Loading...

Moeders Verwenweekend : 29 april 2023 of 6 mei 2023


Het ideale “moederdag cadeau” om uw moeder of vrouw mee te verrassen!  Alle dames worden tijdens dit reisje in de bloemetjes gezet en uiteraard mogen de mannen ook mee “als chaperon”.  In het Heuvelland bezoeken we een wijndomein, een chocolaterie (uiteraard beide met proe-vertjes) en de interessante stad Ieper.  “Over de Schreve”, in Noord-Frankrijk maken we een begeleide stadswandeling in Rijsel, met ook nog vrije tijd om te shoppen…  Kortom echt een genietersweekend op maat van alle mama’s.  

 

1ste dag : vertrek te Lebbeke om 8 uur.  We rijden over Gent richting Ieper, waar we op de prachtige markt genieten van een ontbijt : koffie met een ontbijtkoek.  Vandaar gaat het verder onder leiding van een deskundige streekgids over het Heuvelland richting Monteberg voor een bezoek aan wijnen Six.  Het is precies 25 jaar geleden dat de eerste wijnstok de Heuvellandse grond inging door Jean Pierre Six, stichter van Wijngoed Monteberg. Wat begon als experiment, is 25 jaar later uitgegroeid tot een familiebedrijf dat ver buiten Heuvelland bekend is.  Uiteraard gaan we er ook proeven : 2 wijnen en een wijnpraline… Na dit bezoek rijden we naar de gezellige Zwarteberg voor een vrije middagstop.  In de namiddag bezoeken we Rijsel, waar we een rondritje en een wandeling maken en waar onze gids ons heel wat zal leren over de Kathedraal en de prachtige huizen, waar zowel Franse als Vlaamse invloeden in te herkennen zijn.  Rijsel is een stad die zeker de moeite waard is en omdat er ook heel wat shopping mogelijkheden zijn, voorzien we er ook nog wat vrije tijd.  In de late namiddag rijden we terug naar Ieper en naar ons hotel voor de kamerverdeling en het avondmaal.

 

Hotel Flanders Lodge in Ieper *** is een sfeervol hotel op de rand van Ieper.  Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche, haardroger en wc.  Verder is er ook TV, radio, telefoon en Wifi.    In het gezellige restaurant worden lekkere gerechten geserveerd door een zeer vriendelijke bediening.

 

2de dag : na een lekker ontbijt rijden we richting Langemark voor een bezoek aan chocolaterie Delfien.  Daar worden jullie verwelkomd met een lekker chocolaatje en op een ludieke manier wordt er uitleg gegeven over het proces van cacao tot chocolade.  U zal verschillende chocoladeweetjes te horen krijgen en ook ontdekken welke soort chocolade er bij u past.  Na een ochtend vol aromatische geuren en smaken rijden we verder richting Ieper voor het 3-gangen middagmaal met nadien een bezoek aan de stad Ieper met al zijn facetten.  De Grote Markt geeft de stad zijn middeleeuwse uitstraling en is omzoomd met oude huizen, of de reconstructies ervan na de vernieling in de Eerste Wereldoorlog. De Menenpoort, Kathedraal, Lakenhalle, Engels kerkje, Vispoort komen ook aan bod tijdens een korte begeleide wandeling en uiteraard geven we nog wat vrije tijd om te genieten vanop een terrasje.  Omstreeks 20 uur zijn we terug in Lebbeke, waar alle vrouwen nog een kleine attentie krijgen.

 

Extra’s inbegrepen: het ontbijt op zaterdag, het bezoek aan Wijndomein Six en Chocolaterie Delfien, plaatselijke Nederlandstalige gidsbegeleiding en een kleine attentie voor alle dames.


Afreisdatum 1 : zaterdag 29 april 2023 : 2 dagen
Afreisdatum 2 : zaterdag 6 mei 2023  :  2 dagen
Prijs volpension :  € 265
Getrouwheidskaart of 60+ :  € 245

Toeslag éénpersoonskamer :   € 25

Nieuw

Inschrijven op deze reis