Loading...

Das Allgäu, Beieren op z’n best : augustus 2019


'Eine Reise ins Paradies' zo wordt een reis naar de Allgäu vaak omschreven.  De Allgäu, een streek tussen Ulm en Oostenrijk waar gezonde alpenlucht, Duitse 'Gemütlichkeit', romantische kastelen en golvende groene landschappen elkaar ontmoeten.  We maken uitstappen naar de spectaculaire Breitachklamm, het rustieke Oberstdorf, Lindau aan de Bodensee, de Wieskirche, de wondermooie kastelen Linderhof en Neuschwanstein van Ludwig II en als kers op de “Torte” München, de bierhoofdstad van Europa!

In een feeëriek kader in Bad Wörishofen ligt ons wellnesshotel ***Eichwald!   Gelegen aan een bosrand en op wandelafstand van het gezellige centrum is dit hotel een ideale locatie voor een deugddoende vakantie.  Het hotel biedt ruime kamers met balkon, lift, groot terras, overdekt zwembad en vele faciliteiten ... ! 

1ste dag : we vertrekken in Lebbeke om 06u.30 en rijden via Luik en Trier waar we onze ontbijtstop plannen. Nadien gaat het richting Mannheim, Stuttgart en Ulm. Onderweg worden natuurlijk de nodige stops voorzien. In de vooravond bereiken we ons hotel in Bad Wörishofen. (kamerverdeling en avondeten)

Ons wellnesshotel ***Eichwald, gelegen aan een bosrand, op wandelafstand van het gezellige centrum, is een ideale locatie voor een deugddoende en ontspannende vakantie. Het hotel biedt een uitgebreid ontbijt- en avondbuffet, ruime kamers met balkon, lift, ruim terras, overdekt zwembad en amusementsavond !

2de dag : na een lekker ontbijtbuffet hebben we een vrije voormiddag om de charmante omgeving van het hotel en de vele mogelijkheden van dit gezellige Kneipp kuuroord te ontdekken. Na de middaglunch rijden we naar Memmingen met zijn prachtig marktplein, renaissance-stadhuis en gildenhuizen. Een paar kilometer verder ligt de wondermooie kloosterkerk van Ottobeuren, een juweeltje van rococo- en barokkunst. Na wat vrije tijd rond het idyllische dorpsplein keren we terug naar ons verblijfshotel. Na het avondbuffet is er ruim de tijd om het pittoreske centrum verder te verkennen.

3de dag : vandaag bezoeken we Oberstdorf, één van de vier locaties van het bekende vierschansen toernooi. Dit prachtige dorp met schitterende vakwerkhuizen is een paradijs voor windowshopping, vol leuke terrasjes en uitnodigende restaurantjes. Beieren op z'n best! Na de lunch bezoeken we de Breitachklamm, een uniek natuurmonument en de diepste en spectaculairste kloof van Midden-Europa.

4de dag : München, een stad waar je niet op uitgekeken raakt, is vandaag aan de beurt. Het majestueuze Schloss Nymphenburg, het wereldbekende Hofbräuhaus, de monumentale Liebfrauenkirche … alles wekt een wauw - gevoel op! Deze hoofdstad van de Freistaat Bayern heeft als geen ander haar gezellige dorpssfeer weten te bewaren. Samen maken we een rondrit en wandeling langs de 'topattracties' van deze 4-sterrenstad. Dat is echt genieten!

5de dag : ook vandaag hebben we een vrije voormiddag want ons hotel en Bad Wörishofen hebben heel wat te bieden! Na de middag rijden we naar de Bodensee, het grootste meer van Duitsland met de sfeervolle eilandstad Lindau op de noordoever. Deze schilderachtige stad heeft zoveel historische gebouwen dat het hele gebied als historisch monument te boek staat. Langs de elegante Maximilian Straße staan de statige 'stulpjes' van rijke patriciërs uit vervlogen tijden. Aan de overkant van het meer merk je Bregenz en de 1000 m hoge Pfänderberg. Na het avondeten geven we wat meer informatie over de mysterieuze koning Ludwig II en zijn feeërieke kastelen. Een voorproefje voor de volgende dag.

6de dag : na een stevig ontbijt duiken we inderdaad in de sprookjeswereld van Ludwig II: Hohenschwangau, Neuschwanstein en Linderhof. Maar eerst bezoeken we onderweg de beroemde bedevaartkerk, Wieskirche, een ander pareltje van rococo en barok. In Neuschwanstein nemen we de bus naar de romantische Marienbrücke. Van daar wandelen we via het kasteel Neuschwanstein terug naar de parking en naar het restaurant voor de lunch. 's Namiddags bezoeken we nog de prachtige tuinen van Schloss Linderhof, een ander schitterend 'hersenspinsel' van Ludwig II. We keren tijdig terug naar ons hotel om nog een laatste keer van de prachtige omgeving te genieten.

7de dag : na het inladen van de bagage en het ontbijt rijden we via de gekende wegen en met de nodige stops terug naar Lebbeke. Aankomst rond 19u30.

Extra’s inbegrepen : alle rondritten, nederlandstalige gidsbegeleiding, welkomstdrink, verrassingsavond, inkom Breitachklamm, dansavond met live muziek en de transfer naar Marienbrücke (Neuschwanstein).

Afreisdatum : zaterdag 3 augustus 2019  - 7 dagen

Prijs volpension (behalve de lunch v/d laatste dag) : € 795

Getrouwheidsprijs of 60 + : € 764

Toeslag éénpersoonskamer :  €  90

Annulatie- en reisbijstandsverzekering : €  35

 

 

De fooi voor de chauffeur en gids is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Allgäu

Inschrijven op deze reis