Loading...

Land van 1000 bergen: 2 oktober 2022


Het Sauerland wordt ook wel het land van de 1000 bergen genoemd.  De grenzen zijn niet precies bepaald, maar een 50-tal km voorbij Keulen kom je in de prachtige natuur van het Sauerland terecht.  Oude dorpjes met mooie vakwerkhuizen, meren en uitgestrekte bossen wisselen elkaar af in een heuvelachtig landschap.  Kom mee en ontdek met ons de sprookjesstad Kassel, het  barokke Residenzschloss in Bad Arolsen, de smaakvolle dorpjes, de Diemelsee en het Kellerwald National Park aan de Edersee.  Deze regio zal ook bij velen herinneringen oproepen over hun militaire dienstplicht in de BSD of de Belgische Strijdkrachten Duitsland.  Ook hier wordt aandacht aan besteed.   Kortom…  een veelzijdig reisje!

1ste dag: Vertrek uit Lebbeke om 6u30.  Via Venlo en Essen gaat het naar ons eerste bezoek : de Wewelsburg, de enige nog intacte driehoekige burcht in Duitsland.          Hoog boven het dal van de Alme tegen de berghelling bouwden de prins-bisschoppen van Paderborn de Wewelsburg in de stijl van de Wezerrenaissance.  Er omheen ligt een lieflijk Westfaals dorpje.  Na de vrije lunch gaat het richting Diemelsee voor een bezoek aan het meer, een korte wandeling over de dam en tijd om te genieten van de rust en het mooie uitzicht op het meer en de beboste heuvelflanken.   Inname logies.

 

Hotel Wyndham Garden **** in Kassel is de perfecte uitvalsbasis voor ons programma. Er is een zonneterras, hotelbar, sauna, binnenzwembad en fitnessruimte.  In het restaurant genieten we van een uitgebreid ontbijt en heerlijke avondmalen.  Alle moderne kamers zijn voorzien van tv, kingsize bed, groot bureau, volledig uitgeruste badkamer en gratis wifi. 

 

2de dag: In de voormiddag bezoeken we het Residenzschloss Arolsen in Bad Arolsen. Sommigen zullen zich Arolsen herinneren uit hun legertijd, hier was het 1e Jagers te Paard gekazerneerd,één van  de verst gelegen kazernes in de BSD.   Romantische wijken, barokke huizen, idyllische vakwerkpandjes en het gastvrije kuurbad geven Bad Arolsen een heel eigen sfeer, het hele jaar door.  Na de lunch gaat het richting Eedersee in het Nationaal Park Kellerwald-Edersee. Dit prachtige stukje aarde is een waar paradijs. We laten ons bekoren door de oude beukenbossen, die zijn opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.  Vanaf Schloss Waldeck genieten we van het unieke landschap van het Waldecker Land en de Eedersee.

 

3de dag:  Het was in Kassel dat de gebroeders Grimm woonden toen ze veel van             hun beroemdste verhalen schreven.           Ze woonden hier tussen 1798 en 1841 en documen-teerden, schreven en herzagen er meer dan 200 sprookjes en legendes die samen hun unieke cultuurschat zouden vormen.  We geven er ook aandacht aan het Oranjeriepaleis, het Bergpark en Schloss Wilhelmshöhe.  Het 560 hectare grote werelderfgoed van Unesco is het eerste bergpark ter wereld dat deze eer te beurt valt. 

 

4de dag :  Na ons laatste ontbijt rijden we naar de Möhnesee. Over dit meer werd de grootste stenen brug van Europa gebouwd, totdat die in de Tweede Wereldoorlog door een bombardement werd vernietigd. Tegenwoordig is de voetgangersbrug van hout.  In het Landschapsinformatiecentrum in Günne worden de bezoekers geïnformeerd over het landschap en de natuurgebieden van de gemeente Möhnesee.  

In de namiddag bezoeken we Stolberg (Stadsregio Aken), waar ondanks zijn lange ontwikkelingsgeschiedenis de oude binnenstad een homogeen aanzicht heeft. Naast het uit de 12e eeuw daterende kasteelcomplex zijn er nog vele andere gebouwen en pleinen te ontdekken.       Rond 19uur zijn we terug in Lebbeke.  

 

 

Extra’s inbegrepen : alle busuitstappen, Nederlandstalige gidsbegeleiding, inkom Schloss Arolsen en een gratis fles water op de kamer.


Afreisdatum : zondag 2 oktober 2022            4 dagen

Prijs halfpension :                                                          € 445

Getrouwheidskaart of 60+ :                                          € 426

Toeslag éénpersoonskamer :                                            € 66

Annulatie- en bijstandsverzekering :                               € 24

Nieuw

Inschrijven op deze reis