Loading...

Kerstweekend aan de Rijn : 2 december 2022


Wat is er mooier dan in de periode voor Kerstmis te genieten van een Glühwein en tussen mooi versierde houten kraampjes te slenteren ?  Als daar dan ook nog eens een kasteel of een historische ruïne op de achtergrond bij komt, is de idylle perfect.  We ontdekken kerstmarkten, die tussen oude stadsmuren, typische vakwerkhuizen of op een kasteelplein worden georganiseerd en waar je naast de vele lekkernijen tal van edele ambachtskunsten en nog veel meer kunt bewonderen.
 

1ste dag : Vertrek om 8 uur te Lebbeke. Via Leuven naar Ans voor de vrije koffiestop. Over Luik en Aachen naar Bonn, de geboortestad van Beethoven.  Hier zijn de gevels prachtig versierd en het historisch stadhuis wordt in deze periode omgetoverd tot een  adventskalender.  Op de Munsterplatz, Bottlerplatz, Friedenplatz en de tussengelegen straten zorgen de 170 kraampjes, lichtjes en optredens voor een ultieme kerstsfeer.

 

Op de Munsterplatz vindt u het reuzenrad.  Van daaruit kunt u de Kerstmarkt van bovenaf bekijken en heeft u een mooi uitzicht over de stad.  Het geboortehuis van de beroemde componist Beethoven is uiteraard opengesteld voor het publiek en ingericht als museum.  Bovendien is deze stad aan de Rijn een belangrijke winkel- en cultuurstad met veel Kerstsfeer en gezelligheid.  In de late namiddag rijden we naar Bad Breisig voor het avondmaal en de overnachting.

 

 

Rheinhotel 4 Jahreszeiten *** Superior.  Rustig gelegen aan de rijnpromenade en de  historische “Altstadt”.  Ruime kamers met tv, radio, telefoon, minibar, douche en wc. Verder is er gratis wifi en internet, lift, Bier- en Weinstube. 

 

2de dag : Na een stevig ontbijt rijden we in een rustig tempo naar Andernach aan de Rijn.  Dit stadje behoort tot één van de oudste steden langs de Rijn, met veel oude gebouwen en overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuur.  In het historisch centrum van de stad hebben we het Kerstdorp met zijn traditionele romantische houten huisjes die voor de nodige sfeer zorgen.  Na het middagmaal in Bad Breisig kunt u de unieke Kerstsfeer opsnuiven in het “Kurpark” met een aanbod aan muzikaal entertainment.   De geur van glühwein, warme kastanjes, peperkoek en de kerstmuziek bepalen de sfeer.  Avondmaal en overnachting.

 

3de dag : Na het ontbijtbuffet rijden we naar Bad Neuenahr-Ahrweiler. De historische kern van Ahrweiler is volledig ommuurd met een middeleeuwse ringmuur. De oude binnenstad is eigenlijk één groot, openluchtmuseum met prachtige vakwerk-huizen. De eenvoudige kerstmarkt met sfeervol ingerichte kraampjes tonen kerstversiering, houtsnijwerk en speelgoed, vervaardigd door een liefdevolle ambacht. Elke dag is een dag om uitnodigend rond te kijken en te genieten in een unieke kerstsfeer.  In de namiddag rijden we langsheen het mooiste deel van de Ahrvallei  naar Altenahr.  Vandaar rijden we terug richting België.  Met nog een laatste tussenhalte onderweg bereiken we Lebbeke omstreeks 19u30.


Extra’s inbegrepen : alle uitstappen en kerstmarktbezoeken.

 

Afreisdatum : vrijdag 2 december 2022                    3 dagen

Prijs volpension :                                                                       € 350

Getrouwheidsprijs of 60+ :                                                       € 326

Toeslag éénpersoonskamer :                                                        €   25

Annulatie- en reisbijstandsverzekering :                                     €   18

Nieuw

Inschrijven op deze reis