Lermoos Tirol

Wanneer je het schitterende Tiroolse landschap ziet, word je wel even stil.  In dit overweldigende natuurkader liggen de typische bebloemde dorpen waar gastvrije mensen wonen die iedereen begroeten met “Grüss Gott”. Oberbeieren is beroemd om de kastelen van de raadselachtige koning Ludwig II, zijn barokke kerken, kloosters en gezellige dorpjes.  Dit alles verpakt in een adembenemende panoramische bergwereld,... een reis om van te jodelen ! 

1ste dag : Vertrek om 6u30 in Lebbeke, via Aken en Koblenz richting Stuttgart.  Verder over Ulm naar de Oostenrijkse grens.  Onderweg de gebruikelijke stops voor de maaltijden. Aankomst  Lermoos voor het avondmaal en overnachting.

Hotel Bergland **** in Tiroolse bouwstijl.  Alle kamers beschikken over douche/bad, wc, telefoon, haardroger, radio en tv.  Verder biedt dit sfeervolle hotel een fitnesscenter met sauna, solarium en stoombad, een bloementerras, lift en een gezellige bar. In het stemmige restaurant trakteert  men u op een ontbijtbuffet en worden uitstekende maaltijden geserveerd, ’s avonds vier gangen met menukeuze .

2de dag : Vrije voormiddag om te genieten van de prachtige bergwereld in Lermoos. Na het middagmaal rijden we naar de Zugspitz Arena.  Een mooie rit langs de “Moos” met de typisch Tiroler dorpen Untergarten, Ehrwald, Biberwier en Lermoos, in de schaduw van Zugspitz en Ammergauer Alpen. Tussendoor voorzien we zeker voldoende tijd om een terrasje te doen in Berwang.  

3de dag : Uitstap naar Zuid-Beieren. Via de Plansee bereiken we het Romantische Lustslot Linderhof van koning Ludwig II voor een bezoek (ingang niet inbegrepen).  Verder naar Oberammergau, bekend om zijn passiespelen en zijn fraaie gevelbeschilderingen. Na het middagmaal rijden we naar Ettal met zijn indrukwekkende abdijkerk, die we zeker moeten bezoeken en de Ettal kloosterlikeur moeten we zeker eens proeven. Vandaar rijden we door het beroemde Garmisch Partenkirchen naar onze verblijfplaats Lermoos.

4de dag : Voormiddag vrij. Namiddag rit naar de bekoorlijke stad Füssen. Veel herinnert er nog aan de Middeleeuwen overblijfselen van de ringmuur, fraaie gevels en de benedictijnen - kloosterkerk. In de gezellige winkelstraten of op één van de vele terrascafeetjes  voel u duidelijk de vakantiesfeer. Reden genoeg om er een paar uurtjes te verblijven.

5de dag : Vandaag maken we een volledige dagexcursie via diverse passen: de Flexenpass, Arlbergpass en de Fernpass. Onderweg kunt U genieten van de prachtige vergezichten die de diverse valleien bieden, zoals het Lech-, Rosanna-, Inn- en Gurgbachdal. Er is zelfs ruimte voor een bezoek aan mooie dorpjes en oude stadjes, zoals Lech, Stuben en St.Anton in Tirol.

6de dag : In de voormiddag maken we een geleid brouwerijbezoek aan de hoogst gelegen brouwerij in Tirol. De namiddaguitstap brengt ons door afwisselende landschappen naar Mittenwald in Oberbeieren, het wereldberoemde vioolbouwers centrum sinds de 17 eeuw. De Petrus & Paulus kerk is één der fraaiste barokke bouwwerken van Oberbeieren. De prachtige gevelbeschilderingen zijn als een kleurrijk prentenboek en vertellen verhalen van een roemrijk verleden.            

7de dag : In de voormiddag rijden we naar het handelsstadje Reutte aan de oevers van de Lech. Een korte namiddagrit naar Heiterwang voor een bootvaart op de Plansee, dit meer met 280 ha is het tweede grootste meer van Tirol en wordt terecht vergeleken met een Noorse fjord.

8ste dag : Na het ontbijtbuffet verlaten we ons gastvrije hotel Bergland en keren  we  over Duitsland terug huiswaarts.  Onderweg houden we nog de gebruikelijke stops en voorzien we aan te komen in Lebbeke omstreeks 20u.

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, galadiner, bootvaart, muziekavond en alle uitstappen.

Afreisdatum : zaterdag 18 augustus 2018 -  8 dagen

Prijs volpension (behalve lunch laatste dag) :  € 793
Getrouwheidskaart of 60+ :  € 755

Toeslag éénpersoonskamer : € 105

Reis- en bijstandsverzekering : € 36

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden