Kerst in het Zwarte Woud

Met de komst van de Advent ligt er over de Duitse steden een haast ondefinieerbare feestelijke stemming.  De kerstmarkten gaan er open en verspreiden hun romantische sfeer; de geur van gepofte kastanjes en kruidige “Glühwein”, de flikkerende kaarsen, de ontelbare kraampjes met kunstsnijwerk en de sfeervolle kerstliederen geven iedereen een apart “goed gevoel”.  Het  natuurschoon van het Zwarte Woud met eeuwenoude stadjes en dorpen en daarbij de verfijndheid van de streekgerechten doen de rest om van deze reis een echte topper te maken !

1ste dag : vertrek vrijdag om 7u30 te Lebbeke. Via Namen naar Wellin voor een halte langs de autobaan. Door het Groothertogdom Luxemburg naar Frankrijk via Thionville en Metz naar Longeville voor de vrije middaglunch in een zelfbediening. Langsheen Phalsbourg en Straatsburg bereiken we Oberkirch voor de kamerverdeling.         Daarna maken we een rustige geleide wandeling in Oberkirch en bezoeken we de kleine,  maar aangename kerstmarkt van ons verblijfplaatsje.

In ons verblijfshotel Renchtalblick *** beschikken alle kamers over douche, wc, tv, telefoon en de meeste over een balkon. Verder is er een lift, een kegelbaan, zithoek en een gezellige Wijn- en Bierstube.  In het sfeervolle restaurant kunt u genieten van overvloedige en uitmuntende gerechten. 

2de dag : Na een stevig ontbijtbuffet rijden we naar Offenburg, dit Duits grensstadje heeft bekendheid verworven als middeleeuwse handelsstad gesticht door de hertogen van Zähringen in 1101. De oude stad kent meerdere bezienswaardigheden zoals het historische Gasthaus Salmen, het Ridderhuis, het voormalige Koningshof, het Raadhuis, het Salzhaus en de Driefaltigkeitskirche. Vanaf 10u30 kunt u eveneens genieten van de kerstmarkt in de voornaamste winkelstraat. Na het middagmaal rijden we door het Kinzigdal naar Gengenbach, ongetwijfeld het mooiste stadje van heel de regio. Dit romantisch middeleeuws stadje kan ieder op eigen tempo bewandelen want de kerstsfeer is overal aanwezig. In de late namiddag rijden we terug naar Oberkirch.

3de dag : Na het ontbijtbuffet kunt u nog nagenieten tijdens een wandeling in Oberkirch. Gevolgd door een bezoek aan een “Schnapps” stokerij met de nodige proevertjes. Na de lunch verlaten we onze mooie verblijfplaats en rijden terug naar Frankrijk en via Luxemburg naar België. Met nog een laatste tussenhalte onderweg bereiken we Lebbeke omstreeks 20 uur.

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, bezoek schnapsstokerij en alle uitstappen.

Afreisdatum :  vrijdag 14 december 2018   -  3 dagen
Prijs volpension :   € 310
Getrouwheidskaart of 60+ :   € 295

Toeslag éénpersoonskamer :  € 30
PROTECTIONS Reis- en bijstandsverzekering   € 13,50

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden