Loading...

Kerst in de Hoge Venen & Eifel : 1 december 2023


Geniet volop van de kerstsfeer en van de zuivere, gezonde lucht van de Eifel in de Oostkantons. We maken een rustige, deugddoende wandeling door het Emmelserwald naar het bier-museum in ons verblijfplaatsje Rodt, al dan niet door een winters landschap. We gaan ook de sfeer opsnuiven op enkele plaatselijke kerstmarkten en bezoeken enkele charmante toeristische dorpjes.
 

1ste dag: Lebbeke : vertrek om 8u30.  Via Leuven rijden we naar Ans/Luik voor de vrije ontbijtstop.  Door een glooiend landschap rijden we naar Henri-Chapelle voor een korte halte aan de indrukwekkende Amerikaanse militaire begraafplaats.  Door het prachtige natuurgebied van het Herveland rijden we naar het Drielandenpunt voor de vrije middaglunch. We aanschouwen er het hoogste punt van Nederland met 321m en met uitzicht op Duitsland en België. Via Vaals, Aachen en Eynatten verder naar Eupen. Al meer dan twintig jaar is het marktplein een magische attractie tijdens de advent. Reden genoeg om door de historische binnenstad te slenteren, om de kerstmarkt en de tentoonstellingen te bewonderen. Onze laatste rit brengt ons naar Rodt voor de inname van onze logies en het avondmaal.

 

Ons verblijfshotel Zum Buchenberg *** in Rodt (bij Sankt-Vith) heeft een restaurant en een bar met een gemeenschappelijke lounge. Daarnaast is er gratis Wifi, een tuin en een terras. Elke kamer van het hotel is uitgerust met een bureau, tv en eigen badkamer. In het restaurant genieten we van een ontbijtbuffet en een driegangendiner.


2de dag: na het ontbijt maken we een kleine, geleide wandeling door het Emmelserwald naar de Tomberg en de skihütte Rodt, met zijn merkwaardig bier-museum.  Dit bevat zo’n 4.000 flessen uit 140 landen en 5 continenten.  U hoeft niet alleen de bierflessen te bewonderen, maar u kan er ook speciale bieren proeven.

 

Voor het middagmaal gaan we terug naar ons verblijfshotel.   Nadien bereiken we via de autobaan vlot Bernkastel-Kues aan de Moezel.  Deze toeristische topper staat bekend om zijn sfeervol ingerichte kraampjes met kerstversiering, houtgesneden artikelen, houten speelgoed en liefdevol geproduceerde ambachten. De mooie Kerstmarkt nodigt u uit om rond te kijken, te snoepen en te drinken maar ook een paar kerstaankopen te doen in een unieke kerstsfeer, in een schilderachtige stad.

 

3de dag: na een stevig ontbijtbuffet rijden we over berg en dal via Vielsalm naar La Roche-en-Ardenne voor een kleine tussenhalte. Vandaar rijden we over Hotton naar  Grandhan voor de middaglunch. In de namiddag bezoeken we Durbuy.  Het sfeervolle stadje is één van de oudste van de Ardennen. Elk jaar wordt Kerst hier groots aangepakt, waardoor de Kerstmarkt in Durbuy terecht het “Kerstdorp” wordt genoemd.  Na een lang verblijf ter plaatse keren we terug naar Lebbeke, waar wij omstreeks 19u30 zullen aankomen.

 

Extra’s inbegrepen : alle autocaruitstappen en het welkomstaperitief.
 

Afreisdatum : vrijdag 1 december 2023 - 3 dagen
Prijs volpension : € 345
Getrouwheidskaart of 60+ :  € 330
Toeslag éénpersoonskamer :  € 20
 

Nieuw Volzet

Inschrijven op deze reis