Loading...

Elzas & Vogezen : mei 2019


In de Elzas zal u genieten van de rustige landschappen, de mooie valleien met heldere en grillige riviertjes. Het is een aantrekkelijke streek met een rijke traditie en een uitgesproken eigen karakter. Langs de pittoreske “Route du Vin” ontdekken we juweeltjes van dorpen, met  vakwerkhuizen en versierde gevels, genesteld op de flanken van de wijnvelden. De Vogezen, een berggebied met een Alpine-allure, waarvan u de indrukwekkende landschappen zult kunnen bewonderen langs “Route du Crêtes”. Aan de gerechten kunnen we merken dat we ons in het grensgebied Frankrijk/Duitsland bevinden. Een ideale combinatie van Franse fijnheid en Duitse hoeveelheid… een reisje voor genieters…!

1ste dag : Vertrek uit Lebbeke om 7 u.  Via Arlon (tussenstop) Luxemburg en Metz naar Lunéville, beroemd voor zijn voormalig feodaal kasteel. Door het heuvelland van St. Dié en Fraize bereiken we de Vogezen met Gérardmer, prachtig gelegen aan het grootste meer van de Vogezen (stop). Daarna rijden we via Col de Bonhomme naar Kaysersberg voor een bezoek, deze oude stad met prachtige Renaissance gebouwen is ook de geboortestad van Albert Schweitzer. Vandaar naar Ostheim voor het avondmaal en de overnachting.

Verblijfshotel Au Nid de Cigognes *** Alle kamers met bad of douche/wc, TV, telefoon en mini-bar. In het sfeervolle restaurant kunt u genieten van zeer verzorgde maaltijden, want de chef bereidt de regionale gerechten met veel talent. Hij werd beloond met het kwaliteitslabel “Logis de France 3 cheminées”, dat staat voor een prima combinatie van traditie en kwaliteit.

2de dag : Na een stevig ontbijt wacht ons een bergrit tot 755 meter boven het Rijndal en aan de voet van het indrukwekkende kasteel van Haut-Koenigsbourg. Bezoek mogelijk +/- 8 € (niet inbegrepen) of gewoon genieten van het schitterende uitzicht op de Vogezen, wijnvelden en Rijnvlakte. Daarna rijden we langs “Route du Vin” naar Riquewihr, de parel van de wijnstreek, dat zijn 16e eeuws uitzicht goed heeft bewaard. Na het middagmaal rijden we verder naar Eguisheim :“Les Plus Beaux Villages de France”.  Het centrale plein is ook prachtig met zijn fontein, het kasteel van de hertogen en de gekleurde kapel van Saint-Léon. We maken een wandeling door de geplaveide stegen, rijk aan vakwerkhuizen en wijnlokalen. Eguisheim ligt eveneens op de wijnroute dus goed gelegen om een fris en lekker Elzasserwijntje te proeven.

3de dag :  Na het ontbijtbuffet rijden we naar Colmar voor een bezoek. Een geleide wandeling door de oude wijken met onder meer “Klein Venetië”, de kunstenaarswijk en kennismaking met de bijzonderste bezienswaardigheden van de stad. Daarna vrije tijd om op eigen tempo deze mooie stad te bewandelen. In de namiddag naar “Route des Crêtes” via Cernay naar de Grand Ballon, het hoogste punt van de Vogezen (1.424 meter).Bij helder weer strekt het panorama zich uit tot de Jura en de Alpen. Verder langs Le Markstein, col de Schlucht en de Hohneck (1.362 meter) met prachtige panoramas op de streek. De afdaling brengt ons de schilderachtige Munster vallei en zo terug naar ons hotel.

4de dag :  In de voormiddag bezoeken we Ribeauvillé, een schilderachtig stadje aan de voet van de ruines van 3 kastelen. Het is echt genieten als we langs de pittoreske straten wandelen met zijn wijnkelders, winkels en terrascafetjes. Na het middagmaal rijden we terug via Straatsburg, Thionville en Luxemburg naar België met de nodige haltes onderweg. Aankomst in Lebbeke voorzien omstreeks 20 u.

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink en alle uitstappen.

Afreisdatum : donderdag 30 mei 2019 (O.H. Hemelvaart)  - 4 dagen

Prijs volpension : €  466

Getrouwheidsprijs of 60+ : € 444

Toeslag éénpersoonskamer : €   66

Annulatie- en bijstandsverzekering : €   20

De fooi voor de chauffeur en gids is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering.

Elzas

Inschrijven op deze reis