Loading...

Berlijn & Potsdam : 7 juni 2023


Berlijn is uit onze recente geschiedenis niet weg te denken en blijft als jongste hoofdstad van Europa een magneet voor alles wat trendy en uitdagend is, een smeltkroes van oud en nieuw, een draaischijf tussen Oost en West.  Berlijn, een fascinerende stad en een bruisende metropool, waar wij jou graag mee naartoe nemen;  De indrukwekkende koepel van het Rijksdaggebouw, het futuristische Sony-Center, de restanten van de Berlijnse muur, van de Topografie des Terrors of van Checkpoint Charlie, de charmante gratie van Schloss Charlottenburg of van de kastelen in Potsdam, de gezellige winkelstraten en pleintjes zoals Gendarmenmarkt of Hachesche Höfe,  …  alle “Highlights” krijg je te zien tijdens deze vijfdaagse citytrip!

1ste dag : vertrek om 6 uur te Lebbeke. Via Venlo en Duisburg bereiken we Bottrop voor onze ontbijtstop. Nadien rijden we via Bielefeld en Hannover, waar we een middagstop houden. Daarna naar Magdeburg en Brandenburg om in de vooravond ons verblijfshotel in Berlijn te bereiken voor de kamerverdeling en het avondmaal.

Ons verblijfshotel is het Abacus Tierpark Hotel****. De smaakvol ingerichte kamers beschikken over tv, radio, telefoon, minibar en een complete badkamer. Er is een uitstekend restaurant, een wintertuin met buitenterras, een grote wellness, fitness en een bar.

2de dag: na het ontbijt vertrekken we voor een eerste kennismaking met het boeiende centrum en bezoeken de imposante koepel van de Rijksdag vanwaar we een prachtig uitzicht hebben op het vroegere Oost- en West-Berlijn (bezoek onder voorbehoud : afhankelijk van de beschikbaarheid).  Nadien wandelen we via de Brandenburgse Poort en de Pariser Platz naar het Holocaust monument om ten slotte op de Potsdamer Platz bij het futuristische Sony-center te belanden. Na een vrij middagmaal zetten     we onze wandeling verder naar de beklijvende Topographie des Terrors en Checkpoint Charlie om te eindigen op het mooiste plein van Berlijn: de Gendarmenmarkt.   Na voldoende vrije tijd en een gezellig terrasje keren we terug naar ons hotel. 

3de dag: Vandaag beginnen we bij de Eastside Gallery, een 1,3 km lange restant van de gehate Berlijnse muur. Nadien gaat het richting Bahnhof Zoo, ons vertrekpunt voor de ontdekking van het vroegere West-Berlijn met o.a. de Kurfürstendamm en de ruïne van de Gedächtniskirche. In de namiddag wandelen we vanaf de Opernplatz waar de boekenverbranding plaatsvond via de Neue Wache met het prachtige beeld van Käthe Kollwitz, naar de Spree-oever aan de Berliner Dom. Vanaf hier maken we een boottocht. Nadien gaat de wandeling verder via de Alexanderplatz naar de merkwaardige Hachesche Höfe.

4de dag: Na het ontbijt gaat het richting Schloss Charlottenburg en Potsdam. In deze wereldvermaarde parken wandelen we langs schitterende paleizen zoals Schloss Sans Souci, het Neues Palais en Cecilien  Hof, paleizen vol unieke verhalen, waar wereldgeschiedenis werd geschreven. Na dit bezoek rijden we via de legendarische Glienicker Brücke, waar tijdens de koude oorlog meesterspionnen werden uitgewisseld, terug naar ons hotel.

5de dag: Met koffers vol onvergetelijke herinneringen verlaten we deze unieke stad die zich steeds opnieuw weet uit te vinden en te vernieuwen. Via de gebruikelijke stops bereiken we Lebbeke rond 20u30.

Extra’s inbegrepen: alle rondritten, een boottocht en Nederlandstalige gidsbegeleiding

 

Opmerking :   Gelieve bij uw boeking uw volledige naam en voornaam + geboortedatum door te geven (voor de aanvraag van ons bezoek aan de Reichstag).

 

Afreisdatum :  woensdag 7 juni 2023 -  5 dagen
Prijs halfpension :  € 655
Getrouwheidsprijs of 60+ :  € 630

Toeslag éénpersoonskamer :  € 150 
Annulatie- en bijstandsverzekering : € 40

Inschrijven op deze reis