Loading...

Herfst in de Elzas : 14 oktober 2022


Langs de pittoreske wijnroute ontdekken we juweeltjes van dorpen met oude vakwerkhuizen met mooi versierde gevels. We bezoeken o.a. Colmar, Eguisheim, Kaysersberg en Riquewihr, allen stadjes of dorpen met hun eigen specifieke karakter waar de tradities helemaal tot hun recht komen.   In de herfstperiode kleuren de wijngaarden er geel-rood-bruin en geven ze het landschap een compleet ander uitzicht.   Aan de gerechten merken we dat we ons in het grensgebied Frankrijk / Duitsland bevinden…  Een reisje voor genieters !

 

1ste dag : vertrek te Lebbeke om 7 uur. Via Arlon (koffiestop), Luxemburg en Metz naar Lunéville, beroemd om zijn kasteel, “het kleine Versailles van Lorraine”, voor de vrije middagstop. Door het heuvelland van St Dié en Fraize bereiken we de Vogezen. Daarna rijden we via Col De Bonhomme naar de Elzas en Kayersberg. Deze oude wijnstad staat bekend voor zijn prachtige Renaissance vakwerkhuizen en als geboortestad van Dr. Albert Schweizer. Vandaar rijden we naar Kintzheim en ons verblijfshotel voor het avondmaal en de overnachting.


In ons verblijfshotel Cigoland *** met zicht op kasteel Haut-Koenigsbourg beschikken alle kamers over bad of douche, wc, tv en telefoon.  In het sfeervolle restaurant kunt u genieten van zeer verzorgde maaltijden.  De keuken (op basis van regionale specialiteiten) werd immers beloond met het kwaliteitslabel “Logis de France” dat staat voor een prima combinatie van traditie en kwaliteit.
 

2de dag : na het ontbijtbuffet rijden we naar Colmar voor een bezoek aan dit zeer aantrekkelijke stadje dat nog de flair van vroeger heeft… niet ten onrechte noemt men Colmar “klein Venetië.” Daarna rijden we langs de mooiste dorpen en stadjes van de “Route du Vin.” Prestige en dichterlijke schoonheid ontmoeten we in Eguisheim, een in cirkels gebouwd dorp rondom een kasteel uit de dertiende eeuw.  Eguisheim is geheel omringt door wijngaarden en daar worden de twee beste wijnen van de Elzas verbouwd.  Het mooie middeleeuwse Riquewihr zal u zeker ook bekoren met zijn onvoorstelbaar historisch erfgoed dat bestaat uit 40 geclassificeerde monumenten.  De stad wordt door zijn mooie vakwerkhuizen en pittoreske straatjes de parel van de wijngaarden genoemd.

 

3de dag : na het ontbijt rijden we naar het schilderachtige stadje Ribeauvillé, het pareltje van Elzas-Vogezen op de Route des Vins en op een kleine 5 km van Riquewihr.   In de Grand Rue kan je wandelen langs oogverblindende huizen in typische Elzasser bouwstijl. Zelfs in enkele zijstraten spot je opmerkelijke vakwerkhuizen. Vrije tijd. Na de middaglunch rijden we via de autobaan en met de nodige haltes onderweg terug richting België.  In Lebbeke voorzien we aan te komen omstreeks 20h30.

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink en alle uitstappen.

 

Afreisdatum : vrijdag 14 oktober 2022         3 dagen

Prijs volpension :                                                            € 370

Getrouwheidsprijs of 60+ :                                            € 355

Toeslag éénpersoonskamer :                                             € 50

 

Nieuw

Inschrijven op deze reis