Loading...

Côte Atlantique : juni 2019


Wij nemen u mee naar één van de interessantste streken van Frankrijk. De Regio Loire-Vendee aan de Côte Atlantique, met zijn grillige kusten biedt heel wat mogelijkheden. Kleurrijke vissersdorpen, florissante badsteden, oesterkwekerijen en talrijke historische bezienswaardigheden vormen een niet te versmaden vakantiecocktail. U verblijft in het charmante La Tranche-Sur-Mer, een ideaal uitgangspunt voor een verblijf en uitstappen. Een potpourri van natuurelementen en geschiedenis, culinaire hoogtepunten en verrassende bezoeken.

1ste dag : Vertrek 6u30 te Lebbeke. Via Valenciennes, Amiens, Rouen en Le Mans naar Angers met de nodige stops onderweg. Vandaar over Cholet en Luçon naar La-Tranche-Sur Mer voor de welkomstdrank, avondmaal en overnachting.

Hotel Les Dunes *** heeft een schitterende ligging aan zee en op 10 minuten wandelen van La Tranche-Sur-Mer centrum. De nette kamers zijn voorzien van een volledige badkamer, telefoon, satelliet tv. In het restaurant worden we verwend met verfijnde traditionele gerechten. U kunt gebruik maken van een verwarmd overdekt zwembad, een solarium, een sauna, terras met zeezicht, bar en salon. De Familie Brossard omringd hun gasten met de nodige zorgen.

2de dag : Ontbijtbuffet : vrije voormiddag om te genieten van ons verblijfhotel aan zee of een wandeling naar Pointe du Grouin du Cou. In de namiddag rijden we door Foret de Longeville naar les Sables d’Olonne, de “hoofdstad van de lichtkust” genoemd. De stad heeft karakteristieke en typische wijken overgehouden zoals “La Chaume” met de visserijhuisjes, de “Remblai” de zeepromenade  uit de mondaine strandcultuur. De quartier de Ile Penotte moet u zeker bezoeken, daar zijn de huizen versierd met mozaieken en schelpen…. zeer mooi. In het voetgangerscentrum vindt u vele kunstwinkeltjes, souveniers, streekproducten enz.

3de dag :  Ontbijtbuffet. Een verrassing van formaat staat ons te wachten in Brouage. Een pareltje verstopt tussen de vele moerassen, wegens zijn Citadelle, het dorpskerkje met houten plafond. De gezellige binnenstad met terrasjes, tentoonstellingen en leuke winkeltjes in de oude stallingen en soldatenverblijven zijn zeker een bezoek waard. Daarna rijden we naar het schilderachtig eiland Ile d’Oléron, dat we bereiken via de langste brug van Frankrijk. Na een korte wandeling op de versterkte citadelmuren van Le Château d’Oléron vervolgen we de oesterroute richting Boyardville. We zien in de verte Ford Boyard en het eiland Aix. Daarna rijden we naar het uiterste punt van het eiland namelijk Chassiron. Wie wenst kan de vele trappen bestijgen van de vuurtoren voor een indrukwekkend uitzicht op land en zee… maar iedereen zal van het prachtig landschap kunnen genieten.

4de dag : Ontbijtbuffet. Via Challans bereiken we Beauvoir-sur-mer, stad aan het water met een rijke en boeiende geschiedenis, door zijn vruchtbare akkerland, wijngaarden en zoutvelden. Daarna rijden we door de zee via de “Passage du Gois” enkel mogelijk bij eb (laag water). De Oesterhaven van Bonhomme, de molens van Guérinière, de moerasvelden en het vissersdorp La Vieel, zijn enkele van de vele bezienswaardigheden van Ile de Noirmoutier. Terugreis lang Marais de Monts.

5de dag : Ontbijtbuffet. Een dagtrip naar het groene Venetië ; Marais Poitevin. Vanuit Coulon kunt u dit 15.000 ha groot moerasgebied met een unieke boottocht verkennen (facultatief). De boottocht op de Sèvre Niortaise en de vele kanaaltjes is een unieke belevenis.

6de dag : Ontbijtbuffet. Rit naar La Rochelle, een buitengewoon mooi havenstadje aan de Atlantische Oceaan met een sfeervolle binnenstad en een gezellige uitgaansbuurt rondom de oude haven. Het is gezellig vertoeven aan de oude haven op één van de vele terrasjes. In de namiddag rijden we richting Ile de Ré, het kreeg de bijnaam “het witte eiland” vanwege de kenmerkende kleur van haar huizen. Vrije tijd in de historische hoofdstad “Saint-Martin-de-Ré, waar we de versterke kerk, haar Citadel, een belangrijk bouwwerk van architect Vauban kunnen bewonderen. De charmante vakwerkhuizen uit de middeleeuwen geeft aan het stadje een gezellige sfeer. Deze erfenis is ingeschreven als werelderfgoed van Unesco. Een waardige afsluiter voor onze kleurrijke reis naar de Atlantische Oceaan.

7de dag : Ontbijtbuffet : na genieten van zon en zee. In de namiddag kunt u naar het centrum wandelen van La Tranche-Sur-Mer of een flinke wandeling langsheen de zee naar Parc Floral of via La Belle Henriette naar La Faute-Sur-Mer.

8ste dag : Na een vroeg ontbijt rijden we via Angers, Le Mans en Chartres naar Parijs met de nodige haltes onderweg. Na Parijs voorzien we nog een laatste tussenhalte om dan omstreeks 20u30 aan te komen in Lebbeke.

Extra’s inbegrepen :  welkomstdrank, verblijfstaks, ¼ liter wijn en water tijdens de maaltijden in ons hotel en alle uitstappen.

Afreisdatum : zaterdag 29 juni  2019 - 8 dagen
Prijs halfpension : €  943
Getrouwheidsprijs of 60+ : €  898
Toeslag éénpersoonskamer :  €  168

De fooi voor de chauffeur en gids is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering.

Côte Atlantique

Inschrijven op deze reis