Loading...

Balade Champenoise : 24 juni 2023


Een buitengewoon avontuur van gastronomie en bubbels in de Champagne … De vereniging van de wijnboeren van Côteaux Sud d’Epernay heten u van harte welkom voor een heel uitzonderlijke dag met Champagne degustaties rond een “sneukeltocht” waarvan u kan genieten in het hartje van de wijngaarden.  U legt een aangeduid parcours af van ongeveer 8 km, met 6 gastronomische haltes,  geanimeerd door muzikanten. Een uitzonderlijke dag van genieten, wandelen en champagne à volonté met aangepaste maaltijden. Op zaterdag bezoeken we Reims.   Aangepaste wandelschoenen en enige conditie zijn aangewezen !

 

1ste dag : Lebbeke (vertrek om 7u30).  Door de Franse Ardennen rijden we naar Reims, (onderweg vrije koffiestop) ook wel eens “le Sourire de l’Europe” genoemd.  Deze kunststad biedt vele historische bezienswaardigheden, zoals Porte Mars, le Palais du Tau en de Kathedraal, een schitterend  voorbeeld van gotische bouwkunst.        Vrije lunch en shoppingtijd in de gezellige winkelstraten.  We verlaten Reims en volgen de "Route du Champagne" langsheen  "Montagne de Reims" naar de vallei van de Marne en Epernay.  In Vinay bezoeken we het champagnehuis Lecomte et Fils voor een bezoek en een uitgebreide proeverij van hun heerlijke champagnes.  Vandaar naar ons verblijfshotel voor de kamerindeling en het avondmaal.

 

Verblijfshotel Logis Bagatelle **: alle kamers hebben douche, wc, telefoon en tv. De keuken is bekroond met twee sterren van “Logis de France” en zal u met zijn buffetten zeker weten te bekoren.   Op zaterdagavond voorzien wij een viergangen diner “Bouquet”: voorgerechtenbuffet, hoofdschotel, kaas- en dessertbuffet, inclusief aperitief, 1/4de liter wijn, water en koffie inbegrepen !
 

2de dag : Na het uitgebreide ontbijtbuffet brengt een korte rit ons naar de zuidelijke wijnflanken van Epernay waar we gaan deelnemen aan de unieke “Balade Champenoise”.  Ieder legt vanuit Chavot op z’n eigen tempo een goed gemarkeerd “parcours” door de wijnvelden af en kan onderweg 6 keer genieten van een plaatselijke specialiteit: een aperitiefhapje, voorgerecht, vis- en vleesgerecht, kaas en een dessert… telkens vergezeld van 4 verschillende soorten champagne waar men uitgebreid kan van proeven en van live muziek! Deze gastronomische wandeling door de wijnvelden heeft maar 1 dag per jaar plaats en is dus echt een unieke belevenis.     In de loop van de namiddag vatten we de terugreis aan over de autobaan via Laon en St Quentin. Met nog een laatste tussenstop bereiken we Lebbeke omstreeks 21uur.

 

Extra’s inbegrepen : bezoek aan champagnehuis Lecomte met proeverij, viergangenmenu met aperitief, wijn en water inbegrepen en op zondag de Balade Champenoise : een unieke wandeling door de wijnvelden met 6 gastronomische etappes en champagne degustaties à volonté.

 

Afreisdatum : zaterdag 24 juni 2023  -  2 dagen                    
Prijs volpension : € 285
Getrouwheidsprijs of 60+ : € 270

Toeslag éénpersoonskamer : € 30
Annulatie- en bijstandsverzekering :  € 16

 

Opmerking: Om ten volle te kunnen genieten van alle degustaties, moet u de wandeling helemaal aankunnen. Alternatieve vervoersmiddelen of inkortingen zijn niet voorzien.

Inschrijven op deze reis