Loading...

Kerst in het Mainland : december 2019


Om de kerstromantiek in haar volle glorie te beleven moet men naar Duitsland reizen. Wijngaarden in hun winterslaap en de vele kleine dorpjes in kerstgewaad oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Ons programma is volledig aangepast aan deze stemmige periode en ons verblijfshotel is eveneens sfeervol ingericht.

1ste dag : Vertrek om 7 uur te Lebbeke, via Luik, Aachen richting Keulen tot Montabaur (facultatief middagmaal). Verder over Bad Camberg naar Idstein, waar u tijdens de rondwandeling kunt kennismaken met diverse parels op gebied van patriciërs- en vakwerkhuizen in de autovrije wandelstraten.  Na dit geleid bezoek kunt u op eigen tempo dit charmant stadje verder verkennen. Vandaar rijden we langsheen Frankfurt naar ons verblijf-plaatsje Weibersbrunn voor ontvangst met Glühwein .

Hotel Jägerhof *** is gelegen in het hartje van het natuurpark Spessart-Mainland.  De moderne en comfortabel ingerichte kamers zijn uitgerust met bad of douche,  toilet, haardroger, radio en tv.        

‘s Morgens genieten we van een rijkelijk ontbijtbuffet en ’s avonds van feestelijke diners, met veel liefde bereid.  Herr Fabian Roth, keukenchef en de 4de generatie Roth geeft stijl aan dit  familiehotel.

2de dag : Ontbijtbuffet. We rijden langs de kronkelende Mainrivier naar het romantische stadje Wertheim, prachtig gelegen aan de oevers van de Tauber en de Main.  De historische “Marktplatz” Mariaen-Kapelle, Kittsteintor, Engelsbrunnen… zijn enkele van de vele bezienswaardigheden. Vandaar rijden we naar het pittoreske stadje Miltenberg. De tweeling toren van “Stadtpfarkirche St Jakobus” wijst u de weg naar  het schattig middeleeuws stadje. De talrijke renaissance burgerhuizen, de fonteinen, de schitterende vakwerkhuizen en de romantische kleine winkeltjes en wijnlokalen… is maar een kleine opsomming van de vele mogelijkheden. De terugreis gaat door het “natuurpark Bayerischen Spessart”.

3de dag : Na een stevig ontbijt rijden we naar Limburg aan de Lahn. Een begeleide wandeling door de kleine straatjes laat je de echte charme van dit mooie stadje kennen. Daarna rijden we naar Wirges voor het laatste middagmaal. Door Nordrhein-Westfalen rijden we terug naar België. Lebbeke bereiken we omstreeks 19u30.

Extra’s inbegrepen : glühwein bij aankomst, aperitief, een viergangendiner, een viergangen galamenu en alle uitstappen.

Afreisdatum :  vrijdag 13 december 2019  - 3 dagen

Prijs volpension  : € 320          

Getrouwheidsprijs of 60 + : € 305

Toeslag éénpersoonskamer : €  40

De fooi voor de chauffeur / gids is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering.

Kerst in in het Mainland

Inschrijven op deze reis