Gastronomisch weekend Zeeland

Zeeland is beroemd om zijn waterwerken, ongerepte natuurgebieden,      het land in en van de zee.  Het is het meest westelijke deel van Nederland, aanleunend tegen de Noordzee.   Dorpen en steden gaan een eeuwigdurende strijd aan met de zee, zij leerden hun vijand beheersen en beminnen.         De Deltawerken zijn een ontdekking, het Veerse meer is adembenemend…  Een uitstap naar onze “bovenste – beste – noorderbuur” zit altijd vol verrassingen !

1e dag: Vertrek 8u30 via Boom, Antwerpen, Brasschaat en Maria-Ter-Heide naar Wildert. Reeds van ver kan men de Bakkersmolen zien, over het vlakke land van de Antwerpse Kempen. Deze stellingmolen is in 1981 gebouwd en doet dienst als korenmolen. Een bezoek aan het bakkerijmuseum is een hele belevenis, waar de machines van de bakkerij aangedreven worden door een Engelse Marshall stoomlocomotief uit 1903. In de bakkerij zelf bevindt zich een houtgestookte bakoven en oude gebruiksvoorwerpen uit de bakkersstiel. Voor de vrije middaglunch kunt u terecht in de sfeervolle taverne. In de namiddag rijden we over Roosendaal naar Willemstad, mooi gelegen aan het Hollands Diep. Willemstad, een uit 1583 daterende vestingstad, heeft de vorm van een ster met zeven punten. Binnen de geheel intact gebleven vestingwallen zijn nog tal van schilderachtige hoekjes te ontdekken tijdens een geleide wandeling. Na de nodige vrije tijd volgen we de meest indrukwekkende route over water en land in Zeeland tot Middelburg.

Hotel Arneville **** dit klassehotel ligt rustig op de rand van Middelburg en heeft alles wat een veileisende gast verlangt. Alle ruime kamers zijn uitgerust met douche en toilet, telefoon en tv. In het sfeervolle restaurant worden het ontbijtbuffet en dinerbuffet klaargezet. Verder zijn er ook een lift, ruime lounge, bar en groot buitenterras aanwezig.

 2e dag: Na het ontbijtbuffet wandelen we naar het centrum van Middelburg. Het middelpunt van deze stad is de abdij met zijn hoge toren “ De Lange Jan” gesticht en gebouwd door Vlaamse monniken de “Norbertijnen”. In Middelburg staan vele schitterende monumenten, zoals het oude stadhuis gebouwd door het beroemde bouwmeesters geslacht “Keldermans” uit Mechelen. In de Gouden Eeuw kreeg de stad een flinke groeispurt. Het ene na het andere stadspaleis verrees, samen met pak- en herenhuizen. In dat historische decor vind je meer dan 1.200 monumenten, maar ook mooie winkelstraten. Voor het mosselmenu rijden we naar Wolphaartsdijk : dagsoep, 1,2 kg mosselen per persoon, met frietjes, met sausjes en salade. In de namiddag rijden we onder begeleiding van een plaatselijke gids een onderdeel van de “Deltaroute”.   Met de afsluiting van verschillende zeedammen zoals; Sloedam, Kreekraddam, Oesterdam… zo komen we langs het verdronken land Zuid-Beveland, het schitterende Markiezaatsmeer, het Zoommeer, Oud-Vossemeer, Krabbenkreek… onze plaatselijke gids vertelt u op een boeiende en leerzame manier over de geschiedenis van de afsluitdammen, kortom een belevenis…   In ons mooi verblijfshotel genieten we van een overheerlijk buffet met klassieke specialiteiten.

3e dag: Na een lekker ontbijt rijden we met onze plaatselijke gids door Schouwen en Duiveland. Na het oversteken van de Zandkreekdam slaan we af richting Kats en zien in de verte het monument van de 12 verdronken dorpen van Zeeland. Na Colijnsplaat vervolgen we onze reis via de machtige stormvloedkering naar de Kop van Schouwen. Na Renesse rijden we via Ellemeet naar de Brouwersdam. Via Elkerzee gaan we richting Zierikzee, alwaar we een uur vertoeven om in dat gezellige havenstadje op één van de vele terrasjes te genieten. Middagmaal : dagsoep, Scholfilet met Remouladesaus, frietjes, warme groenten en salade. Na het middagmaal volgen we de Oosterschelde met Wilhelminadorp, Kattendijke en Wemeldinge terug naar België. Door het havengebied van Antwerpen bereiken we Lillo-Fort, een schilderachtige kleine woonkern gelegen op de rechteroever van de Schelde. In het resterende gedeelte van de verdwenen poldergemeente Lillo is het aangenaam om te wandelen of een terrasje op te zoeken. Daarna rijden we terug naar Lebbeke waar de aankomst omstreeks 19u30 voorzien is.

Extra’s inbegrepen : alle uitstappen en de plaatselijke gids tijdens de Deltaroute.

Afreisdatum : vrijdag 19 oktober 2018  -  3 dagen
Prijs volpension :  € 336
Getrouwheidskaart of 60+ :   € 320

Toeslag éénpersoonskamer :   € 60
Reis en bijstandsverzekering :  € 13,50

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden