Gastronomisch weekend Eifel

De Eifel is het oostelijke deel van het middelgebergte Eifel-Ardennen.     Het ligt ten noorden van de Moezel en ten Westen van de Rijn. Wij verkennen langs landelijke wegen dit mooie natuurgebied. Een golvend landschap met open velden en landbouwbedrijven, afgewisseld met bossen en doorsneden door dalen van beken en kleine rivieren.  Naast het culinaire zal u kunnen genieten van een prachtig stukje Duitsland.

1ste dag : vertrek om 8 uur te Lebbeke, via Leuven en Luik naar Ans voor de eerste tussenhalte. Vandaar door het land van Herve langs Eupen en door het “Parc Naturel” en Hertogenwald naar Monschau voor een bezoek en vrije lunch. Monschau “de parel van de Eifel” met mooie vakwerkhuizen, leuke winkeltjes, knusse terrasjes en schilderachtige straten en steegjes.     In de overdekte glashutte vindt u gezellige ambachtelijke winkeltjes allerhande. In de namiddag rijden we via Robertville, St Vith en Bitburg naar Mettendorf voor de kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Hotel Kickert *** Onder de persoonlijke leiding van de eigenaar gaan we in dit gezellige hotel kunnen genieten van de gastronomische maaltijden in het uitstekende restaurant.  Verder is er een lift en een café.  De ruime kamers zijn voorzien van douche, wc, tv en telefoon.

2de dag: Na een stevig ontbijt rijden we over berg en dal via Peffingen en Irrel naar Echternach aan de Sûre. Het mooie stadscentrum van Echternach beschikt over belangrijke bezienswaardigheden zoals : het 15de eeuwse stadhuis, de indrukwekkende abdijgebouwen en abdijkerk en de prachtige natuur omgeving. Daarna volgen we de Sûre stroomopwaarts via Bollendorf naar Mettendorf voor het middagmaal. We rijden door de Eifel en Rheinland-Pfalz naar Prüm terug naar België. Met nog een laatste tussenhalte bereiken we Lebbeke omstreeks 19u30.

Extra’s inbegrepen : aperitief en viergangendiner met ½ liter wijn per persoon en driegangenlunch op zondag en alle uitstappen.

Afreisdatum : zaterdag 6 oktober 2018   -   2 dagen
Prijs volpension :                         € 210
Getrouwheidskaart of 60+ :      € 200

Toeslag éénpersoonskamer :   €   20
Reis- en bijstandsverzekering : €   9

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden