Kerst aan de Rursee

Ervaar zelf hoe bijzonder de kerstsfeer in Duitsland is, dichtbij de grens en toch zo anders ! Flaneer door flikkerende, weelderig versierde voetgangerszones en winkelcentra en laat u inspireren voor uw kerstinkopen ! Sfeervolle kraampjes, bijpassende muziek, allerlei lekkernijen, … kortom op de Duitse kerstmarkten vindt u alles wat uw hartje begeert ! Tijdens deze reis gaan we hier volop kunnen van genieten, want we bezoeken de kerstmarkten van Monschau, Bad Münstereifel en Aken.  Het natuurschoon aan de Rursee en de lekkere streekgerechten doen de rest…

1ste dag : vertrek vrijdag om 8u te Lebbeke. Via Leuven bereiken we Ans voor de eerste halte. Met Eupen bereiken we het Oostkanton en het Hertogenwald. Na een kort bezoek aan de afdamming van de Vesder rijden we door het “Parc naturel Hautes Fagnes-Eifel” naar Mützenich en Monschau voor de vrije lunchstop en bezoek aan de Kerstmarkt. In het idyllische centrum staan vele knusse kerststalletjes. De geur van de wafels en glühwein, de live muzikanten en de mooi versierde straatjes en pleinen zorgen samen voor dat héél speciale kerstmarktgevoel dat u eens meegemaakt moet hebben. Wist u dat de Kerstmarkt in Monschau tot een van de mooiste van Noordrijn-Westfalen werd gekozen?

Ons verblijfshotel Haus am See *** is prachtig gelegen aan de Rursee. De sympathieke familie Herff zorgt voor een gastvrije ontvangst en zoon Michael is keukenchef. Alle nette kamers zijn voorzien van een volledige badkamer, tv, radio en telefoon. U kunt ook kosteloos gebruik maken van het binnenzwembad en de sauna.

2de dag : Na een rustig ontbijt rijden we door de Eifel met zijn mooie panorama’s over Schleiden naar Blankenheim voor een kleine wandeling naar de bron van de Ahr. Daarna volgen we de Ahrrivier stroomafwaarts via Ahrdorf, Müsch, Antweiler en Ahrbrück naar Altenahr voor het middagmaal. In de namiddag bezoeken we Bad Münstereifel. In de historische binnenstad zorgen de middeleeuwse vakwerkhuizen als achterdecor voor een sfeervolle kerstmarkt en voor een “Weihnachtliche Stimmung”. Voor een muzikale omlijsting zorgen de plaatselijke muzikanten in de voetgangerszone. In de late namiddag rijden we terug naar ons verblijfshotel voor het avondmaal en de overnachting.

3de dag : Na het ontbijtbuffet rijden we door het “Deutsch Naturpark” over Lammersdorf en Roetgen naar Kornelimünster voor de voormiddagstop, dat mooi gelegen  is aan de rivier Inde. Dit stadje is vooral bekend omdat hier in 814 de “Reichabtei” der Benediktinen gegrondvest werd, een abdij met een grote uitstraling tot in 1802. Een bezoek, indien mogelijk (als er geen dienst is), aan de abdijkerk. Daarna rijden we op de rand van Aachen naar Vaals en het drielandenpunt voor de middaglunch. Nadien rijden we naar de keizerstad Aken, die haar faam dankt aan Karel de Grote, en pronkt met talrijke kunstschatten die vermeld staan op de prestigieuze lijst van het werelderfgoed van de “Unesco”. Bovendien is Aken een geliefde bestemming door haar vele elegante winkels en de indrukwekkende Kerstmarkt. Deze unieke Kerstmarkt in Aken is verkozen tot top tien van Europa’s beste kerstmarkten … dus een waardige afsluiter voor onze reis. In de late namiddag verlaten we Aken en rijden richting België en Lebbeke, waar we voorzien toe te komen omstreeks 19u30.

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, mineraalwater op de kamer, 1x viergangen menu, 1x avondbuffet en alle uitstappen

Afreisdatum :  vrijdag 30 november 2018  -  3 dagen

Prijs volpension :   € 310

Getrouwheidskaart of 60+ :   € 295

Toeslag éénpersoonskamer :     €   36

PROTECTIONS Reis- en bijstandsverzekering  :   €   13,50

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden