Adriatische Riviera

De Adriatische Rivièra geniet een bevoorrechte plaats onder de populaire vakantiebestemmingen in Italië. Het nabijgelegen binnenland van Emilio-Romagna, met z’n mooie dorpjes en rijke cultuur, draagt bij tot de faam van de streek. Zo bezoeken we San Marino en Ravenna.     De specialiteiten van de inheemse gastronomie gecombineerd met de gastvrijheid van de Romagna, dat is echt genieten.

1ste dag : Lebbeke, vertrek om 6u30, via Aken en Koblenz naar Hunsrück (gelegenheid tot vrij middagmaal) Over Stuttgart en Ulm bereiken we Nassereith voor het  avondmaal en de overnachting.
Tip: voorzie een kleine reistas voor de tussenovernachting.

2de dag : Onze reisweg voert ons verder doorheen de verrukkelijke Tiroler landschappen. Via de Brennerpas, Trento, Verona en Modena bereiken we onze verblijfplaats Igea Marina in de loop van de namiddag. Daarna verkennen we Igea Marina, een elegante badplaats, gezellig door het vele groen en bloemen en het fijn zandstrand. Het heeft niet de allures van een drukke mondaine badplaats, maar wel een intimiteit waardoor men er zich vlug "thuis" voelt.

Ons verblijfshotel  Giovanella *** is van topniveau.  Alle kraaknette kamers hebben douche / wc,  tv, telefoon en balkon.  Het hotel beschikt over lift, salon, bar, tuinterras, fitnesszaal en sauna.  Een verwarmd openluchtzwembad  zorgt voor de nodige verfrissing, zonnestoelen zijn gratis te gebruiken.  Ontbijtbuffet, 's middags en 's avonds menukeuze (telkens met een groentenbuffet).  De  "Famiglia Agostini"  verdiende terecht het "Etichetta Oro" (gouden label) met haar gastronomische keuken. 

3de  dag : Een facultatieve panoramische bootvaart (ca.17 € ) langsheen de Adriatische kusten is zeker een hele belevenis, de bekende badplaatsen zoals Rimini , Riccione, Cabricee, Cattolica, Pesano . . . zien er heel anders uit vanop zee.  Tijdens de terugreis wordt U vergast op lekkere vers gebakken vis en koele witte wijn met daarbij aangepaste muziek . . . gezelligheid verzekerd dus.

4de dag : Namiddaguitstap naar Ravenna, ooit de hoofdstad van het West Romeinse keizerrijk. De mozaïeken van de Basiliek San Apolonare zijn wereldberoemd en de mooiste van Europa. Tijdens een stadswandeling ontdek je tal van schilderachtige pleintjes en straten.  De graftombe van Dante, het Mausoleum en de basiliek van San Vitale zijn zeker bezienswaardig en mag je niet missen.

5de dag : In de voormiddag rijden we naar Rimini met zijn historisch stadsgedeelte.   Hier vindt men oude Romeinse monumenten en prachtige Renaissance-gebouwen, zoals de “Templa Malatestiana”. Bovendien is Rimini een mondaine badplaats met kasteelachtige hotels op de bebloemde zeepromenade.   

6de dag : Voormiddaguitstap naar San Marino, de kleinste republiek ter wereld: op 60 km² oppervlakte wonen 21.000 mensen, prachtig gelegen op de 750m hoge Titanoberg. Vanaf het "Vrijheidsplein" in de met stadsmuren omringde, middeleeuws aandoende stad heeft U een prachtig uitzicht op de omliggende gebieden en de kustlijn.  Geleid bezoek aan de belangrijkste monumenten, daarna vrije tijd om taksvrij te winkelen.

7de dag : Vandaag bezoeken we de streekmarkt van Bellaria, met zijn vele typische streekprodukten en gezellige sfeer. Bellaria ligt op wandelafstand (+/- 2 km), maar u kunt ook gebruik maken van het autotreintje.   Na het middagmaal is het nagenieten van zon, zee en strand.

8ste dag : Na een laat ontbijt gaan we de terugreis aanvatten. We rijden langs Bologna, Trento en Bolzane naar Vipiteno en Nassereith voor het avondmaal en de tussenovernachting. 

9ste dag : Via Füssen bereiken we terug Duitsland, met de gebruikelijke haltes onderweg bereiken we terug België.  In Lebbeke voorzien we aan te komen om 20u30.

De volgorde van het programma kan gewijzigd worden.

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, water en wijn tijdens alle maaltijden, alle uitstappen en de dansavond met live muziek.

Afreisdatum : zaterdag 8 september 2018   9 dagen
Prijs volpension (in ons verblijfshotel) :  € 813
Getrouwheidskaart of 60 + :  € 774

Toeslag éénpersoonskamer :  € 120
Reis- en bijstandsverzekering : € 40,50

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden