Salzburgerland (VOLZET)

Het betoverende Salzburgerland heet u hartelijk welkom !  Dit landje in het hart van Europa heeft een bekoorlijke, veelzijdig en verheven landschap te bieden.  Dat gastvrijheid hier geen ijdel begrip is, hebben reeds talloze vakantiegangers mogen ervaren door de heerlijke “gemütlichkeit”.  Bij die immense bergwereld is er ook een ware culturele schatkist aanwezig, waar wij eveneens aandacht gaan aan schenken.  Dat alles begeleid door heerlijke muziek van Mozart, Franz Lehar, The Sound of Music en Ralph Benatzky van “Im Weissen Rössl am Wolfgangsee”,…  het wordt een boeiende reis en belevenis!

1ste dag: Vanuit Lebbeke (vertrek 6u) rijden we over Keulen, Frankfurt en München naar Mühlbach am Hochkönig, onze verblijfplaats  en een typisch bergdorpje aan één van de meest dominerende bergen van de Alpen, een echt wandelparadijs!

In ons verblijfshotel Alpenrose *** hebben alle kamers douche, wc, tv, telefoon en natuurlijk een prachtig uitzicht op het nabijgelegen gebergte.    De familie Mayr zorgt ervoor dat u zich er onmiddellijk thuis voelt; vriendelijke bediening, een uitstekende keuken, lift, zitsalon, een gezellige bar, kegelbaan, gratis wifi, solarium, sauna en zonneterras.

2de dag: In de voormiddag maken we een begeleide verkenningstocht in en rond Mühlbach, met gegarandeerd de eerste prachtige zichten op onze verblijfplaats.     Na de inbegrepen middaglunch in ons hotel brengt een spectaculaire busrit ons naar Arthurhaus, het hoogst gelegen punt van Mühlbach (1500m).  Daar maken we een kleine en lichte wandeling naar een dichtbij gelegen berghut.  Herr Mayr Senior, die tevens een erkende berggids is, leert ons onderweg heel graag wat bij over “zijn” Salzburgerland en de prachtige natuur rond onze verblijfplaats.

3de dag: Vandaag maken we een autocaruitstap naar de Salzkammergut met zijn overweldigende berglandschappen. We rijden langs het romantische meertje Fuschlsee en Sankt Gilgen, gelegen aan het noordpunt van de Wolfgangsee.        Het dorpje Sankt Wolfgang is bekend door de operette “Im Weissen Rössel am Wolgangsee” van Ralph Benatzky. Een bezoek aan de parochiekerk mag zeker niet ontbreken, want hier is het beroemdste gotische altaar van Michaël Pacher te bewonderen.  Daarna rijden we naar de mondaine Kuur-en badplaats Bad Ischl,     de geliefde zomerresidenties van Kaiser Franz Jozef en Kaiserin Sissi, maar ook van de componist Franz Lehar. Terugreis met onderweg nog enkel mooie panorama’s.

4de dag: In Sankt Johann am Pongau bezoeken we de spectaculaire Liechtenstein-klamm, de mooiste en meest bezochte klamm van Oostenrijk, een diepe kloof tussen rotsen tot 300 m hoog (inkom niet inbegrepen. : +/- 5 €).  De vrije lunch nemen we in Sankt Johann am Pongau, waar ook een begeleid bezoek voorzien is.  Vervolgens rijden we door het schilderachtige  Kleinarltal en het bloemendorp Wagrain naar de Jägersee, geflankeerd door een majestueuze bergwereld.   Na een rustige wandeling rond dit prachtig gelegen meer kunnen we nog even nagenieten op een terrasje.             

5de dag: In de voormiddag kunt u voor een tochtje met de kabelbaan naar de Karbachalm kiezen (inbegrepen in onze Hochkönig Card).  Deze berghut is iets onder de 1921 m hoge top van de Schneeberg gelegen en staat uiteraard garant voor enkele indrukwekkende zichten op de regio rond ons verblijfplaatsje.  Na de inbegrepen middaglunch in ons hotel worden we naar de berghut van de familie Mayr, onze vriendelijke hotelbazen, gebracht.  Daar kunnen we samen genieten van de prachtige natuur, de rust en stilte, maar ook van de Oostenrijkse “gemütlichkeit” met een schnaps, koffie, taart en muziek...

6de dag:  We maken met onze autocar een daguitstap naar Salzburg, de prachtige hoofdstad van het Salzburgerland en de geboortestad van Wolfgang Amadeus Mozart.  U kunt er het geboortehuis van Mozart         (nu museum) bezoeken, maar ook de Dom,  de Benedictijnenabdij Stift Sankt Peter, de barokke gebouwen, pleinen, fonteinen, steegjes en sfeervolle winkelstraten maken een bezoek aan Salzburg méér dan de moeite waard!   De liefhebbers kunnen iets buiten het centrum de mooie Mirabel tuinen bezoeken, net als de vesting Hohensalzburg en de Stadtalm, zowaar een berghut met zicht op de stad. 

7de dag: In de voormiddag brengt een mooie natuurrit ons in het gezellige dorpje Maria Alm voor een bezoek, gevolgd door een rit met een kabellift (kost inbegrepen in onze Hochkönig Card) naar o.a. de indrukwekkend gelegen Steinbockalm op de Gabühel (1634m).  In deze prachtige, nieuwe, berghut is ons laatste inbegrepen middagmaal voorzien.  De namiddag kunt u zelf invullen zoals u wenst, we sluiten af met nog enkele vrije uren in ons charmant verblijfplaatsje Mühlbach am Hochkönig.

8ste dag: Terugreis langs de goede Duitse autosnelwegen via München, Nürnberg, Frankfurt, Keulen en Aken naar België (terug in Lebbeke rond 21u).

Extra’s inbegrepen : regelmatig een schnaps van onze hotelbaas, taart en koffie in een berghut, een uitgebreid Bauernbuffet, een thema-avond, de Hochkönig Card (gratis gebruik bergliften, inkom openluchtzwembad, enz…), Nederlandstalige gidsbegeleiding en alle autocarverplaatsingen !

Afreisdatum : zaterdag 4 augustus 2018 -  8 dagen

Prijs halfpension + 3 middagmalen : € 790
Getrouwheidskaart of 60+ : € 760

Toeslag éénpersoonskamer : € 70

Verzekering PROTECTIONS (Annulering + reisbijstand) : € 36

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden