerolstein is ook meteen de naam van één van de bekendste bronwaters. Na het middagmaal rijden we naar Daun. In de omgeving liggen veel bossen en “de drie maren” of vulkaanmeren, waarvan het “Weinfelder maar” zeker een bezoek waard is. Daarna rijden we naar Wallenborn voor een bezoek aan een uniek natuurverschijnsel een “Koudwatergeiser”, de interval van erupties is 35 minuten, dan ontstaat een waterzuil van 3 tot 4 meter. Via Steinborn bereiken we Bitburg, beroemd om zijn Pils en Bier, “Bitte ein Bit” waarvan men kan genieten op één van de vele terrascafeetjes in het autovrije wandelgebied. Met nog een laatste rit naar onze verblijfplaats voor het zesgangen menu met aperitief en 1 fles wijn per 2 personen.

3de dag : Na het ontbijt rijden we in een rustig tempo over berg en dal naar Vianden, een bekoorlijk stadje aan de oevers van de Our.      Voor het laatste “verwen” middagmaal rijden we naar ons verblijfshotel. Daarna rijden we via autobanen terug naar België, met nog een laatste tussenhalte onderweg.  Omstreeks 20 uur bereiken we Lebbeke.

Extra’s inbegrepen :  welkomstdrink, een driegangen menu op vrijdagavond, zes gangen op zaterdagavond met aperitief, 1 fles wijn per 2 personen, vier gangen op zondagmiddag en alle uitstappen.

Afreisdatum : vrijdag 20 september 2019  - 3 dagen

Prijs volpension : € 332

Getrouwheidsprijs of 60+ : € 317

Toeslag éénpersoonskamer : €  40

Annulatie- en bijstandsverzekering : € 15

De fooi voor de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering.

Hert

Inschrijven op deze reis