Loading...

Jachtweekend Han-sur-Lesse : 24 oktober 2020


 

De beste periode om een weekendje te  verblijven in de Ardennen is in het najaar : de bladeren van de bomen verkleuren er van het gebruikelijke groen naar geel, oranje, rood en bruin, de koudere temperaturen nodigen uit tot een gezonde natuurwandeling en in de rustieke restaurants serveert men de heerlijkste wildmenu’s. Het toeristische Han-sur-Lesse is de perfecte verblijfplaats om de Ardennen met al zijn streekspecialiteiten te (her)ontdekken.

 


1ste dag : Vertrek om 8uur te Lebbeke, via Namen naar Courrière voor de ontbijtstop. Daarna rijden we naar Crupet, één van de mooiste dorpen van Wallonië, voor een bezoek aan de merkwaardige grot van Sint Antonius van Padua. Dit dorp ligt genesteld in de groene vallei van de Naamse Condroz. Langsheen Riviere, Lesve en Denée bereiken we de Abdij van Maredsous voor onze middagstop. Deze beneditijnse Abdij is in 1872 gesticht en is publiek toegankelijk zoals het ontvangstgebouw, winkels, de kerk, museumruimte en restaurant. Een goede gelegenheid om hier Abdijbier en Maredsous kaas te proeven. Daarna rijden we door de prachtige vallei van de Molignée naar Anhée en Bourvignes naar Dinant. Deze toeristische stad heeft heel wat bezienswaardigheden zoals de citadel, de rots Bayard, de collegiale Onze-Lieve-Vrouw in maasgotiek…. Reden genoeg voor een namiddag halte. Daarna rijden we over Celles, Ciergnon en Ave-et-Auffe naar Han-sur-Lesse voor de kamer indeling en het wildmenu.

 

Hotel Grenier des Grottes *** is een aangenaam familiehotel, dat ideaal gelegen is aan de winkelstraat (vol streekspecialiteiten) van Han-sur-Lesse. Er is een lift, een bar-salon, een terras, een welness en gratis wifi. Alle kamers beschikken over tv, telefoon, kluisje, radio en een badkamer met bad/douche, wc en haardroger. In een rustiek kader genieten we van een driegangendiner op basis van wildspecialiteiten en van een ontbijtbuffet.

 

 

2de dag: Na een stevig ontbijt voorzien we een kleine, maar deugddoende wandeling. Daarna rijden we over Wellin en Beauraing naar Givet. Van daar volgen we de Maas naar Hastière. Via Ermeton en St. Gérard bereiken we Floreffe. Wij kunnen rustig genieten van een wildmenu in een uitzonderlijk kader, en verwen u zelf met een heerlijk ambachtelijk biertje. Daarna kunt u de wonderbaar intact gebleven architectuur van de dominante abdijkerk en de oude kloostergebouwen, restanten van een 12 eeuwse Norbertijnenabdij bewonderen. Daarna rijden we naar Namen en van op de Citadelle hebben we een prachtig uitzicht op de vallei van de Maas en Sambre. Vandaar rijden we terug huiswaarts en komen in Lebbeke omstreeks 19uur aan.

 

Extra’s inbegrepen : 2 wildmenu’s  en alle uitstappen.

 

Afreisdatum : zaterdag 24 oktober 2020                 2 dagen

Prijs volpension :                                                    € 225

Getrouwheidskaart of 60+ :                                    € 215

Toeslag éénpersoonskamer :                                      €   30

Reis- en bijstandsverzekering                                    €   10

 

 

 

 

 

Nieuw

Inschrijven op deze reis