Loading...

Aosta : juni 2019


De Aostavallei ligt aan de grens met Zwitserland en Frankrijk, omringd door de hoogste alpenreuzen als de Mont Blanc en de Matterhorn.  Het is een vallei met een indrukwekkend historisch verleden: imposante Romeinse ruïnes, pittoreske romaanse kerken, tientallen statige burchten en kastelen, … We verkennen onder leiding van onze eigen gids de indrukwekkende watervallen in de Cogne vallei, het autovrije dorpje Chamois, mondaine oorden als Courmayeur en Breuil-Cerevinia, .... maar ook de modestad Milaan met o.a. het Cimetero Monumentale en de wondermooie domkerk.

1ste dag : vertrek in Lebbeke om 6 uur en via Arlon naar Luxemburg. Na de ontbijtstop rijden we langs Straatsburg naar Colmar voor de middagstop. Nadien gaat het richting Basel, Bern en het meer van Genève. Door de Rhônevallei bereiken we Martigny. Van daar begint de beklimming van de Grand St.-Bernard. Eens door de tunnel komen we in de Aostavallei en bereiken we ons hotel. Avondmaal en overnachting.


Het gezellig landelijk ***familiehotel Panoramique met zicht op de brede vallei biedt ruime, in hout ingerichte kamers, voorzien van alle comfort.  Verder is er een lift, ruim salon en een aangename ligweide. Het zoete en hartige ontbijt, evenals de lokale en regionale gerechten 's avonds zijn pure verwennerij. Fantastisch toch!

2de dag : vrije voormiddag om volop te genieten van ons charmant verblijfshotel met zicht op het brede groene dal van de Baltea-rivier. Na de lunch verkennen we de vallei van Cogne met zijn indrukwekkende waterval. Een paar kilometer verderop maken we in Valnontey een gezellige wandeling langs een vlak bergriviertje en genieten we van het unieke uitzicht op het Gran Paradiso massief, gelegen in het gelijknamige Nationale Park. Via het bergdorpje Cogne keren we terug naar ons hotel.

3de dag : Via Châtillon en de vallei van Valtournenche bereiken we het levendige vakantieoord Breuil-Cervinia, de Italiaanse tegenhanger van het Zwitserse Zermatt. Cervinia is de wintersportplaats aan de zuidkant van de Matterhorn, gelegen in een uitzonderlijk mooi natuurkader. We stoppen ook even aan het kleine maar liefelijke 'Lago Blue' waarin zich de Matterhorn weerspiegelt.

Na de gezamenlijke middaglunch rijden we naar Chamois, een pittoresk bergdorpje dat enkel via kabellift bereikbaar is.  Daar wachten ons eeuwenoude huisjes, schitterende vergezichten, een rustige wandeling en een heerlijk terrasje.

4de dag : Na het ontbijt bezoek aan het kleurrijke marktgebeuren in Aosta en vrije tijd voor een eerste kennismaking met dit veelzijdig stadje. Na de lunch in ons hotel keren we terug naar Aosta-stad en verkennen we onder gidsbegeleiding het historische centrum. Nadien kan ieder op eigen tempo nog wat rondkuieren en genieten van de aangename wandelstraatjes.

5de dag : een dagje naar de metropool van Noord-Italië, Milaan. Wij bezoeken het Cimetero Monumentale, de Duomo, de Galleria Vittorio Emanuele II. U ziet de beroemde La Scala van Milaan en de gerenommeerde modehuizen zoals Gucci, Armani, Versace, … Na de nodige vrije tijd terugrit door de uitgestrekte Povlakte.

6de dag : na het ontbijt brengt de kabellift ons naar Pila, een skioord op 1800 m. Vanaf het kabelstation maken we een vlakke en deugddoende gezondheidswandeling door de bossen. Na een lekker aperitiefje keren we terug voor de lunch. In de namiddag rijden we via de kastelenroute rond Sarre en St.-Pierre naar het mondaine en gezellige Courmayeur. We nemen er voldoende tijd om het majestueuze Mont Blanc massief en al het feeërieke natuurschoon in ons op te nemen.

7de dag : met massa's mooie herinneringen keren we terug naar België. Via de gebruikelijke stops in Zwitserland en Frankrijk bereiken we Lebbeke rond 21u.

Extra’s inbegrepen : alle autocaruitstappen en nederlandstalige gidsbegeleiding,      de kabellift naar Chamois en de lift naar Pila.

Afreisdatum :  zaterdag 29 juni 2019  - 7 dagen

Prijs volpension : (behalve de lunch v/d laatste dag & in Milaan)  € 798

Getrouwheidsprijs of 60+ :€ 772

Toeslag éénpersoonskamer : €  90
Annulatie- en reisbijstandsverzekering : € 35

De fooi voor de chauffeur en gids is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering.

Volzet
Aosta

Inschrijven op deze reis