Loading...

Das Allgäu: eine Reise ins Paradies : 29 juni 2024


"Eine Reise ins Paradis" ... Zo wordt een reis naar de Allgäu vaak omschreven! De Allgäu, een streek in Zuid-Duitsland, gelegen tussen Ulm en Oostenrijk, een regio waar gezonde alpenlucht, 'Deutsche Gemütlichkeit', romantische kastelen en golvende groene landschappen elkaar ontmoeten. Hier hebben de gezondheidskuren van Kneipp vorm gekregen.  Hier verblijven we in het stadje dat kneippkuren hoog in het vaandel draagt. Maar daar blijft het niet bij! Ook uitstappen naar de spectaculaire kloof, de Breitachklamm, het rustieke Oberstdorf, het mysterieuze Schloss Linderhof en de adembenemende kloosterkerken van Ettal en Ottobeuren staan op het programma!   Een niet te missen reis naar het paradijs!

 

1ste dag : Vertrek in Lebbeke om 6u.30. We rijden via Trier, Mannheim, Stuttgart en Ulm met onderweg natuurlijk de klassieke tussenstops. In de vooravond bereiken we ons verblijfshotel in Bad Wörishofen: kamerverdeling en avondeten.


In een feeëriek kader in Bad Wörishofen ligt ons wellnesshotel ***Eichwald!   Gelegen aan een bosrand en op wandelafstand van het gezellige centrum is dit hotel een ideale locatie voor een deugddoende vakantie.  Het hotel biedt ruime kamers met balkon, lift, groot terras, overdekt zwembad, gratis sauna en vele faciliteiten !  De ontbijtbuffetten zijn er uitgebreid, de avondmalen zijn gevarieerde koude en warme buffetten. 


2de dag : na een lekker ontbijtbuffet hebben we een vrije voormiddag om de charmante omgeving van ons hotel en de mogelijkheden van dit gezellige Kneipp kuuroord te ontdekken. Via een rustige, comfortabele boswandeling bereiken we het centrum en maken kennis met al het moois dat dit Kneipp-stadje te bieden heeft. Na de middag rijden we naar Memmingen, een stad met een prachtig marktplein, renaissance-stadhuis en middeleeuwse gildehuizen. Een paar kilometer verder ligt de wondermooie kloosterkerk van Ottobeuren, een juweeltje van rococo- en barokkunst. Na wat vrije tijd rond het idyllische dorpsplein keren we terug naar ons hotel. Na het avondbuffet is er ruim de tijd om het pittoreske centrum op eigen tempo verder te verkennen.

 

3de dag : vandaag bezoeken we Oberstdorf, één van de vier locaties van het bekende Vierschansentoernooi. Dit prachtige dorp met schitterende vakwerkhuizen is een toeristisch paradijs voor windowshopping, Aan leuke terrasjes en uitnodigende restaurantjes geen gebrek ! Beieren op z'n best! In de namiddag bezoeken we de Breitachklamm, een uniek natuurmonument met één van de diepste en spectaculairste kloven van Midden-Europa !   ’s Avonds kunnen we ook deelnemen aan het avondprogramma van het hotel of van het stadje.

 

4de dag : na een stevig ontbijt duiken we in de sprookjeswereld van koning Ludwig II: In Linderhof bezoeken we de prachtige tuinen van het kasteel en krijgen we een rondleiding in de vroegere woonvertrekken van deze mysterieuze, eenzame koning. Op de terugweg houden we halt bij de grandioze kloosterkerk van Ettal. Hier zorgen nog enkele Benedictijner monniken voor het onderhoud van dit subliem patrimonium. Tot slot gaat de tocht naar Landsberg am Lech. Dit stadje ligt op de Romantische Straße en is een bezoek meer dan waard. Na een korte rondleiding hebben we voldoende vrije tijd om nog wat op eigen ritme rond te kuieren en te genieten.

 

5de dag : Na het inladen van de bagage en het ontbijt rijden we via de gekende wegen en met de nodige stops terug naar Lebbeke. Vermoedelijke aankomst rond 19u.30.

 

Extra’s inbegrepen : alle rondritten, gidsbegeleiding, inkom Breitachklamm en kasteel Linderhof.

 

Afreisdatum : zaterdag 29 juni 2024  -   5 dagen
Prijs halfpension
: €  610

Getrouwheidsprijs of 60 + :  €  586

Toeslag éénpersoonskamer :  €  80

Annulatie- en reisbijstandsverzekering :  €  45

Nieuw

Inschrijven op deze reis