Loading...

Frankenland : 30 juli 2023


Toe aan een korte vakantie? Dan is het Main- en Frankenland een aanrader waar je “Herzlich Willkommen” bent. Schitterende bouwwerken uit alle tijden liggen als parels in het Frankische landschap tussen Frankfurt am Main en Würzburg.  Historische steden en schilderachtige dorpen die eruitzien als in de middeleeuwen met een verscheidenheid aan architectonische stijlen. De speelse loop van de Main zoekt zenuwachtig zijn weg tussen de groene bergen van het Spessartwald. Dit gebied behoort tot een groot aaneengesloten natuurgebied, een groene verleiding met de klank van de stilte. De spreekwoordelijke gastvrijheid kleurt het dagelijks leven en de mooie natuur.

1ste dag : vertrek om 7 uur te Lebbeke, via Aken en Keulen (vrije koffiestop onderweg) tot Montabaur (facultatief middagmaal). Verder over Bad Camberg naar Idstein, waar u tijdens de rondwandeling kunt kennismaken met diverse parels op gebied van patriciërs- en vakwerkhuizen in de autovrije wandelstraten. Na dit geleid bezoek kunt u op eigen  tempo dit charmant stadje verder verkennen. Vandaar rijden we langsheen Frankfurt naar ons verblijfsplaatsje Weibersbrunn voor het avondmaal en de overnachting

Hotel Jägerhof ***superior is een gerenommeerd hotel met een attente, vriendelijke service.  De chef kok Fabian Roth slaagt erin traditiegetrouwe gerechten op een gastronomische manier te bereiden voor onze gasten. Het hotel beschikt over een mooie tuin en terras, lift, salon en zithoek. Alle kamers zijn uitgerust met douche, wc, telefoon en tv.

 

2de dag : ontbijtbuffet. We rijden langs de kronkelende Mainrivier naar het romantische stadje Wertheim, prachtig gelegen aan de oevers van de Tauber en de Main.                      De historische “Marktplatz”, Mariaen-Kapelle, Kittsteintorn, Engelsbrunnen… zijn enkele van de vele bezienswaardigheden. Vandaar rijden we naar het pittoreske stadje Miltenberg. De tweelingtoren van “Stadtpfarkirche St Jakobus” wijst u de weg naar het schattig middeleeuwse stadje. De talrijke renaissance burgerhuizen, de fonteinen, de schitterende vakwerkhuizen en de romantische kleine winkeltjes en wijnlokalen… is maar een kleine opsomming van de vele mogelijkheden.   De terugreis gaat door het “natuurpark Bayerischen Spessart”.

 

3de dag : na een stevig ontbijt rijden we naar Aschaffenburg, met als belangrijkste bezienswaardigheden het renaissanceslot Johannesburg en de Stiftsbasiliek. Aschaffenburg was in 1749 een commanderij van de landcommanderij Alden Biesen. Daarna rijden we door het natuurpark Spessart naar Lohr am Main.  Een wandeling door het pittoreske stadje met zijn vakwerkhuizen verlenen de stad haar authentieke charme. De gebroeders Grimm maken van de stad een mystieke plek door het verhaal van Sneeuwwitje. Terugreis langs de Main met zijn kastelen, burchten en zonovergoten wijngaarden.  Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

 

4de dag : vandaag bezoeken we de barokstad Würzburg. Bezoek aan de Residenz, de Hof-kirche en de Rococotuinen.  De gezellige binnenstad bezit tal van bezienswaardig-heden. Na het begeleid bezoek laten we dus nog voldoende ruimte om op eigen houtje de stad te bewandelen. Op de terugweg voorzien we nog een tussenstop aan het allereerste Outlet dorp van Europa.


5de dag : na een stevig ontbijt rijden we naar Limburg aan de Lahn. Een begeleide wandeling door de kleine straatjes laat je de echte charme van dit mooie stadje kennen. Door Nordrhein-Westfalen rijden we terug naar België.  We zijn terug in Lebbeke om 19u30.


Extra’s inbegrepen: welkomstdrink, 4 x een viergangendiner, alle uitstappen, inkom Residenz Würzburg en  Nederlandstalige gidsbegeleiding.


Afreisdatum : zondag 30 juli 2023 - 5 dagen
Prijs half pension :  € 660
Getrouwheidskaart of 60+ :  € 600

Toeslag éénpersoonskamer :    € 100

Nieuw

Inschrijven op deze reis