Kroatie : april 2019

Istrië is een parel aan de Adriatische Zee en het grootste schiereiland van Kroatië.  De indrukwekkende, Toscaans ogende landschappen, pittoreske historische kuststadjes en het Middellandse Zeeklimaat maken van deze regio een fel gegeerde toeristische bestemming.  Een groen land tussen de Alpen en de strakblauwe  Middellandse Zee dat door zijn verscheidenheid aan landschappen een relaxte plaats is om te verblijven en de geheimen van het Mediterrane Noord-Kroatië te ontdekken.  Deze reis is de ideale uitrustvakantie, gekruid met een vleugje natuur en cultuur.

1ste dag: Vertrek om 6u30 te Lebbeke, via Aken en Keulen naar Frankfurt.  Onderweg nemen we een vrije koffiestop en het vrije middagmaal.  Nadien rijden we verder via Nürnberg richting München.  Na de namiddaghalte brengt een laatste rit ons naar het tussenovernachtingshotel voor het avondmaal en de overnachting. 

Tip : voorzie een kleine reistas voor deze eerste nacht.

2de dag: In het hotel in Vrsar worden we ontvangen met een drink. We verblijven in een verzorgd driesterrenhotel. Het hotel ligt op de top van een heuvel en biedt één van de mooiste zichten op de dichtbijgelegen eilanden en op het historische centrum van Vrsar.  De afstanden tot het strand en het centrum zijn respectievelijk 100 en 200m.

Hotel Vile Park *** is een prachtig gelegen hotel dat bestaat uit 5 villa’s, het Laguna Bernardin waterpark, een casino en een schitterend strand met buitenzwembaden.  Alle kamers zijn uitgerust met tv, radio, een eigen badkamer en wc. Er is een stijlvolle winkelstraat met bars en gezellige restaurantjes die uitmondt aan de lagune, beschut door weelderige mediterrane vegetatie.   In het restaurant kan u genieten van een enorm gevarieerde keuken met vele verschillende regionale kookstijlen.

3de dag: Vrije voormiddag in Vrsar. Dit populaire plaatsje aan de monding van de Limbaai werd sterk geprezen door Casanova.  De plaatselijke steengroeven leverden marmer voor de Florentijnse beeldhouwers.  Na de middag bezoeken we onder leiding van onze professionele Nederlandstalige gidse het historische centrum van Porec: we zien de vele monumenten, vooral in Venetiaanse stijl, alsook de vroegchristelijke Euphrasiusbasiliek die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO prijkt o.a. omwille van haar unieke mozaieken.

4de dag: Vandaag bezoeken we het schilderachtige plaatsje Groznjan.  Hier kunnen we kiekjes nemen van de pittoreske straatjes en pleintjes die fel gegeerd zijn bij schilders en andere kunstenaars.  We maken een mooie tocht door het Istrische binnenland. Ook het historische stadje Motovun op de heuveltoppen boven het Mirnadal staat op het programma. We nemen de lunch op een boerderij waar we genieten van de Istrische live-muziek.

5de dag: Het wordt een heel gezellige boottocht op de Adriatische zee.  De kapitein bereidt voor ons de lunch (vis of vlees).   Onderweg houden we halt in Rovinj voor een bezoek aan deze havenstad in de Baai van Venetië.  De stad staat bekend als de meest romantische plaats in het Zeegebied.   We bewonderen de huizen gebouwd op de klippen en genieten van het prachtige uitzicht op het Rode - en het Sint-Katarina-eiland.

6de dag: We rijden naar de grootste stad van Istrië: Pula. We bezoeken het immense Romeinse amfitheater dat gebouwd werd voor gladiatoren-gevechten.  Nadien doen we het Nationaal Park van de Brijuni-eilanden aan.    Hier had de Joegoslavische president Tito zijn zomerresidentie. Naast de interessante architectuur vinden we hier oorspronkelijk meditterane vegetatie en trekvogels.

7de dag: In de loop van de voormiddag vertrekken we terug richting Duitsland en ons tussenovernachtingshotel.

8de dag: Na een stevig ontbijt rijden we via Frankfurt, Wüzburg, Limburg an der Lahn en Keulen naar Aken en met de gebruikelijke haltes bereiken we Lebbeke rond 19u30.

Extra’s inbegrepen : alle uitstappen, de plaatselijke Nederlandstalige gids, inkom basiliek Porec,  amfitheater Pula en Brijuni eilanden, de boottochten en een vispicknick.

Afreisdatum :  zaterdag 13 april 2019 (Paasvakantie)  8 dagen
Prijs volpension : (in Kroatië : € 940
Getrouwheidsprijs of 60+ :  € 900
Toeslag éénpersoonskamer :   €
   90
Annulatie- en bijstandsverzekering : €   40

De fooi voor de chauffeur en gids is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering.

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden