Loading...

Côte d'Azur : 30 augustus 2020


 

Van oudsher de vakantiebestemming bij uitstek. Wereldberoemd om zijn palmbomen en mimosa, stranden en bloemenvelden. De azuurblauwe kust is een aaneenschakeling van ontelbare badplaatsen zoals Nice, Menton, Cannes en Monaco. Het bergachtige binnenland herbergt een prachtige natuur langsheen “Les 3 Corniches” maar ook een rijk historisch verleden in Grasse en Saint-Paul-de-Vence.  Onze verblijfs-plaats is gekozen om zijn uitstekende ligging als uitgangs-punt naar diverse bezienswaardigheden aan zee en het hinterland. Deze reis is een garantie voor enkele onvergetelijke vakantiedagen !!!

 

1ste dag : Vertrek in Lebbeke om 6.30 uur.  Via Dijon en Lyon naar Valence voor het avondmaal en de tussenovernachting.  Tip: Voorzie een kleine reistas voor deze overnachting.

 

2de dag : Na het ontbijt vervolgen wij onze heenreis over Montélimar, Avignon (begeleid bezoek en vrije lunch) en Aix-en-Provence naar Roquebrune-sur-Argens, onze verblijfplaats en Club Vacanciel.  Inname logies, welkomstdrankje en diner.

 

Club Vacanciel *** de Roquebrune/Argens biedt een panoramisch uitzicht over het Esterelmassief.  De accommodatie beschikt over 58 kamers en 40 villa’s die verspreid liggen over het park. Alle kamers en villa’s hebben een eigen balkon of terras, zijn voorzien van lcd-tv, telefoon en een complete badkamer (met douche).  Er is een openluchtzwembad en het hotel heeft een panoramisch restaurant, een bar en een lounge.  ’s Avonds is er avondanimatie.


3de dag : Bezoek aan Lorgues, waar het markt is op dinsdagochtend.  Lorgues is een Provençaals dorp, omringd door twee rivieren, dat de herinnering aan de Middeleeuwen en de Tempeliers, de Klassieke periode en de 19e eeuw in ere houdt met steegjes, binnenplaatsen, paden, restanten van versterkte muren en oude gevels…  Na de lunch in ons hotel bezoeken we Saint-Paul-de-Vence, het kunstenaarsdorp.  Ontdek de geschiedenis van dit kleine dorp, genesteld binnen de imposante en zeer goed bewaarde vestingmuren.   In de Biot glasfabriek kunt u de glasblazers live aan het werk zien.

 

4de dag : De Gorges du Verdon : We bereiken de Haut Var via een pittoreske weg die naar een hoogte van 1000 m klimt.  We bezoeken Comps sur Artuby, het leengoed van de Tempeliers alvorens we de 21 km van de Verdon Grand Canyon ontdekken.  De balkons van La Mescla, de tunnels van Fayet, de Falaises des Cavaliers en de Col d'Illoire zijn er de mooiste plekjes om de natuur te bewonderen.  Na de lunch ontdekken we het dorp Moustiers-Sainte-Marie, beroemd om zijn aardewerk en één van de mooiste dorpen van Frankrijk.

 

5de dag : Daguitstap naar Monaco.  Het Prinsdom is een zeer kleine staat van 200 hectare onder leiding van Prins Albert II.  Het put zijn middelen uit zijn industrieën, onroerend goed, boetieks en luxehotels.    Je kunt over de rots lopen en de Monegaskische Garde in actie voor het Paleis van de Prins observeren.  Lunch in een plaatselijk restaurant.  Ontdek onder leiding van onze gids Monte Carlo, het casino, het Café de Paris, de winkelcentra, de tuinen, enz...

 

 

6de dag : In Draguignan, gelegen tussen de Haut Var en de hoogvlakten van de Haute-Provence, bezoeken we o.a. het Museum van Volkskunsten en Tradities, waar de belangrijkste traditionele activiteiten worden gepresenteerd.  Na de lunch bij Vacanciel rijden we via de Corniche de l'Estérel van St Raphaël naar Cannes,  een klimatologisch resort aan de Côte d'Azur.  Cannes is vandaag de dag wereldberoemd om zijn filmfestival en zijn promenade de la Croisette, omringd door paleizen.

 

7de dag : Na nog wat vrije tijd in Roquebrune vatten we onze terugreis aan richting België met opnieuw een tussenovernachting in de regio van Valence.

 

8de dag : Terugreis over Lyon en Dijon.  We bereiken Lebbeke omstreeks 21 uur.

 

Extra’s inbegrepen: alle uitstappen met plaatselijke begeleider, Nederlandstalige gidsbegeleiding gedurende gans de reis, Welkomstaperitief, wijnen naar believen bij de maaltijden in het hotel en de avondanimatie.

 

Afreisdatum : zondag 30 augustus 2020                  8 dagen

Prijs volpension (in ons verblijfshotel) :            € 890

Getrouwheidskaart of 60+ :                                      € 850

Toeslag éénpersoonskamer :                                       € 140

Reis- en bijstandsverzekering :                                   € 40

 

Nieuw

Inschrijven op deze reis